22 Temmuz 2017 Cumartesi

On Binler Beyazıt'ta İsrail'i Protesto Etti

Sohbet Et , SohbetClass

Israil'in Mescid-i Aksa'ya yonelik yasaklama ve engellemeleri on binlerce insan Beyazit Meydani'nda protesto etti.


Israil'in Muslumanlarin ilk kiblesi olan Mescid-i Aksa'ya yonelik yasaklama ve engellemeleri, Islam alemini ayaga kaldirdi. Tum dunyada yayilan protestolar Turkiye'de de basladi. Protestolarin yogun olarak yasandigi yerlerden birisi de istanbul Beyazit Meydani oldu. Cuma namazi sonrasi Beyazit Meydani'nda toplanan on binlerce Musluman, Israili protesto etmeye basladi.
ON BINLERCE MUSLUMAN KATILDI, STK'LAR DESTEK VERDI

Mescid-i Aksa'ya girisi yasaklayan ve ezani susturan Israil'in zulmune dur demek icin Beyazit Meydani'nda onlarca STK'nin destek verdigi eyleme on binlerce Musluman katildi.
TURKIYE GENELINDE MESCID-I AKSA PROTESTOLARI

Israil'in Mescid-i Aksa'ya yonelik uygulamalari, Istanbul ve Ankara basta olmak uzere yurt genelinde duzenlenecek gosterilerle protesto edilecek. Edirne'den Kars'a tum yurtta yapilacak basin aciklamalari ve gosteriler, cuma namazi sonrasi yogunlasacak; protestolar, cumartesi gunu de devam edecek.

NE OLMUSTU?

Israil guvenlik guclerinin gectigimiz 14 Temmuz gunu Mescid-i Aksa'ya girisleri kapatmasi ve Muslumanlarin Cuma namazini disarda kilmak zorunda kalmasinin ardindan bu hafta da Mescid-i Aksa cevresinde genis guvenlik onlemleri alinmasi, sadece 50 yas ustundekilere giris izni verilip, dedektorlerle detayli bir arama getirilmesi Filistinlilerin buyuk tepkisini cekti. Israil'in Mescid-i Aksa'ya yonelik engellemeleninin isgal oldugunu belirten Filistinliler, Mescid-i Aksa'nin etrafi basta olmak uzere sehrin bir cok noktasinda gosteri duzenledi. Israil polisi, gostericilere biber gazi ve coplarla mudahale ederken, gostericiler de polise tasla karsilik verdi. Israil'in Haaretz gazetesi, olaylarda 2 Filistinlinin sehit oldugunu, 140'i askin kisinin de yaralandigini yazdi.



Kaynak:Haberler



SohbetClass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder