17 Temmuz 2017 Pazartesi

Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Sonrası FETÖ Operasyonlarının Bilançosunu Açıkladı

MGK'nin ardindan gerceklesen Bakanlar Kurulu toplantisi sonrasi kameralar karsisina cikan Hukumet Sozcusu Kurtulmus, FETO operasyonlarinin bilancosunu acikladi. Kurtulmus, Gulen'in son pozunu da degerlendirdi.





Basbakan Yardimcisi ve Hukumet Sozcusu Numan Kurtulmus, Bakanlar Kurul toplantisina verilen arada duzenlenen basin toplantisinda konustu.
Numan Kurtulmus su aciklamalari yapti:

(15 Temmuz etkinlileri) Birinci yil donumunde yapilan bu etkinliklere, yaklasIk 6 milyonu askin vatandasimiz katilmistir. Bu da birinci yilinda vatandaslarimizin aynen 15 Temmuz 2016'daki gibi demokrasiye sahip ciktigini, vatana karsi yapilan bu ihaneti asla karsiliksiz birakmayacagini, ayni sekilde sehitlerimizi ve gazilerimizi anmaktan geri durmayacagini acikca ispat eden onemli bir gosteri olmustur.
111 BIN KISI IHRAC EDILDI

20 Temmuz 2016'da OHAL ilan ettik. Bu surecte 26 KHK cikartilarak orgutten devletin arindirilmasi icin icin gerekli calismalari yaptik.
111 bin 240 kisi kamudan ihrac edildi. 32 bin 180 kisi gorevden uzaklastirildi. 35 bin 639 kisi goreve iade edildi.
YaklasIk 3.5 milyon kamu gorevlisinden yuzde 3.5'i etkilendi.
966 SIRKETE EL KONULDU

Bu orgutun maddi kaynaklarinin kurutulmasi da bu orgutle mucadelenin en temel adimlarindan birisidir. Bunun icin orgutle irtibatli olan 966 sirkete el konulmus ve TMSF'ye devredilmistir. Ayrica bu sirketlerin yaklasIk 4 bin 888 mal varligina el konulmus bu mal varliklarinin tasinmazlarinin Maliye'ye devri saglanmistir. Ayrica, finansal mucadelenin gerceklestirilmesi icin her turlu imkanla bunlarla mucadele edilecek, finansal kaynaklari da kurutulacaktir.
OHAL INCELEME KOMISYONU

OHAL inceleme komisyonu bugun calismaya basladi. Bugun 3 bin 28 basvuru aldik. Toplam 120 bin basvuru yapilmasini bekliyoruz.
"FETO'NUN VERDIGI ROPORTAJ VE POZU MESAJ DOLU"

Siradan bir bilgi ve akil sahibi, Feton'nun verdigi pozdan, giyiminden, arkasindaki mesajdan ne halt ettigini ve ne soylemek istedigini anlar. Asla siradan bir roportaj ve fotograf degildir.
Surekli orgut uyelerine moral asilamaya calisan ve Turk devletini tehdit etmeye calisan ifadeleri mevcut.
Muttefiklik bu adami derhal tutuklamayi ve iade etmeyi gerektirir. Bunu yapamiyorsaniz, en azindan oldugu yerde gozaltina tutarsiniz.

FETO'CULERE TEK TIP KIYAFET GIYDIRILECEK

(FETO'cunun "kahraman" tisortu giymesi) Bakanlar krulumuz calisma yapacak ve teror orgutu uyeleri mahkemelere tek tip kiyafetlerle gelecek. Henuz calisma baslamadigi icin ayrintilari veremiyorum. Ama Adalet Bakanligimiz kisa surede gerekli calismalari yapacak.


Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder