15 Ağustos 2018 Çarşamba

Saçı az yıkamak zararlı mı?

Tabii ki zararlı. Nasıl fazla yıkamak zarar veriyorsa, saçınızı az yıkamak da bir o kadar sakıncalı. Bunun pek çok nedeni var. Ancak en önemlisi saç diplerindeki yağlanmanın saç köklerinin gereği kadar hava almasını engellemesi. Havayla temas etmeyen saç kökleri zamanla zayıflar. Dolayısıyla saçlar cansızlaşır, iyi beslenemez, kırılır hatta dökülür. Bu nedenle saçınızı en azından 3 – 4 günde bir yıkamalısınız.



İşin bir de kozmetik tarafı var. Hatta çoğu kişinin asıl derdi de bu taraf. Yıkanmayan saç kokar. Bu bir gerçek. Çünkü kafa derisinin salgıladığı yağ kendine has bir kokuya sahiptir. Birde etraftaki kokuların (duman, yemek vs.) saça sinmesine neden olur. Tabii bir de yağlanan saçın yapışkanlaşması var. Yağ nedeniyle saç telleri birbirine yapışır. Bu da hiç hoş bir görüntü olmaz.

Şampuan gerekli mi?

Saçınızı yıkarken illaki şampuan kullanmanız gerekli değil. Bunun için üretilmiş özel sabunlar var. Özellikle zeytinyağı, greyfurt ve papatya özlü doğal sabunlar işinizi görebilir. Saçınızı besleyerek daha sağlıklı olmasını sağlayabilir. Tabii sabunun da içinde şampuan kadar olmasa da petrol bazlı zarar maddeler var. Eğer siz de saçınıza petrol bazlı hiçbir şey değmesin istiyorsanız. Saçlarınızı hafta bir kabartma tozu ve suyla ya da limon suyu ve birayla yıkayabilirsiniz. Tabii sonra iyice durulamanız gerekiyor.

Doğal yöntemler sizde ne kadar etkili olur ve sizi tatmin eder bilinmez ama Londra’da yaşayan genç bir girişimci olan Bogna McAndrew bu yöntemi denemeye karar vermiş. Sonuçlarsa tam istediği gibi olmuş. McAndrew düz saçlı bir kadın. Yıllarca saçlarının dilediği gibi olması için bin bir türlü saç ürünü denemiş. Sonunda pes etmiş ve bambaşka bir yöntem denemeye karar vermiş. Daha önce de söylediğimiz gibi sonuçlar tam da istediği gibi olmuş. Saçları daha az yağlanmış ve hacim kazanmış. Siz de benzer sıkıntılar çekiyorsanız bu doğal yöntemleri deneyebilirsiniz. Tabii daha önce bir uzmana başvurmalısınız


Alinti~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder