16 Eylül 2017 Cumartesi

Barzani Bildigini Okuyor: Referandumun Yerine Bir Alternatif Icin Artik Cok Gec!

25 Eylul'de bagimsizlik referandumu yapma karari alan Mesud Barzani, gelen tepkilere ragmen geri adim atmiyor: Referandumun yerine bir alternatif icin artik cok gec!



25 Eylul'de bagimsizlik referandumu yapma karari alan Mesud Barzani, gelen tepkilere ragmen geri adim atmiyor. Bugun yeni bir aciklama yapan IKYB Lideri, "referandumun yerine bir alternatif icin artik cok gec" dedi.
ERDOGAN REST CEKMISTI: MGK'DAN SONRA GORECEK!

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ATV - A Haber ortak yayininda Kuzey Irak'ta 25 Eylul'de yapilmasi planlanan bagimsizlik referandumuyla ilgili sert konusmus, 22 Eylul'deki MGK'da, bu konuda nihai bir karar alinacagini aciklamisti. Erdogan, "Nihai kararimizi MGK'dan sonra gorecek" demisti.
ABD'DEN DE TEPKI GELMISTI

Son olarak Beyaz Saray'dan bir uyari gelmis, ABD referandumu desteklemedigini belirtilip, "referandumun iptal edilmesi" cagrisinda bulunmustu.
INGILTERE'DEN DE DESTEK GORMEDI

Ingiltere, Irak Kurt Bolgesel Yonetimi'nin (IKBY) 25 Eylul'de bagimsizlik referandumu yapma kararini desteklemedigini bildirdi.
Ingiltere Disisleri Bakanligi tarafindan IKBY'nin bagimsizlik referandumu duzenleme karari hakkinda aciklama yayimlandi.
Aciklamada sunlar kaydedildi:
"Ingiltere, Irak Kurt Bolgesel Yonetimi'nin 25 Eylul'de referandum duzenleme niyetini desteklemiyor. Odaklanilmasi gereken konu DEAS'i yenmekken referandum, bolgedeki istikrarsizligi arttirma riskini barindiriyor. Ingiltere bu nedenle, Erbil ile Bagdat arasindaki iliskinin gelecegi bakimindan IKBY ile Irak hukumeti arasinda yeni gorusmeler onerisinde bulundu."
Bu gorusmelerin her iki taraf arasindaki anlasmazliklara deginilerek on kosulsuz yapilmasi ve uluslararasi toplum tarafindan da desteklenmesi gerektigi vurgulanan aciklamada, "Ingiltere, IKBY'yi bu firsati degerlendirmeye ve Bagdat ile ciddi muzakerelere baslamaya cagiriyor." ifadesi kullanildi.
''AMACIMIZ BAGIMSIZLIKTIR''

IKBY Baskani Mesut Barzani, ABD, Ingiltere ve Birlesmis Milletler (BM) tarafindan referandumun ertelenmesine karsilik sunulan alternatif hakkinda, "Simdiye kadar referanduma denk bir alternatif bize ulasmadi. Referandum, bagimsizliga ulasmamiz icin bir aractir ancak hedef degildir. Amacimiz bagimsizliktir. Daha once bircok vaatler verildi ancak hicbiri yerine getirilmedi. Bu yuzden referandum ertelenmeyecektir." demisti.


Kaynak:Haberler.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder