2 Ağustos 2018 Perşembe

Youtuber Olmak ?

Youtuber olmak ?

Sanırım 2016 yıllarında veya daha önceleri ortaya çıktı diyebiliriz.Bir çok videoyu bizlerde youtubeye girdiğimizde görüyoruz.Peki bu işlerden para kazanılıyor mu ? Yada youtuber olmak hayatlarına neler katıyor ? gibi soruların cevaplarını tabiki youtuber olanlara sormak lazım . 

Ancak şu var ki , küçük yaştaki çocuklar youtube de oyun videolarını izleyip , bu youtuberları çok iyi tanıyor vaziyetteler.Yani bir kişi oyun oynarken oyundaki anları video haline getiriyor ve bunlarıda bizimkiler izliyor.Bu birinci yolu olsa gerek . 

Yada gezdiğiniz yerlerin videolarını , youtube sitesine atabiliyorsunuz.Peki bunlar sizin kişisel bilgileriniz için ne kadar korunaklı oluyor ? 

Ayrıca Youtuber dediğimiz kişiler ; eğer videolarını paylaşırsanız, veya like atarsanız , sizlere hediye bile dağıtıyorlar. 

Kasım 2017 istatistiklerine göre Youtube sitesine aylık 1.5 milyar kişi oturum açıyor.Youtube'nin 90 ülkede kullanıcısı bulunuyor.Youtube'nin %70'lik kısmı mobilden giriş yapılıyor.Yani cep telefonlarımızdan takip ediyoruz.Her gün ortalama 1 milyar saat video izleniyor.

Bunlar sadece bir kaç veriler , işte youtube kendini geliştiriyor ve hatta yeni bir iş olarak da youtuber olabiliyorsunuz.Aynı blogger olduğumuz gibi . 

Bu işlerde kazanc var ama izleyici sayınız ve devamlılığınız önemli ... 


Blog yazımız....03/08/2018

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder