7 Ocak 2018 Pazar

Askerde Acemilik nasıl geçer ?

   Arkadaşlar bu yazıyı yazmakta ki amacım Askere giderken neler yapmalıyız , ne gibi şeylerle karşılaşırsınız onları biraz da olsa anlatmak olacak ...

--> Bende sizler gibi tecil bozdurduktan sonra heyecanla yerlerin açıklanmasını bekledim , sonra acaba yanımda acemi birliğine giderken neler götürmem lazım , ne gibi insanlarla karşılaşırım gibi sorular hep aklımda oldu .

--> Askerlikte öncelikle arkadaşlar hiç bir şeyi kafanıza çok takmayın. Kimseyle tartışmaya girmeyin , şunu düşünün nasıl olsa bitecek ve sonunda buradan kurtulacağım ve bu insanı bir daha görmeyeceğim.Aynı zamanda sayılı gün geçiyor illaki , gerçi benim daha acemilik yeni bitti ama bakalım ustada neler olacak .

---> Aralık'ta gittiğim için askerliğe kışın gidecek arkadaşlara önerim , yanınızda mutlaka ilaç götürün , çünkü askerde revire gidip ilaçlarınız aynı gün içerisinde gelmiyor bazen 3 günü buluyor gelmesi , tabi bu dediğim de yaptığınız yere göre değişir.



---> PTT kart askerlik yeri açıklandıktan sonra İkamet ettiğiniz Adrese gönderiliyor. Sonra PTT ye gidip oradan şifre alma işlemi yapmanız gerekiyor. Eğer gelmediyse ne zaman gelir diye PTT'yi arayabilirsiniz. Ayrıca PTT kart geldi diye 1.grup gideceğim diye düşünmeyin o da tamamiyle şansa olan bir şey.

--> Ziraat kartı ise isterseniz bulunduğunuz yerde şubeye gidip oraya getirtebilirsiniz ama Acemi birliğinizde bu kart sizlere dağıtılacak.

--> Soğuk yere giderseniz mutlaka içlik götürün , benim bulunduğum yerde içlik rengi vs önemli değildi , hatta iç çamaşır rengine bile dikkat etmediler. Ancak bu bulunduğunuz yere göre değişkenlik gösterir.

---> Telefon konusunda ise Kameralı telefon yasak , acemi de çok zamanınız olmuyor telefonla ilgilenecek , ancak tuşlu telefon götürün , AskerCell almanıza gerek yok .

---> Bot klidi almayı unutmayın , küçük şifreli klitler var onlardan da alabilirsiniz aslında.

---> Yanınıza bozuk para alın makinelerde onlar geçiyor , fazla nakit götürmeyin kartla alışveriş yapabiliyorsunuz.

--->Ben Acemi birliğinde hiç hırsızlıkla vs karşılaşmadım umarım başınıza gelmez , koğuşlar bizde 67 kişi falandı , ama genelde iyi çocuklar vardı kısa dönemdik hepimiz ondan sorunsuz geçti diyebilirim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder