3 Ağustos 2017 Perşembe

Son dakika haberi… Çocuklar Duymasın’a RTÜK’ten şok! Yapımcı özür diledi ama…

Kanal D'de ekranlara gelen Cocuklar Duymasin dizisinde kadraja giren, tartisilan 'FETO kitabi' icin RTUK harekete gecti. Kurul soz konusu sahne icin 'Suc islemeyi, sucluyu ve suc orgutlerini ovucu, suc tekniklerini ogretici nitelikte olamaz' hukmunun ihlali sebebiyle Kanal D'ye yuzde 2 sinirindan yaklasIk 562 bin lira para cezasi kesti.




RTUK’un dun gerceklestirilen Ust Kurul toplantisinda, bircok kanala ve diziye ceza yagdi. Ust Kurul kararindaki en dikkat cekici bolum ise yillar sonra yeniden Kanal D’de ekrana gelen “Cocuklar Duymasin” dizisindeki FETO sahnesi ile ilgili oldu.


RTUK, dizinin ikinci bolumunde yatak odasinda gecen sahnede; FETO’nun faaliyetlerini dunyaya tanittigi, okullarinin ovuldugu “Baris Kopruleri” adli kitabin goruntusune yer verilmesi sebebiyle radyo ve televizyonlarin kurulus ve yayin hizmetlerini duzenleyen 6112 sayili kanunun 8. maddesinin 1’inci fikrasinin (a) bendinde yer alan “Suc islemeyi, sucluyu ve suc orgutlerini ovucu, suc tekniklerini ogretici nitelikte olamaz.” hukmunun ihlali sebebiyle televizyon kanalina yuzde 2 sinirindan yaklasIk 562 bin lira para cezasi uyguladi.
YAPIMCISI OZUR DILEMISTI

Dizinin yapimcisi Birol Guven dizideki ‘FETO sahnesi’ ile ilgili olarak onceki gun aciklama yapmis ve “Hepimizin dikkatinden kacan bu talihsizlikten oturu tum ekibimiz adina, basta sehit aileleri olmak uzere herkesten ozur dilerim” demisti.
SAKA PROGRAMINA ‘ONUR’ ANIMASYON FILMINE ‘TURKCE’ CEZASI

Kurul ayrica; FOX TV’ye “Ilk Bulusma” adli saka programinda insan onuruna aykiri sakalara yer verilmesi nedeniyle, yine Kanal D’de yayinlanan “Kotu Kedi Serafettin” isimli animasyon filmine ‘Turkcenin duzgun kullanilmamasi’ nedeniyle ceza kesti.
6 KANALA DA DURDURMA CEZASI

Kurul ayrica; Evren TV, Sila TV, Plus Music, Dolunay Int, FUL TV ve Maksim TV isimli kanallarin yayinlarini, 6112 sayili kanunun 8’inci maddesinin 4’uncu fikrasini tekraren ihlal etmis olmalari nedeniyle 10 gun sureyle gecici olarak durdurdu. Kanallarin ayni tur yayinlara devam etmeleri durumunda lisanslari iptal edilecek.



Kaynak:Sözcü



SohbetClass  , Sohbet Mekanınız  , Arkadaşlık mekanı.... Sohbet et.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder