19 Temmuz 2017 Çarşamba

Bora Füzeleri TSK'ya Teslim Edildi! Türkiye, 270 Kilometre Uzaktan Vurabilecek

Teror orgutlerine karsi mucadele veren TSK, 270 km menzilli Bora fuzeleriyle daha da guclendi. Turkiye'ye uzakligi 200 km'yi bulan Kandil ve Rakka da artik menzil icinde.


Turkiye'nin sinir guvenligini saglamak amaciyla Suriye ve Irak sinirinda teror orgutlerine ust uste darbeler vuran Turk Silahli Kuvvetleri, fuze sistemlerinde yapilan gelistirmelerle daha da kararli olarak bu mucadeleyi surdurecek.
Suriye'nin kuzeyinde gerceklestirilen Firat Kalkani Harekati'nda kullanilan Firtina Obusleriyle teror orgutlerine buyuk darbeler vuran TSK, simdi de Bora fuzelerini teslim aldi.
MENZILI 270 KM

Stratejik noktalara yerlestirilmeye baslanan Bora fuzeleri, 270 kilometrelik menzile sahip.
KANDIL VE RAKKA'YI VURABILIRIZ

Konuyu kosesine tasiyan Turkiye gazetesi yazari Batuhan Yasar, Bora fuzeleriyle ilgili su bilgileri paylasti:
"Turkiye'ye uzakligi 200 km'yi bulan Kandil Dagi'ndaki PKK kamplari Bora'nin menzili icerisinde. Suriye ayni sekilde. Rakka dahil olmak uzere tum DEAS ile PKK/YPG hedefleri de Bora fuzeleri ile vurulabilecek..
TERORLE MUCADELEDE ILK

Kara-kara fuzeleri (Bora/Khan) su ana kadar TSK tarafindan teror hedeflerine karsi kullanilmadi. Bizim icin tamamen yeni bir alan.. Terorle mucadelede yeni bir enstrumana daha sahibiz..
VURUS HASSASLIK SEVIYESI

Yapilan harekatlarda A, B, C veya D urununu ya da secenegini kullanma kararini Turk Silahli Kuvvetleri veriyor.. Bu secenekler icinde artik "Bora"lar da var.. Hemen belirtelim ki Bora'larin vurus hassaslik seviyeleri uluslararasi standartlarda."




Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder