9 Ağustos 2017 Çarşamba

Son dakika: İki Bakan'dan flaş bayram tatili açıklaması!

Son dakika... Kurban Bayrami tatili ile ilgili bakanlardan pese pese aciklamalar geldi. Kultur ve Turizm Bakani Numan Kurtulmus,'Bu konu Bakanlar Kurulu'na gelmedi gelirse konusulur"dedi.

Ekonomi Bakani Zeybekci ise 'Turkiye'de tatilden daha cok calismaya ihtiyac var' ifadesini kullandi.

Kurban Bayrami yaklasirken tatilin uzayip uzamayacagi tartisiliyor.  Hukumet cephesinden Kurban Bayrami tatiliyle ilgili iki bakandan aciklama geldi. Ekonomi Bakani Nihat Zeybekci, "Turkiye olarak tatilden daha cok calismaya ve uretmeye ihtiyac oldugunu dusunuyorum. Bununla ilgili alinacak kararlara da saygi duyuyorum" dedi.

Kultur ve Turizm Bakani Numan Kurtulmus ise "Bu konu Bakanlar Kuruluna gelmedi. Bakanlar Kuruluna gelirse konu konusulur. Turkiye icin en hayirlisi neyse o karar verilir" seklinde konustu.

Zeybekci'nin aciklamalari soyle:

Bankacilik sisteminin karlarinin cok daha fazla fedakarlik yapabilir bir marjin ellerinde oldugunu goruyoruz. Onun icin bu bir ulke meselesidir. Pastayi buyutursek herkesin kari artar. Dar bir kredi imkani hatti saglamak yerine bunu daha cok gelistirerek, faizleri dusurerek surumu artirmak...

Uzun vadede, Turkiye'de finansman maliyetlerini asagi cekmek ve ulasilma imkanlarini kolaylastirmamiz lazim. Herkes bu anlamda istihdami artirmanin yaninda mi, uretimin yaninda mi diye tercihlerini yapsinlar. Gerek TL'de gerek dovizde ihracatcimizin yaninda yer aldik.

Eximbank'in kredi hacmi icinde faiz indirimi olacak, bugun aciklayacagiz. Rusya'dan bir baski gelmesi durumunda karsi onlemleri almak zorunda kaliriz. Domatesle ilgili beklentimiz yok.

Yatirimlarin artmasi icin finasman ucuz olmali.

Tasimacilikla ilgili her ne kadar Turk tasimacilara izin verseler de fiyatlar yukselince bir anlam ifade etmiyor. Sebzede de domates sembol oldu. Sunlari soyledik "Yasak yasagi dogurur"

Bu baski yogun bir sekilde geliyor. Domates disinda da bazi sebzelerde yasaklarin ve engellerin gelmesi, karsit onlemleri almamiza sebep oluyor. Olumlu sonuclar almak istiyoruz. Yasaklarin olmadigi, rahat oldugu, rahatligin da her iki ulke icin kazanc saglayacagini dusunuyoruz. Domates ile ilgili bir beklentimiz zaten yoktu. Biz orada fiili olarak Turkiye'den ithal edilecek olan domates, et ve sut urunleri ile ilgili yasak kelimesini duymak istemiyoruz.

Hassas urunlerde bazi sezonlarda gumruk vergilerini artirmalarina anlayis saglariz. Asil onemli olan hicbir yasagin olmamasi.

Ayrintilar geliyor...




Kaynak:Milliyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder