19 Temmuz 2017 Çarşamba

KPSS 2017/1 tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı!

KPSS 2017/1 tercih sonuclari OSYM tarafindan biraz once aciklandi. Memur olma hayaliyle girdikleri KPSS sinavinin tamamlanmasinin ardindan tercih islemlerini halleden vatandaslar icin bugun mujdeli haber geldi. OSYM KPSS tercih sonuclarini acikladi ve memur adaylarinin kaderi belli oldu. Iste, KPSS 2017/1 tercih sonucu sorgulama sayfasi.





2017 KPSS tercih sonuclarinin aciklanmasini yuz binlerce memur adayi tarafindan merakla beklenen konular arasinda yer aliyordu. Yerlestirme sonuclari, 19 Temmuz 2017 tarihinde saat 17:25’den itibaren OSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden aciklandi.

Kamu kurum ve kuruluslarinin bazi kadro ve pozisyonlarina, “Kamu Gorevlerine Ilk Defa Atanacaklar Icin Yapilacak Sinavlar Hakkinda Genel Yonetmelik” hukumleri uyarinca OSYM tarafindan yerlestirme islemleri tamamlanmistir. Yerlestirme sonuclari, 19 Temmuz 2017 tarihinde saat 17:25’den itibaren OSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden aciklanacaktir. Adaylar yerlestirme sonuclarini belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaralari ve sifreleri ile ogrenebileceklerdir.

KPSS-2017/1 yerlestirme sonuclarina gore, ortaogretim duzeyinde 232 aday, on lisans duzeyinde 885 aday, lisans duzeyinde bin 521 aday kamu kurum ve kuruluslarinin kadro ve pozisyonlarina yerlesti.

KPSS-2017/1 tercih kilavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara basvuru yapabilmek icin 22 Mayis 2016, 16 Ekim 2016 ve 20 Kasim 2016 tarihlerinde yapilmis olan 2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaogretim/Onlisans'tan birine girmis ve bu sinavlarin en az birinden ilgili KPSS puanini almis olma sarti gerekiyor.

KPSS TERCIH SONUCLARI ICIN TIKLAYINIZ

KPSS YERLESTIRME ISLEMLERI NASIL YAPILACAK?

KPSS 2017/1 tercihleri kapsaminda, kadro ve pozisyonlara yerlestirme islemleri OSYM tarafindan merkezi olarak yapilacaktir. Yerlestirme islemlerinde ayni puani almis olan adaylar icerisinden mezuniyet tarihi itibariyle daha once mezun olanlara, bunun da ayni olmasi durumunda yasi buyuk olan adaylara oncelik taninacaktir.

Ortaogretim, on lisans ve lisans duzeylerinde yer alan kadrolar icin yerlestirme islemi yapilirken, OSYM tarafindan sinava girilen ogrenim duzeyi, mezun olunan program, cinsiyet ile kadro ve pozisyonlar icin aranan nitelikler arasindaki tutarlilik kontrol edilecektir. Bunlarin herhangi birisinde bile tutarsizlik olmasi durumunda soz konusu tercih islemi iptal edilecektir.

Yerlestirme islemlerinde, adaylarin OSYM kayitlarinda yer alan bilgileri esas alinacaktir. Yerlestirmesi yapilan adaylarin bilgilerinde gercege uygun olmayan hususlar tespit edildiginde, kamu kurum ve kuruluslarina atamasi yapilmayacaktir. Adaylar, bu durumdan dolayi hak iddia edemeyecektir.

Adaylar, yerlestirmede puanlarina ve tercih siralarina bakilarak kadro ve pozisyonlara yerlestirilecektir. Puani daha yuksek olan aday yerlestirildigi icin birinci tercihine yerlesemeyen aday ikinci tercihine yerlestirilmeye calisilir. Ikinci tercihine yerlesemeyen aday da ucuncu tercihine yerlestirilmeye calisilir. Adaylarin yerlestirme islemleri bu sekilde devam edecektir. Bir aday, son tercihine de kendisinden daha yuksek puanli aday yerlestirildigi icin yerlestirilemezse herhangi bir kadro ve pozisyon icin yerlestirilmemis olacaktir.



Kaynak:Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder