23 Temmuz 2017 Pazar

Çocuk kreminde ''Aslan Sidiği'' kullanıldığını biliyor muydunuz?

Sohbetin Yeri Sohbetclass

Videonun formatı hakkında kısa bilgi: Adı ''Die Sendung mit der Maus / fareli yayın'' olan bu animasyonlu çocuk belgeseli Almanya'nın nostalji olmuş eski programlarındandır. Denebilir ki Almanya'nın 80 kuşağını eğiten Tv yayını... Biz birbirimizi sağcı solcu diye öldürürken herifler yeni kuşaklarını fonsiyon bilme odaklı yetiştirdiler. İlk okul çağındaki çocuklara hitaben 


hazırlanan bu yayın serisi tüketilen ürünlerin hangi aşamalardan geçerek önümüze geldiğini görsel olarak öğretiyor. Bu öğreti aynı zamanda yeni kuşaklara fonksiyonel zekâ kazandırıyor ve en önemlisi özgüven aşılıyor.

Velhasılı eski zamanlarda Deve Sidiğinin şifa niyetine bazı durumlarda kullanılıyor olmasını niye yadırgıyorsunuz anlamak zor? Batı uygarlığı karşısında edindiğiniz aşağılık kompleksi artık İslâm külliyatından şüphe duyacağınız seviyelere geldiyse söylenecek bir söz kalmamış demektir.

Akledin akledin diye diye İslâm'a vuranların ümmetin en aptalları olması traji komik bir manzara.

Şahsen ben bizim kompleksli hastalarımızı batı uygarlığından bulduğum görsel kaynaklarla ikna etmekten utanıyorum yahu! İlla batıdan mı delil getirmek lazım, noldu size böyle? Lütfen kendinizi sorgulayın, ve ümmetin sorunlarının İslâm külliyatından kaynaklandığını düşünmekten vaz geçin. Ümmetin sorunu ''Modernizm''dir. Modern çağın insan tarifine uymak zorunda da değliz, oturun modernizmi tartışın. Batı'da modernizmin çıkmaz sokak olduğunu, bu sürecin sonunda insan ırkının resmen kendi kendini yok edeceği, bir an evvel bu yoldan vaz geçilmesi gerektiği falan tartışılır, başka tarifler başka alternatifler aranır sorgulanırken bizim salaklar modernizm uğruna DİNLERİNİ satmaya hazır. Bu nasıl bir çelişki, ne yüz kızartıcı bir manzara? Üstelik AKLETMEK adına yapılıyor oluşu tuhaf! Allah aşkına bunları görmüyor musunuz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder