30 Temmuz 2018 Pazartesi

Kullanıcı IP adreslerini ağınıza geçirme

Not: Bu yalnızca IRC ağ yapılandırmasını değiştirmek için erişiminiz varsa mümkündür

Kiwi IRC'nin Ağınıza bağlanıp bağlandığından sonra, muhtemelen kullanıcıların IP adresini IRC sunucularınıza iletmek isteyeceksiniz. Bu yasakları, bağlantı sınırlarını ve diğer IRC özelliklerini zorlamanıza izin verir.

Kiwi IRC , istemci bilgilerini ağınıza iletmek için WEBIRC protokolünü kullanır . Bu, hem Kivi'de hem de IRC sunucu yapılandırmanızda kullanılan bir parola gerektirir. Bir kullanıcı ağınıza bağlandığında, Kiwi bu şifreyi istemcilerin IP adresi ve ana bilgisayar adı ile birlikte ağınıza gönderir.



Örnek yapılandırma

  1. Config.js’de conf.webirc_passbölümü bulun 
    Bu, IRC sunucu adreslerini WEBIRC şifresiyle birlikte sunucu olarak listeleyen bölümdür 'irc.network.com' : 'your_password'
    Buradaki sunucu adresi, kullanıcının bağlandığı adresle eşleşmelidir.
    İnsanların ağınıza erişmek için kullandıkları IRC adresi 'irc.network.com' ise, Kiwi'nin şifreyi tanıması için 'irc.network.com' adresini kullanmanız gerekir.
  2. Aynı şifreyi IRC sunucu konfigürasyonunuza ekleyin. IRC sunucu belgelerinizde, bunun nasıl yapılacağına dair ayrıntılı bilgileri bulabilirsiniz. Çoğu sunucu da bir ana bilgisayar adı gerektirir - bu adres, Kiwi sunucunuzdan giden giden bağlantılar olacaktır. IRC sunucunuz 127.0.0.1 üzerinde değilse, çoğu durumda Kiwi sunucularını kullanarak harici IP adresi çalışır.
  3. IRC sunucunuzu yeniden başlatın veya "rehash".
  4. Kiwi'yi yeniden başlat
    $ ./kiwi restart
Artık, kullanıcılarınızın ağınızdaki bilgileri doğru bir şekilde görebilmeniz gerekir.

KİWİ.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder