21 Temmuz 2017 Cuma

Büyükada'daki Toplantıya Katılan İsimden Çıktı! İşte Erdoğan'ın Bahsettiği Harita

Cumhurbaskani Erdogan'in Buyukada toplantisiyla ilgili yaptigi aciklamada bahsettigi harita ortaya cikti. Toplantiya katilan Isvec Uyruklu Ali Ghravi'nin uzerinden cikan haritada Turkiye'yi bolmusler.




Cumhurbaskani Erdogan'in Buyukada'da yapilan toplantiyla ilgili aciklamasinda 'masanin ustunde ne tur haritalar, ne tur projeler oldugunu polisimiz tespit etti' dedigi harita ortaya cikti. Turkiye'nin bolunmus halinin oldugu harita, toplantiya katilan Isvec Uyruklu Ali Ghravi'nin uzerinden ciktigi ogrenildi.
TURKIYE'NIN GUNDEMINE OTURMUSTU

Uluslararasi Af Orgutu ile Helsinki Yurttaslar Dernegi, Insan Haklari Gundemi ve Esit Haklar Icin Izleme Dernekleri'nin Buyukada'da bir otelde yaptiklari toplanti Turkiye'nin gundemine oturmustu. Toplantinin polis tarafindan basilmasinin ardindan 10 aktivist gozaltina alinirken onceki gun 6'si 'teror orgutune yardim etmekten' dolayi tutuklanmisti.
ERDOGAN'IN BAHSETTIGI HARITA ORTAYA CIKTI

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Buyukada'daki toplantiyla ilgili 'masanin ustunde ne tur haritalar ne tur projeler oldugunu polisimiz tespit etti" diyerek uzerinde calisilan bir harita olduguna isaret etmisti. Cumhurbaskani Erdogan'in bahsettigi haritanin toplantiya katilan Isvec Uyruklu Ali Ghravi'nin uzerinden cikan ve Turkiye'nin Dogu bolgelerinin bolunmus oldugu bir harita oldugu ortaya cikti.

Insan Haklari Egitmeni ve bilisim uzmani oldugunu ifade eden Ghravi'den ele gecen haritada, Turkiye Cumhuriyeti devleti sinirlari icinde yer alan Dogu ve Guneydogu Bolgesinin buyuk bir bolumunun cizilen sinirla, Kuzey Irak ve Suriye'de Kurt kokenlilerin yasadigi alanlarla birlestirildigi goruluyor. Yine ayni Haritada Iran sinirlari icerisinde kalan belirli bolgeler de bu harita icinde tek sinir olarak yer aliyor.
MIT'E SUNULAN BELGE

Toplantida gozaltina alinanlar arasinda olan Helsinki Yurttaslar Dernegi uyesi Nalan Erkem'den cikan belgede ise FETO teror orgutu sorusturmasinda tutuklanan Bedriye Istar Tarhanli ile defalarca gorustugu ortaya cikti. Ele gecirilen dijital malzemeler arasinda delil olarak yer alan bir belgede ise MIT tarafindan TBMM Arastirma Komisyonuna 2012 yilinda gizli ibaresiyle gonderilen bir belge yer aldi. Af Orgutu Turkiye Direktoru Idil Eser'in telefon ve bilgisayarinda yapilan incelemelerde ise, Af Orgutu'ne uye olmak isteyen PKK bir doktorun mesajlari bulundu. Mesajda, bu kisinin uzun zamandir PKK uyesi oldugu, Kuzey Irak'ta cephede bulundugu ve Af Orgutu'ne katki saglamak istedigi yer aliyor. (Kaynak: Vatan)


Alınan Site : Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder