18 Temmuz 2017 Salı

2017 PYBS Bursluluk sınav sonucu öğrenme ekranı MEB sayfası

Milli Egitim Bakanligi tarafindan yapilan 2017 PYBS sinav sonucu bugun aciklaniyor. Peki Bursluluk sinav sonucu nasil ogrenilir? Iste MEB PYBS sinavi icin yaptigi son dakika aciklama ve sinav sonuc ekrani

2017 PYBS Bursluluk sınav sonucu öğrenme ekranı MEB sayfası


MEB tarafindan 10 Haziran’da gerceklestirilen PYBS bursluluk sinavi sonrasinda sira, sonuclarin aciklanmasina geldi. Peki, sinav sonuclari nasil ogrenilir? Binlerce ogrencinin girdigi alt gelir grubuna mensup ailelerin cocuklarina ucretsiz kalacak yer saglanarak her ay onceden belirlenmis bir ayligin verildigi ve okumasinin saglanmasina imkan saglayan 2017 PYBS sinav sonucu icin gozler Milli Egitim Bakanligi'na cevrildi. Gunlerdir heyecanla bekleyen ogrenciler ve aileler bugun MEB'in sinav sonuc ekranindan PYBS sonuclarini ogrenebilecek. Iste bursluluk sinav sonucu ogrenme sayfasi ve tum detaylari

Bursluluk sinavinda kac soru soruldu?

PYBS sinavinda Turkce ‘den 25 soru, Matematik ‘ten 25 soru, Fen Bilimlerin ‘den 25 soru ve Sosyal Bilimlerden 25 soru olmak uzere 100 sorunun soruldugu PYBS’de sinav suresi ise 120 dakika surdu.

Bakanlik'tan yapilan yazili aciklamaya gore, IOKBS, yurt icinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak uzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 ogrencinin katilimi ile gerceklestirildi.

Devlet Parasiz Yatililik Bursu sinav sonucu nasil ogrenilir?

MEB’in duzenledigi PYBS sinavi 18 Temmuz 2017 tarihinde aciklaniyor. Ogrenciler, PYBS sonuclarini "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinden ogrenebilecekler. Sonuclar adreslere posta yoluyla gonderilmeyecek ve bu iki site disinda hic bir yerden aciklanmayacak. Bursluluk sinavi aciklanir aciklanmaz yukarida bulunan baglantilara tiklayarak ogrenebilirsiniz.

Burslulugu hakkini kazanan ogrencilerin bursluluk islemleri okul mudurlugu tarafindan ilgili burs doneminde e-Burs Modulu uzerinden gerceklestirilecektir.


Kaynak:Kanal 7

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder