6 Şubat 2019 Çarşamba

Kısa saçlar kısa sürede nasıl uzatılır??

sac nasil uzatilir sac nasil cabuk uzar uzar saclar cabuk hizli
-Saclari nasil hizli uzatabiliriz, hizli ve cabuk sac uzatmak icin ne yapilmali? Hizli sac uzatan bitkiler, formuller ve yontemler.. Sacimizin torbaya benzeyen ve folikul adi verilen parcasi kafa derimizin altinda bulunur. Bu kisma sac koku adi verilir ve sacin canli olan kismi burasidir. Bu kokte bulunan sac hucrelerinin bolunmesiyle sac uzar. Her sac teli uzar, uzamasi yavaslar ve bir muddet sonra dokulerek yerine yeni sac teli cikar. Bir sac telinin ortalama yasam suresi 2-6 yildir. Sac teli tek bir parca olarak gorunse de alsinda 3 parcadan olusurlar, bunlar: Kutikul isimli dis katman, korteks isimli orta katman ve cekirdektir.....



-Sac teli bir ayda kac cm uzar ve sac nasil uzar?
Sac telleri bir ayda yaklasIk 2,5 cm kadar uzarlar. Bu uzama donemler halinde olur. Bu donemler sac folikulunun uzamasi ve dinlenmesi olmak uzere iki adettir. Dinlenme doneminde sac uzamasi gecici bir sure durur. Buna klup sac denir. Klup sac bir sonraki uzama donemine kadar dinlenme surecinde kalir. Uzama doneminde yeni bir sac gelir ve saci folikulden disari atarsa sac dokulur.
Sac tellerinin uzunlugu o sac folikulunun uzama suresine baglidir. Genellikle folikuller 2 ila 6 sene aktif olarak yasarlar.
Kadinlarda sac uzamasinin daha hizli oldugu donem 15-40 yaslar arasinda, en yogun ostrojen salgilandigi donemdir. Sac uzama hizi biyolojik ve cevresel sartlara baglidir. Sacin uzamasini etkileyen bircok etken vardir. Bunlar yas, beslenme, genel saglik durumu ve hava durumundaki degisIkliklerdir. ..
Ornegin sac cocuklarda yetiskinlerden daha cabuk uzar. Ayrica yaz mevsiminde sacin uzamasi, kisa gore daha hizlidir. Saci ya da killari kesmenin, tras etmenin daha sonraki uzamasi veya daha hizli uzamasi uzerinde herhangi bir etkisi yoktur.....

-Hizli sac uzatma, cabuk sac uzatma kuru 1
Civanpercemi, dovulmus nar kabulari ve sinemakiyi suda 30 dakika kaynatin. Bu suyu suzup, losyon kivamina gelinceye kadar, susam yagi ve cirpilmis yumurta ilave ederek karistirin. Hizli sac uzatma saglayan bu losyon ile sacinizi sIk sIk yikayin.

-Hizli sac uzatma, cabuk sac uzatma kuru 2
Karadur usaresini bir tulbent ile suzup, bulamac haline gelinceye kadar, susam yagi ve yumurta ilave ederek karistirin. Daha sonra bu karisimi 5 dakika isitin. Hazirlanan bu hizli sac uzatma losyonu ile saclarinizi iki gunde bir yikayin.

Hizli sac uzatma, cabuk sac uzatma kuru 3
Rendelenmis turp, suda 30 dakika sureyle pisirildikten sonra suzulur. Elde edilen siviya yumurta sarisi ilave edilerek bulamac haline gelinceye kadar karistirilir. Hazirlanan bulamac ile saclar sIk sIk ovularak yikanir.

ben sacimi uzatmayi cok denedim ama bakamadim simdi uzatmaya calisiyorum en iyi careyide sirkede buldum...belki hangi sirke diceksiniz..fark etmeyio yeter ki sirke olsun iste elma sirkesi ister uzum sirkesi ya da baska bir sirke mutlak sirkeyi bulun..nasil surduqume qelince....kesinlikle sirkeyi olduqu qibi surmeyin!her banyoda bulunan farasin icine yarisina kadar su doldurun rengini bulana kadrd sirke koyun biraz dursun sonra (yapmadan once burnunuzu bulduqunuz ilk seyle tikayin yoksa sirke kokusundan bitersiniz) kafanizi one egin ve surmeye baslayin surme islemi bittikten sonr sirke biraz kafanizada dursun en son islem olrak kafnizi sirkeden arindirin ve sampunlayarak yikayin....(kesinlikle sonuc alicaksiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder