13 Ağustos 2018 Pazartesi

Karpuzun İyisi Nasıl Seçilir?

Karpuzun büyürken yere değdiği bölge yani alt bölümü ne kadar sarıysa o kadar lezzetlidir. Tam olgunlaşmış karpuzlarda bu sarı rengi görebilir, lezzetine doyamayabilirsiniz. Daha beyaza yakın olan karpuzlarda aynı lezzeti yakalayamazsınız.




Boyutuna dikkat edin

"Genelde karpuz ne kadar büyükse o kadar olgundur" diye bir inanış var. Ancak büyük karpuz her zaman iyi çıkar diye bir kaide yok. Aksine alacağınız karpuzun ne çok büyük, ne de çok küçük olmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ancak ister büyük, ister küçük olsun karpuz mutlaka boyutuna göre ağır olmalı.

Karpuzların da cinsiyeti var

Çoğu kişi bilmez ancak çiftçiler karpuzu "cinsiyetlerine göre" ayırt ederler. Uzun ve oval karpuzlar erkek olarak bilinirken yuvarlak karpuzlar dişi olarak adlandırılır. Erkek karpuzlar sulu, dişi karpuzlar ise tatlı olur.

Sapına bakmayı unutmayın

Karpuzun sapı bile onun iyi olup olmadığını ele veren bir detay. Eğer karpuzun sapı kurumuşsa karpuz olgundur. Eğer sapı kuru değil ve yeşil renkteyse karpuz daha olgunlaşmadan toplanmış demektir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder