26 Eylül 2017 Salı

irc nedir ? Ne zaman basladi

Tarihe kısa bir bakış :

Nedir IRC ?



IRC kısaltması Internet Relay Chat'ın ( Internet Relay Chat) kısaltmasıdır ve yerel ağın ve Internet'in diğer kullanıcılarıyla iletişim kurmanıza izin veren bir sistemdir. Başlangıçta, IRC 1988'de belirli bir Fin Jarkko Oikarinen tarafından geliştirildi ve sonraki yıllarda dünyada hızla yayıldı.

IRC , insanların özel kanallarda ya da şahsen iletişim kurduğu çok kullanıcılı bir iletişim sistemidir. Kanallar odalı karşılaştırılabilir (kanal) - Bir kanala gidip sonra herhangi bir ifade, aynı kanalda kim herkes tarafından duyulabilir yerleştirmek - bakılmaksızın bir kişi Moskova'da yaşıyor ve gerçeği diğer, örneğin, Papua Yeni Gine :). Gerekirse şahsen iletişim kurabilirsiniz - mesajınız yalnızca gönderdiğiniz kişiye ait olacaktır.

İletişim için özel bir program kullanılır - IRC istemcisi (bu mIRC, KVirc, x-chat, pIRCH, vb. Olabilir). En yakın IRC sunucusuyla bağlantı kurar. IRC sunucuları birbirine bağlıdır. Böylece, ağda bir tür ağ çıkıyor - sadece iletişim kurmaya başlamak için herhangi bir sunucusuna bağlanmanız yeterlidir.

IRC bağlanma :

Ben zaten indirilen ve (örneğin mIRC yüklü umuyoruz burada )
ayarlarda başa tembel iseniz, indirebilirsiniz bizim ayarlarla hazır mIRC 6.2 burada .

Programı çalıştırdıktan sonra, aşağıdaki pencere belirecektir:


Adınızı (gerçeği yazmanız gerekmez), postayla (adla aynı), takma adınızı ve bir diğer takma ad girmelisiniz. Takma adınızı seçerken dikkatli olunuz, çünkü birçok kişi sizi sadece bir süre sonra bu takma isim altında tanıyacaktır.

Sonra bu durumda, bağlanmak istediğiniz sunucuyu belirtmek gerekir - bu Centel ağ sunucusu, seçerek böylece Sunucular listesi bağlayın
tıklayın tıklayın Ekle bağlantı özelliklerini belirtmek ve daha sonra görünen pencerede,:
irc.Sohbetclass.com 
Bir kez daha düğmeye basın Ekleme ve sonra yapabilirsiniz Sunucuya bağlan'ı tıklayınve böyle bir resmi gördükten sonra IRC ağına bağlanın:

Ama bizim görevimiz mIRC'yi kurmak ve onunla ve ağ üzerinde daha ileri çalışmalarını kolaylaştırmaktır. Yani yaptığımız ilk şey - önündeki onay işaretini kaldırın - Pop up çekim
Balantda sık , nazhimmaem Tamam ve müşteri yeniden başlatın. MIRC seçenekleri penceresi , adı, takma adı ve içinde belirtilen diğer bilgilerle tekrar görüntülenir .

sekmesi Hareketli ile bağlama> Seçenekler şekilde gösterildiği gibi seti ve onay işaretini kaldırın:

Sonra butonuna tıklayın gerçekleştirin ve iletişim kutusunda, önünde bir onay işareti koymak bağlantı gerçekleştirmek etkinleştirme ve metin kutusuna, yazma - / #help kanalına(istenen kanala otomatik gidin, gerekirse bu adımı atlayın).
Lütfen dikkat tıklayarak o Olay bip , sen özel mesajlar için ses dosyası seçebilirsiniz Kutuyu bastıktan sonra görünür . Bu düğmeyi tekrar tıkladığınızda, Ses yok seçeneğini koyabilirsiniz .

Her şey, belki de bu menüde kurduğumuz hayati şeylerin hepsini daha ileri gittik. Ağa ve #irc kanalına katılma girişimi başarı ile taçlandırılmalıdır; bu, aşağıdaki resimle değerlendirilebilir:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder