21 Temmuz 2017 Cuma

Cumhurbaşkanı Erdoğan Alman Ekonomi Bakanının Beyanlarını Şiddetle Kınıyorum

(aktuel goruntuyle) CUMHURBASKANI ERDOGAN ALMAN EKONOMI BAKANININ BEYANLARINI SIDDETLE KINIYORUM(aktuel goruntuyle) CUMHURBASKANI ERDOGAN: ALMAN EKONOMI BAKANININ BEYANLARINI SIDDETLE KINIYORUMCumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan,"Alman ekonomi bakaninin hicbir mesnede dayanmayan tamamen...





aktuel goruntuyle) CUMHURBASKANI ERDOGAN ALMAN EKONOMI BAKANININ BEYANLARINI SIDDETLE KINIYORUM

(aktuel goruntuyle) CUMHURBASKANI ERDOGAN: ALMAN EKONOMI BAKANININ BEYANLARINI SIDDETLE KINIYORUM

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan,

"Alman ekonomi bakaninin hicbir mesnede dayanmayan tamamen dolayli mesajlarla ulkemizde yatirim yapan sirketleri urkutmeyi, tedirgin etmeyi amaclayan beyanlarini siddetle kiniyorum"

"Hicbir Alman sirketiyle ilgili baslattigimiz arastirma ve sorusturma yoktur hepsi yalandir. Alman dostlarima tum dunyaya sunu hatirlatmak istiyorum; Turkiye'yi karalamaya gucunuz yetmez"

Haber-Kamera: Idris TIFTIKCI - Hakime TORUN- ISTANBUL DHA

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Ciragan Sarayi'nda Ikitelli Istanbul Sehir Hastanesi kredi anlasmasi imza toreninde konustu. Erdogan, Alman ekonomi bakaninin aciklamalarina iliskin, "Ilgili tum kurumlarimiz uluslararasi yatirimcilara yardimci olamaya onlerini acmaya hazirdir. Boylesine iyi niyetle muhataplarimiza yaklasirken bazilarinin ticaret ile siyaseti birbirine karistirmak da israr ettiklerini goruyoruz. Alman ekonomi bakaninin hicbir mesnede dayanmayan tamamen dolayli mesajlarla ulkemize yatirim yapan sirketleri urkutmeyi, tedirgin etmeyi amaclayan beyanlarini siddetle kiniyorum. Bu asla siyasete, siyasette temsil makaminda olanlara yakismaz. Teror ile terore bulasanlar ile siyaseti lutfen birbirine karistirmayin. Milli Istihbarat Teskilatimi, Icisleri bakanimi aradim kendilerine sordum aldigim yanita gore, su ana kadar hicbir Alman sirketiyle ilgili baslattigimiz arastirma ve sorusturma yoktur hepsi yalandir. Alman dostlarima tum dunyaya sunu hatirlatmak istiyorum; Turkiye'yi karalamaya gucunuz yetmez. Bu tur seyler de bizi korkutmaya gucunuz hic yetmez. Bugune kadar Alman firmalarinin nasil guvence altinda calistirdiysak bundan sonra da ayni sekilde guvence altinda calistirmaya devam ederiz. Onlarin garantisi, guvencesi biziz. Biz kazan kazan esasina gore onlarla bugune kadar calistik. Su anda olayi farkli mecraya cekmek suretiyle Almanya'nin Turkiye olan munasebetlerini burada zedelemek, lekelemek isteyenler yanlis yolda gidiyorlar" diye konustu.

"PKK'YI KENDI CADDELERINDE ALMAN POLISININ KORUMASINI ALMANYA BUNU NE ILE IZAH EDECEK?"

Cumhurbaskani Erdogan, "Turk milleti zor zamanlarinda yaninda olan dostlarini hicbir zaman unutmayacaktir. Ulkemize davet ettigimiz herkese gelin birlikte kazanalim cagrisi yapiyoruz. Turkiye'deki teroristleri Almanya'da saklayan hukumet once bunun hesabini vermelidir. Turkiye'den kacan teroristler Almanya'da nicin saklaniyor? Onlara verilen maddi destekleri ne ile ifade edecekler? Ekranlarda surekli yayinlanan ve AB'nin yasak koymus oldugu PKK'yi kendi caddelerinde Alman polisinin korumasi altinda gosteri yapmasina musaade eden Almanya bunu ne ile izah edecek?" ifadelerini kullandi.

Erdogan, "Almanya kendine cekiduzen vermelidir, bizi de asla bu tehditlerle urkutemez bilmelidir. Kendi yargilari ne kadar bagimsizsa bizim yargimiz onlardan daha da bagimsizdir" dedi.

"ULUSLARARASI SIRKETLERIN KAFASINI KARISTIRMAYA ULKEMIZI KARALAMAYA YONELIK BIR BUFTANDAN IBARETTIR"

Erdogan, "Ulkemizin istihbarat ve guvenlik kuruluslari bellidir. Biz bir cadir devleti, kabile devleti degiliz. Turkiye Cumhuriyeti'nin bir gecmisi vardir. Bu iddia sadece uluslararasi sirketlerin kafasini karistirmaya ulkemizi karalamaya yonelik bir buftandan ibarettir. Almanya kokenli sirketler ulkemizde en rahat calistigimiz, en guzel isleri yaptigimiz ozel bir yere sahip" dedi.

"BOYLE BIR KARA PROPAGANDA"

Erdogan, "Boyle bir kara propaganda ile ulkemizde son 15 yilda 9 milyara dolara yakin Alman sirketleri uzerinde baski kurmaya calisildigi ortadadir. Uluslararasi yatirimcilarin tamami gibi Alman sirketlerine de ulkemizin kapilari milletimizin gonlu sonuna kadar aciktir. Dunyada serbest pazar ekonomisi diye bir sey var. Bunlar demek ki bunu da ogrenememis. Serbest piyasayi da bilmiyorlar" dedi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Hasbel kadar yakaladiklari zenginlikle tehdit etmeye kalkiyorlar. Turkiye'nin kara liste iddiasini ortaya atanlari bunu ispata davet ediyorum. Boyle bir iddiayi dile getirmek hicbir sorumlu siyasetcinin yapacagi is olamaz" dedi.

"ULKEMIZE YONELIK SEYAHAT UYARISININ, SON DERECE YERSIZ VE KASITLI"

Almanya'nin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan aciklamayi da elestiren Erdogan, "Diger yandan yine Almanya'nin Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan ulkemize yonelik seyahat uyarisinin, son derece yersiz ve kasitli buldugumu belirtmek isterim" dedi.

"DEMOKRASIYI OTURTMUS BIR TURKIYE'YE KIMSE BU TUR KARA LEKELERI CALAMAZ"

Erdogan, "Ulkeler dedikodularla yonetilemez. Iste G-20 zirvesinde, Abe ile gorustugunuzde sorun. Adim atarken adim basinda polis vardi. Ama biz Antalya'da bir G-20 zirvesi yaptik, her yonuyle dort dortluk oldugunu ifade ettiler. Muhtesem bir G-20 hala konusuluyor. Bu denli ozgurlukleri kabullenmis, benimsemis bir Turkiye. Demokrasiyi oturtmus bir Turkiye'ye kimse bu tur kara lekeleri calamaz. Ama yargimizi da yonlendirmeye gucleri yetmez. Turkiye konusunda bu tur beyanlarda bulunan herkesi ilkelere saygi gostermeye davet ediyorum" dedi.

"DEPREMDE CIDDI HASAR ORTAYA CIKMAMASI ALINAN TEDBIRLERIN ETKILI OLDUGUNU GOSTERMISTIR"

Ege Denizi'nde yasanan depreme deginen Cumhurbaskani Erdogan "Dun geceki oldukca siddetli depremde ciddi hasar ortaya cikmamasi alinan tedbirlerin etkili oldugunu gostermistir. Allah ulkemizi ve tum dunyayi bu tur afetlerden korusun" ifadesini kullandi.

"SINOP'TAKI NUKLEERE ENERJI SANTRALINI DE JAPON DOSTLARIMIZ ILE GERCEKLESTIRMENIN ADIMLARINI ATIYORUZ"

Erdogan "Simdi Japon dostlarimiz ile Sinop'taki nukleere enerji santralini de yine Japon dostlarimiz ile birlikte gerceklestirmenin adimlarini atiyoruz. Bu konu da gecikmek istemiyoruz suratle bitirelim diyoruz" dedi.

"KORFEZ BOLGESI YATIRIMCILARINDAN TERCIHLERINI UZUN VADELI ILISKILERDEN YANA KULLANMALARINI BEKLIYORUZ"

Erdogan "Siyasi sorunlar gelip gecici ekonomik iliskiler uzun vadelidir. Kardesimiz olarak gordugumuz Korfez bolgesi yatirimcilarindan tercihlerini uzun vadeli iliskilerden yana kullanmalarini bekliyoruz. Turkiye bu kardeslerimizin ikinci evidir. O sekilde kalmaya da devam edecektir. Cozum yoluna girmeye basladigini dusundugum bolgedeki krizin tamamen ortadan kalkmasi ile insallah bu konulari konusmaya gerek kalmayacagina inaniyorum" aciklamasinda bulundu.

"TUM DESTEGIME RAGMEN BOYLE BIR GECIKMEDEN DOLAYI DA FEVKALADE MUTEESSIRIM"

Sehir hastanelerine deginen Cumhurbaskani Erdogan, "2013 yilinda sozlesmesini imzaladigimiz hastanelerden insaatina baslayamadiklarimiz var. Tum destegime ragmen boyle bir gecikmeden dolayi da fevkalade muteessirim. Buradaki kayip sahsimin degil ulkemin kayibidir. Bazi ulkelerin hala saglik reformu tartismalari ile mesgul oldugu bir donemde biz reformu coktan tamamladik" dedi.

"ULKEMIZDEKI PROJELERE FINANSMAN DESTEGI SOZU VEREN KIMI KURULUSLARIN VAZGECTIKLERINI GORDUK"

Erdogan, "Ulkemizdeki projelere finansman destegi sozu veren kimi kuruluslarin daha sonra hic biri de ticari temel dayanmayan tamamen siyasi gerekceler ile bundan vazgectiklerini gorduk. Amac ulkemizi zor duruma dusurmek oldugu acik. Turkiye bu sIkintilari asmayi basarmistir. Birinci havalimani ile alakali uluslararasi bankalar finans sektoru girmedi cekildiler girmiyoruz dediler. Yeterli bankalarimiza tavsiyemi yaptim. Gereken yapildi" diye konustu.

"ARTIK BUNLARIN HICBIRINE SASIRMIYORUZ"

Uluslararasi kredi degerlendirme kuruluslarinin aciklamalarina deginen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Uluslararasi aktorler, kredi degerlendirme kuruluslari gibi tamamen siyasi yonlendirmelerle not aciklayan kuruluslara degil ulkelerin gerceklerine bakiyor. Turkiye gercegi de apacik ortadadir. Tum dunya icin ortak ekonomi, siyasi, sosyal standartlar belirleyen ama kendi islerine gelmediginde bunlarin hicbirine uymayan kimi ulkelerin ve kuruluslarin foyasi, yasanan her hadiseyle biraz daha ortaya cikiyor. Turkiye'yi Avrupa Birligi'ne almayanlarin, sartlari uygun olmayan nice ulkeyi Birlige buyur ettigini gordukten sonra artik bunlarin hicbirine sasirmiyoruz. Kendi elleriyle kendi guvenilirliklerini yok edenlerle bizim isimiz yok" ifadelerini kullandi.

"BORSADA, YUZDE YUZUN UZERINDEKI SICRAMA BIR COKLARINI CIDDI MANADA SASIRTIYOR"

Erdogan, "Turkiye, yeniden sekillenen dunya siyasetinde ve ekonomisinde kendine en dogru, en adil, en kazancli yeri mutlaka bulmustur, bulacaktir. Ne teror orgutlerinin azgin saldirilari ne de uluslararasi duzeyde sergilenen ikiyuzlulukler buna engel olabilir. Turkiye, bolgesindeki krizlere ve kendisine yonelik tum saldirilara ragmen buyumeyi, gelismeyi, ilerlemeyi surduruyor. Gectigimiz yil yuzde 2,9'luk buyume oraniyla beklentilerin uzerine cikarak, Avrupa'ya gore oldukca iyi, dunya genelinde de takdire sayan bir basari elde etti. Bu yil da ilk ceyrekteki yuzde 5'lik buyume oraniyla yine pek coklarini sasirtan bir basari ortaya koydu. Insallah ikinci ceyrek cok daha farkli gelecek. Ben buna da inaniyorum. Son 4 yildir kesintisiz saldiri altinda bulunan Turkiye, artik aydinliga dogru yol almaya baslamistir. Ekonominin her alaninda guzel sinyaller gelmeye devam ediyor. Borsada, yuzde yuzun uzerindeki sicrama bir coklarini ciddi manada sasirtiyor. Turkiye'de yatirim yapan herkes kazanacaktir.



Kaynak:Haberler



Sohbet Et , Arkadaşlık kur.... Sohbetin Class yeri ... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder