26 Temmuz 2017 Çarşamba

"Burak Beşiktaşlı, Beşiktaş'ta top oynadı. Beşiktaş'a karşı terbiyesizlik yapıp gitmedi"

Sohbet Et, Arkadaşlık Kur , SohbetClass

BesIktas Kulubu Baskani Fikret Orman, transfer doneminin surdugunu ve kriterlerine gore kadroya takviye yapacaklarini soyledi.





Siyah-beyazli ekibin Marbella Stadi'nda Real Valladolid ile yaptigi hazirlik macinin devre arasinda basin mensuplarinin sorularini yanitlayan Orman, kulup olarak son sezonlarda ayni yontemle hareket ettiklerini belirterek, "Transferde onumuzde bir surec var. Butun ekibimiz calisiyor. Bizim icin en onemli kriter, oyuncularin hem takima uyum saglamasi hem de mali kriterleridir." dedi.
Sohbet Et, Arkadaşlık Kur , SohbetClass
BesIktas ile ismi anilan Ispanyol oyuncu Alvaro Negredo ile ilgili soru uzerine Orman, "Kac senedir transfer ayni sekilde gidiyor. Son sureclerde biraz daha hizlaniyoruz. Ayni sekilde devam edecek. BesIktas hic kimseyi almasa bile ligin en buyuk favorisidir. Mevkiler var, isimler geciyor. Negredo da onlardan biri. Bir kurumun butun sorumlulugu bizim omuzlarimizda. Futbol yoneticiligi, duygusalligi kaldiran bir sey degil, taraftarlik oyle." ifadelerini kullandi.

Transferde hamle yapmayi istedikleri mevkiler bulundugunu kaydeden Orman, "9 numarada hamle yapmak istiyoruz. Gokhan Tore'nin sakatlanmasi sanssizlik oldu. Belki kanatta transfer yapacagiz. Hazirlik donemiyle beraber stoper de dusunulebilecek bir sey." degerlendirmesinde bulundu.
Sohbet Et, Arkadaşlık Kur , SohbetClass
Gecen sezonun sonundan itibaren ismi BesIktas ile anilan Jeremain Lens'e deginen Orman, "Iyi futbolcu ama bizim su anda gundemimizde degil. Fenerbahce ile rekabet yaratmak istemek icin gundeme tasiyorlar. Tabii ki alternatiflerimiz var." diye konustu.

Takimda Pedro Franco, Denys Boyko ve Alexander Milosevic'in durumlarinin ne olacagi yonundeki soruyu Orman, "Hepsi kaliteli oyuncular, forma sansi bulamazlarsa kiraya verecegiz. Teklifler geliyor, bakiyoruz. Kurum menfaati neyi gerektiriyorsa ona gore hareket edecegiz. Cok ahlakli oyuncular ama netice itibariyla bu ticari iliski, bakacagiz." diye yanitladi.

"Hissi dusunmeyiz"
Zaman zaman Avrupa kuluplerinin gundemine gelen Oguzhan Ozyakup'un haklarinin tamamen BesIktas'a gecmesinin hatirlatilmasi uzerine Orman, "Oguzhan bu takimin kaptani. Kaptanlik yaptigi takimda dunyanin en buyuk oyunculari oynuyor. O sans fazla gelmez. Hangi oyuncu olursa olsun hissi dusunmeyiz." diye konustu.

Orkan Cinar'in transferinin ardindan Turkiye'den baska oyuncunun alinip alinmayacagi sorusuna Orman, "Turkiye'den Orkan'i aldik. Buyuk bir yetenek. Alip kiraya verecegimiz oyuncular olabilir. BesIktas'ta forma bulmak cok zor, cok onemli oyuncular var ama forma sansi bulamiyorlar. Genc oyuncunun gelip BesIktas'ta forma almasi cok zor. Alip bir iki seneye hazirlanmasi icin kiralik verebiliriz." seklinde cevap verdi.
Sohbet Et, Arkadaşlık Kur , SohbetClass
"Herkes haddini bilsin"
Transferde Burak Yilmaz'in gundeme gelip gelmeyecegi konusunda ise Orman, sunlari soyledi:

"Babasi bizim agabeyimizdir. Burak BesIktasli, BesIktas'ta top oynadi. BesIktas'a karsi terbiyesizlik yapip gitmedi. BesIktas aldi, oynatmadi ve takasta kullandi. Bir macta istenmeyen durum oldu. BesIktas'i taraftar yonetmiyor, BesIktas'i biz yonetiyoruz. Taraftarlarin fikirleri onemli mi, tabii ki onemli. Taraftarlari kale almayacak sekilde zaten hareket etmeyiz. Taraftar istiyor diye de bir hareket yapmayiz. Herkes haddini bilsin, herkes isine baksin. Biz isimizi yapiyoruz, herkes de isini yapsin."

Baskan Orman, eski futbolculari Demba Ba'ya da kapilarinin her zaman acik oldugunu vurgulayarak, "BesIktas tarihinde sembol olan oyunculardan biri, sevdigimiz bir oyuncumuz. Bildigim kadariyla orada 1,5 senelik kontrati var. Onun netlesmesi lazim. Her zaman BesIktas'in kapisi ona acik. Ne zaman olsa gelir." degerlendirmesinde bulundu.

"Trabzonspor da sampiyon olmali"
Super Lig'deki rakiplerini degerlendiren Orman, soyle konustu.
Sohbet Et, Arkadaşlık Kur , SohbetClass
"Fenerbahce ve Galatasaray her zaman BesIktas'in rakibidir. Trazonspor da bu sene cok istiyor. Rekabetin artmasi acisindan Trabzon'un iyi sezon gecirmesini istiyorum. Biz her sene sampiyon olmak istiyoruz ama Trabzon da sampiyon olmali. Uzun zaman oldu. Basaksehir'in iyi kadrosu vardi, iyi takviyeler yaptilar. Herkes en iyisini yapmak icin ugrasiyor."

Forma satislarinin iyi gittigini anlatan Orman, kendisinin ve yoneticilerin siyah-beyazli formalari giydiklerine dikkati cekerek, "Hepimiz taraftariz, formayi giymek ve gezmek istiyoruz. Taraftarlarimiz da bizim uzerimizde gorsun istiyorum. BesIktas kurumunu temsil ederken taraftara karsi da kulubu temsil ediyorum. Taraftarlarla aramda inanilmaz iletisim var. Beni destekliyorlar." diye konustu.

Kamp calismalarini ve antrenmanlarin yapildigi Marbella bolgesini de degerlendiren Orman, "Burasi tatil bolgesi. Ulkemizin cennet oldugunu daha iyi anliyoruz. Deniz de burada sogukmus. Tatil yapmak icin Turkiye'ye gelsinler. Hazirlik maclarinda sans bulamayan bazi oyunculari gormemiz lazimdi. Hoca onlara oncelik verdi, iyi yapiyor. Iyi oyuncularimiz var ama forma sansi veremiyoruz. Onlar da eksIklerini ve artilarini gorme firsati buldu." ifadelerini kullandi.



Kaynak:eurosport



Sohbet Et, Arkadaşlık Kur , SohbetClass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder