8 Ağustos 2017 Salı

MEB TEOG 2017 tercih sonuçları | 2017 TEOG tercih sonuçları sorgula

2017 TEOG tercih sonuclari lise adaylari tarafindan heyecanla bekleniyordu. MEB yaptigi aciklama ile TEOG 2017 tercih sonuclarini acikladi. MEB daha sonra yaptigi aciklamada ise TEOG sinavinin ardindan tercih yapan ogrencilerden 935 bin 241’i tercihlerinden birine yerlestirildigini acikladi. 2017 TEOG tercih sonuclari sorgula linki haberimizde...




TEOG 2017 tercih sonuclari 2017 LYS tercih sonuclari gibi ogrenciler tarafindan heyecanla bekleniyordu. MEB, normalde 11 Agustos'ta aciklanmasi gereken TEOG 2017 tercih sonuclarini yaptigi aciklamada saat 19.00 aciklayacagini duyurdu. Bu aciklama ile 2017 TEOG tercih sonuclari sorgula aramalari artarken beklenen sonuclar 19.00'da aciklandi. MEB tercih sonuclarini acikladiktan sonra sonuclara iliskin yaptigi aciklamada ogrencilerin yuzde 91,73’unun tercihlerinden birine yerlestigini bildirdi.

MEB TEOG Yerlestirme Sonuclari sorgula

2017 TEOG TERCIH SONUCLARI ICIN TIKLAYIN


MEB'DEN son dakika aciklamasi

Milli Egitim Bakanligi, TEOG sinavinin ardindan tercih yapan ogrencilerden 935 bin 241’i tercihlerinden birine yerlestirildigini acikladi. Bakanlik, bu durumda tercih yapan ogrencilerin yuzde 91,73’unun tercihlerinden birine yerlestigini bildirdi. Milli Egitim Bakanligi'ndan yapilan aciklamada, daha once ortaogretim kurumlarina gecis uygulamasi tercih ve yerlestirme kilavuzunda 11 Agustos tarihinde ilan edilecegi duyurulan liselere yerlestirme sonuclarinin, yapilan yogun calisma sonucunda, one cekilerek bugun aciklandigi vurgulandi.

173 BIN 83 OGRENCI TERCIH YAPMADI

2016-2017 egitim ve ogretim yili temel egitimden orta ogretim kurumlarina gecis kapsaminda 8’inci sinifi basariyla tamamlayan ve merkezi ortak sinavlarina giren ogrencilerden 14-24 Temmuz tarihlerinde bir ortaogretim kurumuna yerlestirilmek uzere tercih alindigi belirtilerek,"Bu sonuclara gore 1.192.660 ogrenciden 1 milyon 19 bin 577 kisi tercih yapmis, 173 bin 83 ogrenci de tercih yapmamistir. Tercih yapan ogrencilerden 935 bin 241’i tercihlerinden birine yerlesmistir. Bu durumda tercih yapan ogrencilerin yuzde 91,73’u tercihlerinden birine yerlesmistir" denildi. Tercih yaptiklari halde tercihlerinden birine yerlesemeyen ogrenciler acik ogretim kurumlarina yerlestirildigi kaydedilen aciklamada, acik ogretim kurumlarina yerlestirilen ogrencilerin istemeleri halinde yerlestirmeye esas nakil basvurusunda bulunabilecekleri ifade edildi. Ogrencilerin 14-18 Agustos, 21-25 Agustos ve 28 Agustos-6 Eylul tarihlerinde saat 17.00’ye kadar yerlestirmeye esas nakil basvurusunda bulunabilecekleri belirtildi. Aciklamada, "Yerlestirmeye esas nakil basvurulari, herhangi bir orgun ortaokul mudurlugunden bos kontenjan sarti aranmaksizin yapilabilecektir. Ogrenciler yerlestirmeye esas nakil basvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul mudurlugunden onaylatacaklardir. Alinan tercihler dogrultusunda yerlestirmeye esas nakiller YEP ustunlugune gore merkezi olarak yapilacaktir. Yerlestirmeye esas nakil sonuclari ise 18 Agustos, 25 Agustos ve 6 Eylul tarihlerinde ilan edilecektir" denildi.


TEOG 2017 tercihleri sonuclari saat kacta aciklanacak?


TEOG 2017 tercihleri sonuclari saat 19.00'da aciklandi.


TEOG LISE TERCIH VE YERLESTIRME TAKVIMI

14-18 Agustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerlestirmeye Esas 1. Nakil Tercih Basvurularinin Alinmasi
21 Agustos 2017 - Yerlestirmeye Esas 1. Nakil Sonuclarinin Ilani
21-25 Agustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerlestirmeye Esas 2. Nakil Tercih Basvurularinin Alinmasi
28 Agustos 2017 - Yerlestirmeye Esas 2. Nakil Sonuclarinin Ilani
28 Agustos-06 Eylul 2017 (Saat 17.00) - Yerlestirmeye Esas 3. Nakil Tercih Basvurularinin Alinmasi
08 Eylul 2017 - Yerlestirmeye Esas 3. Nakil Sonuclarinin ve Taban Puanlarin Ilani


Yerlestirme tercihleri ne zaman hangi adresten yapilacak?

Yerlestirme islemleri icin tercihler 14 Temmuz 2017 tarihinden itibaren 24 Temmuz 2017 en gec saat 17.00’ye kadar e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulu mudurlugunden yapilacak.

Yapilan tercihler mutlaka ortaokul veya imam hatip ortaokulu mudurlugune onaylatilacak.


Yerlestirme yapilirken nelere dikkat edilmeli?

8’inci sinifi basariyla tamamlayan, acikogretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tum ogrencilerin ortaogretim kurumlarina yerlestirme
islemleri; tercihleri dogrultusunda, okul kontenjanlarina gore, yerlestirmeye esas puan ustunlugu esas alinarak yapilacak.

Okullarda ogrenci ve velilere tercih ve yerlestirme islemlerinde rehberlik yapmak maksadiyla 81 ilde toplam 26 milyon 846 ogretmen gorevlendirildi.
Ogrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak, ortaokul mudurluklerince tercih islemlerini onaylatacak. Tercih islemi okul mudurluklerine onaylatildiktan sonra islem tamamlanmis olacak. Ogrenciler, tercih degisIkliklerini okul mudurluklerinde onaylatma isleminden once yapacak.

Yerlestirme sonuclari 11 Agustos’ta

Ortaogretime yerlestirmeye esas puanla ogrenci alan okullarin onceden belirlenmis kontenjanlarina, ortaogretime yerlestirmeye esas puan ve puan ustunlugune dayali olarak ogrencilerin tercihleri dogrultusunda merkezi yerlestirme yapilacak. Aciklamada, adaylarin okullara yerlestirilme islemlerine iliskin sunlar kaydedildi: "Ortaogretime yerlestirmeye esas puanlarin esit olmasi halinde, Agirliklandirilmis Ortak Sinav Puani (AOSP), esitligin devam etmesi halinde sirasiyla 8, 7 ve 6. siniflardaki YBP ustunlugu, esitligin devam etmesi halinde tercih onceligi, yine esitligin devam etmesi halinde okula ozursuz devamsizlik yapilan gun sayisinin azligi, bunlarin da esit olmasi halinde ise ogrencinin dogum tarihine gore yasca kucuk olanlarin onceligi dikkate alinmaktadir."

Tercih islemleri tamamlandiktan sonra 11 Agustos’ta yerlestirme sonuclari ve bos kalan kontenjanlar aciklanacak. 14-18 Agustos, 21-23 Agustos ve 28 Agustos-6 Eylul 2017’de ise yerlestirmeye esas nakil islemleri gerceklestirilecek.

Teog puan hesaplama nasil yapilir?

MEB'in kullanima sundugu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde ogrenciler, puanlarini tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun icin asagidaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranina giris yapilmasi gerekiyor.

E-OKUL SISTEMINE GIRIS NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giris yapabilmek icin e-Okul'un resmi sitesine giris yapmis olmaniz gerekmekte. Site adresi e-okul.meb.gov.tr'dir. Guvenlik resmi ile beraber verilen bir kodu girmeniz gerekmektedir. Ancak bu resmi ve yazanlari anlamakta veya gormekte gucluk cekebilecek ogrenciler icin guvenlik kodu yenile butonu da bulunmaktadir. Ayrica baska dogrulama islemleri sorulariyla da karsilasabilirsiniz. Giris yaptiktan sonra sitenin sizden istedigi 4 haneli guvenlik kodunu girip giris butonuna bastiktan sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne girmis olacaksiniz.

Daha sonra yapilmasi gerekense ogrencinize ait T.C. Kimlik numarasi ile okul numarasini girmek. Icisleri Bakanligi ve Nufus ve Vatandaslik Isleri Genel Mudurlugu tarafindan verilen 11 basamakli numara olan kimlik numarasina henuz sahip olmayan ogrenciler icin e-Okul sistemine giris icin verilen gecici numarayi kullanabilirsiniz. Veli bilgileri altinda bulunan alanlarda ise Veli uyrugu, veli T.C. kimlik numarasi gibi anneler ve babalar icin ayri alanlar bulunmaktadir.

Ogrenciye ogretmen tarafindan verilen tum bilgilerin girildigi sistemde velilerin merak ettigi butun bilgiler sunulmaktadir, bu nedenle velilerin veli toplantisi tarihlerini beklemeleri ve olasi bir olay nedeniyle veli toplantilarini kacirmalarinin onune gecilmektedir. Ayrica ogrencilerin girecegi tum sinavlarin tarihleri, alinan tum belgeleri, ogrencinin okudugu tum kitaplar, karne notu ve yil sonu puani gibi bilgileri, haftalik ders programini, sube basari ortalamasini ve nakil durumu gibi bircok bilgiyi detaylica ogrenebilirsiniz.

BOS KALAN KONTENJANLAR 11 EYLUL'DE DEGERLENDIRILECEK

2017 ogretim yilinda, bir seferde 25 okul tercih hakki verilecek. Yedek yerlestirme yapilmayacak. Ozel ogretim kurumlarina kesin kaydini yaptiranlar, tercih hakkini kullanmis sayilacak. Tercih basvurusunda bulunmayan ve hicbir tercihine yerlesemeyen ogrenciler acik ogretim kurumlarina yerlestirilecek.

Acik ogretim kurumlarina yerlesmis ogrenciler, yerlestirmeye esas nakil isteginde bulunabilecek. Bu ogrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatina gore bos kalan kontenjanlara 11-14 Eylul 2017 tarihlerinde, 3 tercih alinarak YEP ustunlugune gore il veya ilce sinirlari icerisinde yerlestirmesi yapilacak.

Yerlestirmeye esas nakil islemi sonucu okul degistiren klasIk sanatlar ve musIki, gorsel sanatlar ve spor programi/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, guzel sanatlar lisesi ve spor lisesi ogrencileri bu okuldaki hakkindan vazgecmis sayilacak.

NAKIL BASVURUSU NASIL YAPILACAK

Yerlestirmeye esas nakil basvurusunda en fazla 3 okul tercihi yapilabilecek. Her okul icin bos kontenjan sarti aranmaksizin tercih yapilabilecek.
Yerlestirmeye esas nakillerde il veya ilce sinirlamasi bulunmayacak. Yerlestirmeye esas nakillere isteyen ogrenciler basvuru yapabilecek. Velinin istegi halinde yerlestirmeye esas nakil icin alinacak 3 tercih her yerlestirme donemi icin gecerli olabilecek.

Yerlestirme islemleri sonucunda ogrencilerin ogrenim gormeye hak kazandiklari okullar belirlenmis olup, kayitlari sistem tarafindan otomatik olarak yapilacak.

"Ozel okula kayit yaptiracagim, tercih yapmayacagim." butonunu isaretledigi halde 15 Eylul 2017'ye kadar herhangi bir okula kaydini yaptirmayan ogrencinin yerlestirilmesi, bu tarihten itibaren acik ortaogretim kurumlarina yapilacak.

Ilkogretim programini tamamlayan ozel egitim ihtiyaci olan ogrencilerden Ozel Egitim Degerlendirme Kurulu Raporu dogrultusunda kaynastirma yoluyla egitim alacak ogrenciler, engel durumu ve ozellikleri ile ikamet adresleri dikkate alinarak Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, cok programli Anadolu liseleri ile mesleki ve teknik egitim merkezlerine her bir subede iki ogrenciyi gecmeyecek sekilde il veya ilce ogrenci yerlestirme ve nakil komisyonu karari ile subelere dengeli bir sekilde yerlestirilebilecek.

Ozel okullarda yuzde 100 burslu okutulacak ogrenciler, Bakanlikca puan ustunlugu esasina gore yuzde 5'lik dilimden secilerek yapilacak.
Tercih basvuru durumu, "iptal" olarak gorunen ogrenciler yerlestirme islemlerine dahil edilmeyecek.
Teog sonuclari nasil sorgulanacak?

TEOG sonuclarini ogrenmek isteyen velilerin ve ogrencilerin oncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasina girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giris'' yapmalari gerekmektedir. Ardindan Ogrenci T.C. Kimlik No ve Ogrenci Okul No kutucuklarina dogru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giris yapabilirler. e-Okul VBS uzerinden sadece TEOG sinav sonuclari degil ayni zamanda ogrencinin en son notlari ve en son devamsizlik bilgisine de ulasilabiliyor.

TEOG'da dereceye giren ogrencilere

Kutahya'nin Hisarcik ilcesinde Milli Egitim Mudurlugunce TEOG sinavlarinda dereceye giren ogrencilere ve ailelerine yemek verildi.15 Temmuz Demokrasi Sehitleri Anadolu Lisesi ogrenci yurdu yemekhanesinde verilen yemege Ilce Egitim Muduru Ilhan Cebeci, Milli Egitim Sube Mudurleri Mehmet Ali Ozdemir, Abdulbari Alp, okul mudurleri, ogretmen, ogrenci ve veliler katildi.Ilcede egitimin gelistirilmesi noktasinda ellerinden geleni yaptiklarini ifade eden Ilce Egitim Muduru Ilhan Cebeci, "TEOG sinavlarinda ilcemiz okullarindan dereceye giren ogrencilerin bu basarilari bizleri gururlandirmistir. Ilce Egitim Mudurlugu olarak bu basarida pay sahibi olan ogrenci, ogretmen, idareci ve aileleriyle yemekte bir araya gelmek istedik. Insallah daha guzel basarilarda yine hep birlikte olacagiz" dedi.

TEOG birincileri odullendirildi!

Kutahya'nin Domanic Cukurca Beldesi Belediye Baskani Ilyas Tosun, TEOG sinavinda ilce genelinde birinci olan 8. sinif ogrencilerini Istanbul gezi ile odullendirdi.Cukurca Belediye Baskani Ilyas Tosun, yaptigi aciklamasinda, "Ilce genelinde okulumuz Cukurca Sehit Veli Selcuk Ortaokulu olarak etkinlikleri ve basarilari ile gogsumuzu kabartmaya devam ediyor. En son yapilan TEOG sinavinda ilcemiz birincisi olan 8.'nci sinif ogrencilerini sinif olarak odullendirerek Istanbul'daki uluslararasi park ve eglence merkezi olan Vialand Tema Park'a gezi duzenledik. Ustun basarilarindan dolayi basta okul muduru olmak uzere tum ogretmenlerimize tesekkur ederim. Ogrencilerimizi tebrik ediyorum, basarilarinin devamini diliyorum" dedi.

Sinav sonuclarina nasil itiraz edilir?

Sinav sonuclarina itiraz icin sistem uzerinden islem yapilabilmektedir. Ogrencinin girdigi sinavda itiraz edebilme hakkina sahiptir. MEB bunun icin bir takim sartlar istemektedir. Sartlar icin “Tum alanlari dogru ve eksIksiz doldurmaniz ve itiraz konunuzu dogru secmeniz, islemlerinizin daha hizli sonuclanmasina neden olacaktir. Ders isimlerini, kitapcik turunuzu ve soru itirazlarinda soru numarasini mutlaka belirtiniz.” yazisi gozukecektir. Ogrenci itiraz icin T.C. Kimlik Numarasi, cuzdan seri no’su, guvenlik kodu ile giris yapabilir, ogrenci sinav sonuclarina itiraz edebilir.

Dokuz yildir faaliyetini surduren e-okul veli, ogretmen, ogrenci arasindaki iliskiyi teknolojik acidan en iyi yere getirmeye calisiyor. 2007 yilindan onceki sureclerde, koodirnasyon eksIkligi yuzunden bircok ogrenci tam olarak kendini yetistirememistir. Ogretmen ve veli arasindaki kopuklugun en buyuk bedelini ogrenciler yasamistir. Her ne kadar veli toplantilari gerceklesse de, bu toplantilar birebir degil, genel olarak gerceklesmistir. Bu da ogrencinin gerek ders basarisini gerek ahlaki durumunu oldukca etkilemistir. Milli Egitim Bakanligi’nin bu sistemi sayesinde daha profesyonel, daha modern ve en onemlisi ogrencinin uzerinden daha iyi bir egitim saglanmistir. 2007 yilinda acilan  site, ilk baslarda sadece ogrencinin sinav notalarina gore sistemini kurarken, ilerleyen yillarda buyuk bir yol katetmistir. Bu da veli acisindan oldukca onem tasimaktadir. Evladini en iyi sekilde takip edebilmekte ve ona gore tedbir saglayabilmektedir. Sistemin uc farkli girisi bulunmaktadir.

Ogretmen/idari giris, ogrenci girisi-veli bilgilendirme sistemi girisi. Ogretmenler ve idareciler, ogrencilerin notlarini, davranislarini, basari grafigini kendi sistemi uzerinden girebilmektedir. Ogrenci girisi ise okuldaki sinav notlarini, basarisini veya basarisizligini ogrenci sistemi icerisinde gorebilir. Veli, ise bilgilendirme sistemi uzerinden ogrencinin gormedigi, ogretmenin ogrenciyle alakali dusuncelerini bu sistem uzerinden gorebilmektedir. Veli ve ogrenci TC Kimlik uzerinden sistemi kaydedebilmektedir. Milli Egitim Bakanligi yetkilileri bu sistemin daha cok yararli olabilmesi icinde dunya uzerindeki egitim sistemi uzerinden hareket etmektedir. Yetkililer, ogrencilerin basarisinin daha iyi olabilmesi icin teknolojinin tum imkanlarindan yararlanmaktadir. Avrupa’daki ve Amerika’daki sistemler incelenmektedir ve bu inceleme uzerinden Turkiye’deki sistemi daha iyi bir sekilde entegre edebilmektedir. MEB, e-okul sistemini 2016-2017 yillarinda gorsel olarak degistirmistir ve gorsellik acisindan daha rahat ve daha hizli sonuclar almayi bekliyor. Ilerleyen zamanlarda bu sistemin daha cok gelismesi beklenilmektedir.



Kaynak:FANATİK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder