14 Ağustos 2017 Pazartesi

irc bot hakkinda



IRC Botlarına Giriş

Bunu okumadan önce neyi bilmeliyim?




En önemli şey IRC'nin ne olduğunu bilmektir. Emin değilseniz, Usenet alt.irc grubuna göz atın veya İnternette en sevdiğiniz kılavuzu kaldırın. İkinci adım, bir çeşit IRC primerini okumaktır. Tüm bunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için Yeni Başlayanlar Bölümünü inceleyin veya IRC'de #help'deki bazı yardım servislerini inceleyin.
Ne cehennemi bot oluyor?

Botlar ve senaryolar, IRC deneyimini daha fazla veya daha az hoş yapmak için belirli IRC özelliklerinden yararlanmak için yazılan özel programlardır. Botlar IRC kanallarında her zaman (umarım) kalır ve bu kanal üyelerine hizmet verir; Buna ek olarak, botlar belli bir sunucunun müşterilerine veya tüm bir ağın kullanıcılarına hizmetler sağlayabilir. Komutlar, müşterilerin kanal / kullanıcı yönetimi için yeni işlevler sağlayan ya da başkalarının IRCing ("savaş komut dosyaları"; "savaş botları" da vardır) engellemek için kötü niyetli özellikler sunmak için özelliklerini genişletmek için kullanılan programlardır.
Not: Komut dosyalarını kullanma kararı tamamen size kalmış olmakla birlikte, savaş komut dosyalarının ve diğer bazı kötü amaçlı faaliyetlerin hemen hemen tüm IRC ağları tarafından kaşlarını çattığını ve kullandığınız sunucudan muhtemelen yasaklanacağını unutmayın. Botlar tüm sunucularda yasal değildir; O sunucuyu kullanmak için bir bot kurmadan önce bir sunucunun politikasını kontrol edin. IRC sunucularının kötüye kullanılması genelde K-astarlı (söz konusu sunucudan yasaklandı) olur.

Botlar ve senaryolar yakında bu sunucudan doğrudan indirilecekler.

Bu, IRC ile ilgili kanal veya haber gruplarında görünen en yaygın sorulardan biridir. Botlar belirli komutlara otomatik yanıtları olan istemcilerdir (yalnızca bir grup komut dosyasıdır). Şaşkın? Olmalısın. Umarım devam edersek bu açık olacaktır.

Bir bot nasıl çalışır?

Normalde bir bot, IRC'deki belirli olaylara tepki veren "açık" komutların komut dosyalarını içerir. İnsanların ircII istemcisinde kullanabilecekleri basit bir şudur:
on join * /whois $0

Bu, size bir kanala girdiklerinde kişinin kim olduğunu söylemektedir. Bir bot nasıl işliyor: belirli olayların oluşmasında belirli şeyler yapmasını söyle.
Bir bot nasıl çalıştırılır?

Botlar normalde normal istemcinizden ayrı işlemlerdir. Bununla birlikte, isterseniz, bot komut dosyasını başka bir kopyasından ziyade sohbet eden istemcinize yükleyerek bot olabilirsiniz.
Bir bot ne işe yarıyor?

Botların ne için iyi olduğuna dair çeşitli görüşler var. Çoğu insan, bir opist üzerinden kanal dağıtımlarını yöneterek bir kanalı kontrol etmeye yardım etmek için botlar kullanır. Botlar, Helpbot (bu gibi yardım dokümanlarını gönderen) gibi mükemmel bilgi araçları olabilir.
Bu, botlar elimden geldiğince daha fazla şey yapabilir mi?

Hayır, botlar sadece kullanıcılardır; Onlar yalnızca erişebildiğiniz şeyi yapabilirler. Dolayısıyla bir bot çalıştırmak, şu anda üzerinde işlem yapmadığınız bir kanalda op'ler elde edebileceğiniz anlamına gelmez.
Bu "Warbots" ne oldu?

Orada, kanalları "ele geçiren" botlar yaratan çok sayıda kötü niyetli kişi var. Bu botlar, bir kanala katılmak ve kanaldaki tüm kullanıcıları yok etmek ya da ops almak için bir ağ alanını zorlamak için çalışmak üzere tasarlanmış. Neyse ki, COTSE'de, zaman damgası bunun olmasını engeller. Kötü amaçlı çalışan botlar sizi K-linede oldukça hızlı alacaklar, yani COTSE IRC sunucularına bağlanmanıza izin verilmeyecek. İyi kurallar: Savaş / kötü niyetli botlar çalıştırmayın.
Nereden bot alabilirim?

Orada çok farklı botlar var. Bu botlar başkaları tarafından yazılmıştı. Yukarıda açıklandığı gibi orada kötü niyetli insanlar var: bazılarının savaşsız olması, ancak arka kapıları olması yazılı botlara sahip olmalı. Bunun anlamı, onların (veya başkasının), botlarını, botlarını devralmalarına ve büyük olasılıkla bu bilgisayarınızdan veya hesaptan erişebilmelerine izin verecek şekilde bir boşluk içinde programladıklarıdır.
Bunu nasıl yapabilirler?

Basit. Unutma, botlar senin gibi. Yaptıklarınızla aynı şeyleri kullanıyorlar, böylece sizinle aynı şeyleri yapabilecekler. IRC'de olduğunuzda, bilgisayarınızdaki her şeyi yapabilirsiniz (veya Unix kullanıcıları, hesabınız için). Peki, botunuz da yapabilirsiniz. Bir başkasının yazmış olduğu bir bot çalıştırırsanız, onlardan (veya bir başkasının) bot yoluyla hesabınıza erişmesine izin vermeniz mümkündür.
Ne demeye çalışıyorsun?

Bir başkasının botunu çalıştıracaksanız, senaryoyu okuyun. Ne yaptığını öğrenin. Daha iyisi, kendi botunu çalıştır. Yapmak istediğiniz şeyleri yapmak için kendiniz yazın. Bir gün birisi yazdığınız botu çalıştırmak isteyebilir ve kendiniz yazarsanız başkalarının sizin botunuza hakim olmasını ve muhtemelen özel dosyalarınıza erişmesini ve zarar görmesini engelleyebilecek kötü niyetli arka kapıların bulunmadığından emin olabilirsiniz.
Tamam, peki bunu nasıl yazarım?

Bunu yazmanın birçok farklı yolu vardır. Botlar, Perl, C veya TCL gibi birçok farklı dilde yazılabilir. Başlarken, kullanmanız ve hata ayıklaması genellikle daha kolay olduğundan belirli IRC istemcilerinizin komut dosyası dilini (ircII, mIRC, Pirch, ircle vb.) Kullanmak en iyisidir.
Bir bot yazmaktan hâlâ emin değilim. Bana bir ipucu daha ver.

Emin. Bir bot yazmadan önce, IRC'yi ve mevcut komutları iyice bilmesi gerekir. Başlamak için en iyi yol, IRC istemcinizin yardım kılavuzunu okumak ve komut dosyalarının nasıl çalıştığını anlamaktır. Buradan, hangi komut dosyası olanaklarının mevcut olduğunu ve bir komut dosyasını birlikte nasıl bir araya getireceğinizi öğrenebilirsiniz. Bir sonraki adım, öğrendiklerinizi test etmek için bir komut dosyası yazmaktır. Bir kerede çok fazla uğraşmayın. Eğer düzgün çalışıyorsa, yavaşça bota yeni özellikler ekleyin, bunları düzgün çalıştıklarından emin olmak için eklediğinizde test edin.
Bot mu istiyor musun?

Bu gerçekten sık sorulan bir soru değil, olmalı. Öyle görünüyor ki, bir çok insan botlar istiyor ama onlarla ne yapılacağına dair hiçbir fikrim yok. Kendinize ne bot kullanacağınızı kendinize sorun. Çoğu kişi kanallarını açık tutmak ve kanallarını daha iyi istikrar ve kontrol altında tutmak için kullanır. * Bir bota ihtiyacı olan bir kanalın var mı? COTSE'nin kullanıcıların kanalları açık tutmaya ve istikrarlı tutmalarına yardımcı olmak için bir kanal kaydı sağladığını unutmayın . Bu daha iyi, çünkü bir başkası botu günde 24 saat çalıştırmanın zor işini yapar ve sizi sohbet etmeden özgür bırakır! Botların karanlık yüzlerini göz önünde bulundurun. Bir bot çalıştırarak, özellikle de kendinizi herkesi yavaşlatıyorsunuz.
Bu nasıl mümkün olabilir?

Bir bot çalıştırdığınızda, bu sadece bir kullanıcıdır. Daha fazla bilgi transfer gerektiğinden IRC sunucularına bağlanan daha fazla kullanıcı, daha yavaş işler olsun. Sonunda makinenizde çalışan iki işlem var. Çalıştırdığınız daha süreçler, yavaş işler olacak - sizin için ama herkes sadece.
Peki sen ne söylemeye çalışıyorsun?

Bir bot çalıştırmanız gerekip gerekmediğini düşünün. Senin için ve herkes için faydalı olacak mı? Çalışan botlardaki başarısız denemeleri temizleyin. Bunu yapmanın en iyi yolu botunuzda bir kalıp komutu eklemektir. Diebot adlı bir botta bir die komutu için basit bir örnek:

on msg "Diebot die" /quit Dead!

Yani yapmanız gereken tek şey / msg Diebot die ve bot böylece süreci öldürmek zorunda olmayacak kapalı imzalayacak.
Bu muydu?

Evet. Umarım artık botun ne olduğunu ve nasıl çalıştığını anarsın. Unutmayın, bu sadece botlara bir giriş.
Nereden daha fazla bilgi alabilirim?

Haber grubunu okurken alt.irc.bots bilgi bulmak için iyi bir yerdir. Başkalarının botlarının kodunu ve senaryolarını okumak, öğrenmek için iyi bir yoldur. Orada komut dosyası ayrılan diğer IRC ağları üzerinde çeşitli IRC kanallarının da vardır ve ayrıca yardım kanallarında soran deneyebilirsiniz.
MIRC botlara ne oldu?

Popüler sohbet istemcisi mIRC için botlar mevcut. Sen WWW üzerinde bir web arama yaparak veya Cotse ait BOTS bölümüne bakarak botlara bu tür bulabilirsiniz. Ayrıca deneyebilirsiniz BotSpot birçok yararlı ipuçları ve genel olarak botlara hakkında birçok bilgi için.
Orada birçok türde mIRC botu var. Herhangi bir bot türünü indirip kullanmadan önce biraz araştırma yapmanızı öneririm. Bir sürü bot IRC'de sorun yaratmanıza neden olabilir, bu nedenle bu botun bunlardan biri olmadığından emin olmak istersiniz.

MIRC botlarının bir başka türü de F-Serve botlardır. Bunlar, mIRC'nin DCC yeteneğinden yararlanan botlardır. Diğer kullanıcıların dosyalarını karşıdan yüklemesine izin veren sunucular gibi davranıyorlar. Ancak bu tehlikeli olabilir, çünkü insanlar özel dosyalarınıza girebilir, belli ki gerçekleşmesini istemediğiniz bir şey. Ayrıca insanlar sizin için kötü dosyalar yükleyebilir, böylece bilgisayarınızda bir şey olabilir.

Bir F-Serve Bot aldığınızda, iyi bir koruma sağladığından emin olun. En popüler günümüzde Hawkee F-Serve Bot'dur. Sonraki botlar botları canlı tutan botların türüdür; Onlar eğlence botları. Bunlar, Bar Bot'larından Oyun Botlarına, hatta Casino Botlarına kadar değişebilir. Bu botlar sohbet programlarının eğlencesi için kullanılırlar. Ancak uyarı: can sıkıcı olabilir, çünkü bazı insanlar kanala girdiklerinde güzel bulmazlar ve bottan bir haber mesajı alırlar. Botların, kullanıcı olmamak için kullanıcıya yardım etmesi amaçlandı.

Bir bot kullanmak için önce mIRC'ye sahip olmalısın, sonra kullanacağın bot için bir dizin oluşturmalısın. Daha sonra, mIRC16.exe'yi veya mIRC32.exe'yi (sahip olduğun yere bağlı olarak) yaptığın yeni dizine kopyalayın. Sonra bot dosyalarını bu dizine kopyalayın. Artık oluşturduğunuz yeni dizinde bot dosyalarınız ve mIRC yürütülebilir dosyası olmalıdır.

Bundan sonra, yeni dizine kopyaladığınız mIRC yürütülebilir dosyasını çalıştırarak mIRC'yi başlatın. MIRC normal olarak başlayacak, ancak artık daha fazla seçenek mevcut olacak ve yeni botunuz hazır.



İrc botları hakkında yazımız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder