18 Ağustos 2017 Cuma

Snickers Pasta



Keki için:

4 adet yumurta
3/4 su bardağı esmer şeker
1/2 su bardağı süt


1/2 su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 tatlı kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu

Kreması için:

4 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gram sade tahin helvası
200 gram labne peyniri
300 gram tuzlu fıstık
3 adet snickers çikolata

Karamel için:

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
2 damla taze sıkılmış limon suyu
40 gram tereyağı
125 ml. şekersiz çiğ krema

Pasta kekini hazırlamak için; yumurtaları derin bir karıştırma kabına tek tek kırın. Esmer şekeri ekleyip yüksek devirde, şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırın.

Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Elenmiş un, kabartma tozu, kakao ve tarçın ekleyip karıştırma işlemini kıvam alana kadar sürdürün.

Hazırladığınız kek karışımını tereyağıyla yağladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini spatula yardımıyla düzeltip önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 40 dakika kadar pişirin.

Kreması için; süt, toz şeker, yumurta sarısı, un ve buğday nişastasını derin bir tencereye alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırdığınız krema karışımını kıvam almaya başlayana kadar kısık ateşte pişirin.

Sade tahin helvasını ekleyip aralarda karıştırarak 5 dakika daha pişirdiğiniz krema karışımını ocaktan alın. Soğumaya başladığı sırada suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini katıp mikser yardımıyla karıştırmaya başlayın, ardından buzdolabına kaldırın.

Fırından çıkan sıcak keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın. Keskin bir bıçak ya da pasta dilimleyici tel yardımıyla yatay olarak ortadan ikiye kesin. Tuzlu fıstıkları tek tek ayıklayın. Snickers çikolatayı küçük parçalara ayırın.

Kek katının taban kısmını servis tabağına alın. Hazırladığınız kremanın yarısı ile kekin üzerini kaplayın. Çikolata parçalarını serpiştirin. Az miktarda fıstık ekleyin. Diğer kek katını üzerine kapattıktan sonra kalan krema ile üzerini sıvayın. Kalan fıstıkları ekleyip krema içine de gömülmelerini sağlayın.

Karamel için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir tavaya alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan, tavayı aralarda sallayarak karamelize olmasını sağlayın.

Sütlü bonbon rengini alan şeker karışımına soğuk tereyağı katıp tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak şekersiz çiğ krema katıp hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan alın.

Krema ve ayıklanmış tuzlu fıstıklarla bezediğiniz pastanın üzerine hazırladığınız karameli gelişigüzel hareketlerle gezdirin. Arzuya göre buzdolabına kaldırdığınız pastayı kısa bir süre soğuttuktan sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

NOT:Tahin helvası ilave edeceğiniz kremayı aralarda karıştırarak, kısık ateşte hazırlayın. Suyunu süzdürdüğünüz labne peynirini ocaktan aldığınız krema karışımına ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.Karamel hazırlarken şekerin yanmamasına dikkat edin, çok fazla karıştırmayın.Ortadan ikiye böldüğünüz pasta kekini arzuya göre filtre kahveyle hafifçe ıslatın.Pastanın tadını vurgulayan ara katta kullandığınız Snickers çikolata parçalarına arzuya göre üst katta da yer verin.


GezBlog-Yemek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder