9 Ağustos 2017 Çarşamba

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Yazıklar olsun

Cumhurbaskani ve AKP Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Kemal Kilicdaroglu'nun, CHP'nin yalanladigi Alman Focus dergisine verdigi aciklamalari elestirerek, "Yaziklar olsun. Turkiye'de adalet yokmus, ozgurluk yokmus. Ankara´dan ciktin Istanbul'a kadar yurudun senin guvenligini kim aldi? Sen o yolda yururken o kadar vatandasa zulum ettin senin guvenligini kim aldi? Bu hukumet aldi. Bu hukumet sana o imkanlari verdi" dedi.




Geceyi memleketi Rize’nin Guneysu Ilcesi Merkez Mahallesi’ndeki evinde geciren Recep Tayyip Erdogan, saat 14:00 siralarinda helikopterle geldigi Trabzon’un BesIkduzu Ilcesi’nde BesIkdagi’nda yapimi suren teleferik projesi calismalarini havadan inceledi.
Icisleri Bakani Suleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Berat Albayrak, Genclik ve Spor Bakani Osman Askin Bak ile Ak Parti Genel Baskan Yardimcisi Istanbul Milletvekili Hayati Yazici’nin eslik ettigi Erdogan, BesIkduzu Cakmak Camii Meydani’nda halk oyunlari gosterileri ile karsilandi. BesIkduzu Belediye Baskani AKP’li Orhan Bicakcioglu’nun “Paranin ne onemi var, arkamda reis var. Kasabanin serifi” yazili pankartinin asildi oldugu meydanda konustu.
“ARTIK DUNYA TURKIYE’YI KONUSUYOR”
Erdogan, “Hamdolsun 15 yil gecti. 15 yil icerisinde gorevi aldigimiz yerden bulundugumuz yer cok farkli, artik dunya Turkiy’yi konusuyor” diye konustu.
Gezi eylemlerine deginen Erdogan, sozlerini soyle surdurdu: “Batti diyorlardi, bitti diyorlardi ama Turkiye´yi oyle aldik simdi bu noktaya getirdik. Geziciler cikti meydana dolastilar zannettiler ki geziciler biz Turkiye´ye bitiririz. Arkasinda emperyalist gucler var. Onlari kullaniyorlar. 11-12 agac baska bir yere tasiniyor diye kiyamet koparttilar. 2 bucuk milyon agac diktik. Fidanlari konusmuyorum. Biz cevreciydik. Bu agaclarin yaninda 2,5 milyarda fidan diktik. Suanda Anadolu´nun yollarinda butun gordugunuz fidanlar onlar hep bizim. Biz bu millete asigiz, dertlisiyiz. AsIk olan dertli olan bir seyler yapar. Digerleri yapamaz.”
KILICDAROGLU´NA “YAZIKLAR OLSUN” DEDI
CHP Genel Baskani Kemal Kilacdaroglu’na elestiriler yonelten ve adaletin hissi olmadigini iddia eden Erdogan konusmasini soyle surdurdu: “Bunlarda sosyal adalet, demokrasi diye bir sey yok. Sosyal adalet bizde var. Simdi sozde adalet yuruyusu yapiyor. Cikmis Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yaziklar olsun. Turkiye´de adalet yokmus, ozgurluk yokmus. Ankara´dan ciktin Istanbul´a kadar yurudun senin guvenligini kim aldi? Sen o yolda yururken o kadar vatandasa zulum ettin senin guvenligini kim aldi? Bu hukumet aldi. Bu hukumet sana o imkanlari verdi. Hala sozde adalet derken senin Izmir Buyuksehir Belediyende grevler var. Orada isciler adalet ariyor. Sen orayi bir hallet de ondan sonra adaleti konusalim. Adalet duygusal degildir. Adalet hissi degildir. Adalet yurek, adalet sorumluluk ister. Bizde bununla bu yoldayiz. FETO´cuyu, PKK ve DAES´i korumak icin eger sozde adalet yuruyusu yapiyorsan yaziklar olsun sana. Zaten yaninda gezenlerde belliydi. `Hastayim´ diye yargi onlari birakti. Hasta olan yuruyor nasil oluyor bu is. Bunlari iyi taniyalim.”
“ALMANLAR  ISTIKAMETI KAYBETTI”
Turkiye’nin yurt disinda kredisinin gayet iyi oldugunu one suren Erdogan soyle konustu: “Daha iyiye gidiyoruz. Istanbul´da sehir hastaneleri icin de bir ihale yaptik. Japonlar bu ihaleye geldiler, katildilar. Cok ilginctir 1,5 milyar dolar buraya kredi temini oldu. 2 bin 500 yatakli dev hastane Istanbul´da yapilacak. Hani gelmiyorlardi? Bak nasil geldi. Kardeslerim `At binenin kilic kusananindir´ bunu boyle bilin. Turkiye´nin yurt disinda kredisi gayet iyi. Almanlar sallayip duruyor onlar da yanlislarini anlayacaklar ama is isten gecmis olacak. Cunku biz Almanlara bir sey yapmadik. Almanlar son donemde istikameti kaybettiler. Niye? Ekim ayinda secim var. O secimlerden dolayi biri buraya cekiyor, digeri o tarafa vuruyor. Nereye vurursaniz vurun biz dumduz gidiyoruz cunku biz Turkiye´yiz.”
Erdogan daha sonra ilceden ayrildi. DHA


Kaynak:Sözcü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder