9 Ağustos 2017 Çarşamba

Datcayi geziyoruz

Marmaris'in 75 kilometre güneybatısında Ege ve Akdeniz'in kesişmesi noktasında konuşlu sakin bir sahil kasabası. Datça'nın üç tarafı da deniz ile çevrili. Muhteşem doğa, bakir koylar ve berrak denizi


ile Datça tatilcileri ağırlamakta. Datça yarımadası boyunca yaklaşık 52 adet koy bulunmakta. Güneyde Hisarönü Körfezi ve kuzeyde Gökova Körfezi ile birlikte yarımadanın doğal güzellikleri görülmeye değer. Marmaris-Datça yolu bu açıdan çok güzel bir yolculuk imkanı sunmakta. Bir tarafta Gökova Körfezi, diğer tarafta Hisarönü Körfezi eşliğinde Datça'ya gitmek oldukça keyifli. Bu şekilde bir yolculuk nadiren görülür. Datça, balık, organik sebze ve meyveler, bal ve bademiyle meşhur. Ayrıca sualtı ortamı da dalgıçlar ve dalış tutkunları için ideal.

Dalyan'ın Çevresindeki Plajlar
Datça'ya en yakın plaj Taşlık, Kunlum ve Azganlı Plajları. Datça'danMarmaris*istikametine doğru 15 kilometrelik sahil boyunca her yerde yüzmek mümkün. Bölgedeki bazı plajlar ise mavi bayraklı statüde.

Datça'nın Civarında Görülecek Yerler
Gebekum
Gebekum, Datça'ya dört kilometre mesafede bulunan ve yedi kilometrelik kum plajıyla meşhur. Kumsaldaki doğal hareketlilik sebebiyle plaj her yıl genişlemekte. Bölgedeki sığ sular aynı zamanda çevredeki adacıklara denizden yürüyerek gitme imkanı sağlamakta.

Kızlan Köyü
Kızlan Köyü, Datça'ya sekiz kilometre mesafede ve değirmenleriyle meşhur bir köy. Datça'nın en rüzgarlı bölgesi. Değirmenler görülmeye değer.

Kargı Koyu
Kargı Koyu, Datça'ya üç kilometre mesafede. Bölgede deniz muhteşem. Sahil boyunca bir kaç restoran ve bir pansiyon mevcut. Datça'dan minibüs ile ulaşım imkanı da var.

Domuz koyu
Domuz Koyu çok sakin ve huzurlu bir yer. Sakin bir tatil sevenler için ideal bir ortama sahip. Bölgede bungalov tesisleri bulunmakta. Çevre, doğa yürüyüşleri için de ideal. Koyun etrafında doğal oluşumla meydana gelmiş ilginç kaya ve mağaralar mevcut. Bölgede deniz oldukça sakin, güzel ve karşı yakadaki Yunan adaları görünmekte.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder