26 Ağustos 2018 Pazar

Kılçık Örgü Modeli Yapımı


Kılçık Örgü Modeli Yapımı
Kılçık örgü modeli biraz karışık gibi görünür, fakat eliniz alıştığında çok kolay gelecektir. Bu örneğimizi açık tonlarla uygulayın modeli ortaya çıkartıyor. Bu şekilde çift renkle bebek yelekleri, ceketleri, bebek battaniyeleri çok hoş duruyor. Büyükler için yelek ve ceket düşünürseniz tek renkte uygulayabilirsiniz.



Malzemeler

şiş ( 3 numara)

ip (orta kalınlıkla )

Yapımı

İlk olarak ilmeklerimizi attıktan sonra lastik yapmamız gerekiyor. İstediğiniz lastik modellerini uygulayabilirsiniz. Daha sonra beyaz ipimizle 3 düz, 1 boş alıyoruz ve 6 düz örüyoruz. Yine bir boş, 6 düz şeklinde bu sıramızı bu şekilde yapıyoruz.

Arka kısmında ise tersleri ters örüyoruz. Boş ilmeklerimizi yine boş olarak yapıyoruz. İkinci rengizimize geçiyoruz. Her rengimi 2 sıra oluyor. Şimdi boş aldığımız mor ipimizi beyazların arasından çıkartıp örüyoruz.


Daha sonra yine 3 düz, 1 boş, 6 düz, yedinci ilmeğimiz boş da duracak. İlk ilmek boş alıyoruz ve 2 düz örüp düşürdüğümüz ilmeyi alıp düz örüyoruz.


Tekrardan 3 düz yapıp boşa aldığımız ilmeği düşürüp öne alıp düz örüyoruz.

Arka kısmında da tersleri yine ters örüyoruz ve boşa aldıklarımızı yine boş alıyoruz. Bu şekilde ilk sıramıza göre baştan yaparak kılçıklı örgü modelimizi tamamlıyoruz. İyi günlerde kullanın…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder