30 Temmuz 2017 Pazar

İstanbul için sıcak uyarısı: Şehri terk edin !

Yogun yagmur ve dolu yagisinin soku yeni atlatilirken simdi de 30 Temmuz'dan sonra Istanbul'da hava sicakliginin buyuk oranda yukselecegi uyarisi geldi.




Turkiye’de yagmur ve dolu yagisinin etkileri yavas yavas atlatilirken sicakligin ne kadar artacagi da merak konusu oldu. Prof. Dr. Mikdat Kadioglu, 30 Temmuz'dan sonra Istanbul'da hava sicakliginin yukselecegi uyarisinda bulundu.

Profesor Mikdat Kadioglu Twitter’dan yaptigi aciklamada havalarin cok daha fazla isinacagini ve yeni bir sicak hava dalgasinin etkisi altinda kalacagini belirtti. Turkiye’nin kuzeyinin sicaklardan kacmak icin oldukca ideal oldugunu oneren birde tweet atti.

Yapilan son degerlendirmelere gore; Ulkemizin kuzey kesimlerinin parcali yer yer cok bulutlu, Dogu Karadeniz kiyilari, zamanla Trabzon ve Giresun’un ic kesimleri ile Artvin ve Ardahan cevrelerinin yerel olmak uzere saganak ve gok gurultulu saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu gececegi tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIGI: Kuzey ve ic kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacagi, diger yerlerde degismeyecegi tahmin ediliyor.

RUZGAR: Genellikle kuzey yonlerden hafif ara sira orta kuvvette, Bati ve Orta Karadeniz kiyilari ile Guney Ege’de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esecegi tahmin ediliyor.



Kaynak:Haber3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder