24 Temmuz 2017 Pazartesi

ABD'den S-400 açıklaması: Türkiye bunu yapmış olsaydı...

Sohbet Et , Arkadaşlık Kur ... 

ABD Genelkurmay Baskani Orgeneral Joseph Dunford, Turkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satin almadigini ancak Ankara'nin soz konusu fuze sistemini almis olmasi halinde bu durumun Washington icin kaygi verici olacagini ifade etti.


Dunford, Colorado eyaletinin Aspen kentinde her yil duzenlenen Aspen  Guvenlik Forumu'nda, NBC televizyonuna mulakat verdi.

Turkiye'nin Rusya'dan S-400 ileri teknoloji hava savunma sistemi satin aldigina yonelik haberlerin sorulmasi uzerine Orgeneral Dunford, "Bu yonde  yapilan haberler dogru degil. Turkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satin almadi. Bunu yapmis olsalardi, bu durum kaygi verici olurdu ancak  yapmadilar." dedi.

Milli Savunma Bakanligi gorevinden Basbakan Yardimciligina atanan  Fikri IsIk, gecen hafta Ankara ile Moskova arasindaki S-400 hava savunma sistemi  konusundaki gorusmelerin son asamasina geldigini aciklamisti.

Mobil karadan havaya S-400 fuze sistemleri, kisa ve uzun menzilli hava hedeflerine karsi koyacak fuzeler firlatan yeni nesil savunma sistemleri olarak  biliniyor.

Suriye'deki cozumde Turkiye'nin kaygilari hesaba katilacak

DEAS ile mucadele konusunda degerlendirmelerde bulunan Joseph Dunford,  2 yil once Suriye'de ABD ile muttefik olan sadece 200 milis kuvvet bulundugunu ancak bu sayinin bugun 50 bine ciktigini bildirdi.

Dunford, PYD/PKK'nin ana omurgasini olusturdugu Suriye Demokratik  Gucleri'nin (SDG), ABD'nin destegi ile Suriye'nin kuzeydogusunu DEAS'tan  temizledigini de savundu.

ABD'nin, PKK teror orgutunun Suriye kolu PYD/PKK'ya destek vermesinin  Turkiye'yi rahatsiz ettigini kabul eden Orgeneral Dunford, bu konuda Turkiye'nin  kaygilarini dikkate aldiklarini ifade etti.

ABD'nin orgute destek vermesinin Turkiye ile surtusmeye neden oldugunu  animsatan Dunford, "Sadece DEAS'i Rakka'dan ve Firat Vadisi'nden cikarmak degil  Turkiye ile uzun donemli iliskilerimizi nasil yurutecegimize yonelik Turkiye'nin  kaygilarini azaltmak icin elimizden gelen gayreti gosteriyoruz." diye konustu.

Joseph Dunford, "Size sunu soyleyeyim; Suriye'de askeri veya siyasi  her cozumde guvenlik bakimindan Turkiye'nin uzun donem menfaatleri tam dikkate  alinarak tamamlanacaktir." ifadesini kullandi.


Kaynak:Milliyet


Sohbet Et Arkadaşlık Kur , SohbetClass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder