1 Ağustos 2017 Salı

Akıncı Üssü davası idam sloganları eşliğinde başladı

15 Temmuz darbe girisiminin kritik noktalarindan olan Akinci Ussu'ndeki faaliyetlere yonelik acilan ve 486 sanigin yargilandigi dava bugun Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi'nde basladi. Davada bir numarali sanik Fethullah Gulen, iki numarali sanik ise firari Adil Oksuz. Davanin goruldugu Sincan Ceza ve Infaz Kurumu disinda toplananlar "Idam isteriz" seklinde sloganlar atti.




15 Temmuz darbe girisiminin kritik noktalarindan olan Akinci Ussu'ndeki faaliyetlere yonelik acilan ve 486 sanigin yargilandigi dava bugun Ankara 4. Agir Ceza Mahkemesi'nde basladi. Davanin goruldugu Sincan Ceza ve Infaz Kurumu disinda toplananlar "Idam isteriz" seklinde sloganlar atti.

Kurum icerisindeki durusma salonunda gorulen davada bir numarali sanik Fethullah Gulen, iki numarali sanik ise firari Adil Oksuz.

29 Agustos'a kadar surecek durusmalar nedeniyle Sincan Cezaevi cevresinde yogun guvenlik onlemleri alindi.

Polis ve jandarmadan olusan guvenlik gucleri, cezaevi cevresinde farkli noktalarda kurduklari guvenlik noktalarinda davayi izlemeye gelenleri tek tek aradi.

Cezaevi catisina keskin nisancilar yerlestirildi.

Akinci Ussu neden 15 Temmuz sorusturmalarinda kilit konumda?

En once Kemal Batmaz, ikinci sirada Akin Ozturk
Tek sira halinde durusma salonuna alinan saniklar arasinda en onde, darbe girisimi sonrasi Akinci Ussu'nde yakalanan sivillerden olan ve Adil Oksuz'le birlikte darbeyi planladigi iddia edilen Kemal Batmaz, ikinci sirada ise Genelkurmay davasinda da yargilanan ve darbe girisiminin bir numarali sanigi olan eski Hava Kuvvetleri Komutani Orgeneral Akin Ozturk yer aldi.

Saniklar, Sincan Ceza ve Infaz Kurumu Yerleskesi'ndeki davayi izlemeye gelenler tarafindan protesto edildi.

Polis engelini asarak saniklara ulasmaya calisan bazi izleyiciler ile polis arasinda arbede yasandi. Bazi izleyiciler "Idam isteriz" seklinde sloganlar atti.

Yazici: AK Parti mudahil olma isteginde bulunacak
AKP Genel Baskan Yardimcisi Hayati Yazici ise durusma surerken durusma salonu disinda bir aciklama yapti.

Darbe girisimi sirasinda yasamini yitiren 250 kisiden 77'sinin bu davanin saniklari tarafindan olduruldugunu soyleyen Yazici, "Su anda davada 444 musteki ve mudahil var, AK Parti de mudahil olma isteginde bulunacak" dedi.

"Umariz Turk adaleti adil yargilamayla, bu davalari fazla uzatmadan, uluslararasi hukukun kurallarini gozetmek suretiyle bu yargilamalari surdurur" ifadelerini kullanan Yazici, Akinci Ussu davasinin goruldugu salonun altindaki salonda da Kara Havacilik davasinda sorgu yapildigini aktardi.

Bu sirada Hayati Yazici'nin sozleri, AKP Kecioren Teskilati'ndan oldugunu soyleyen bir kisi tarafindan kesildi. "Idam istiyoruz" diyen kisi, Yazici'ya elindeki urgani gostererek "Gerekirse referandum yapalim, bu ipi onlarin boynuna takalim. Bu millet yetkiyi size verdi" dedi.

Bunun ardindan sozlerine devam eden Yazici, tek tip kiyafetle ilgili calismalarin da surdugunu belirtti.



Kaynak:MynetHaber

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder