16 Temmuz 2017 Pazar

Közlenmiş Patlıcanlı Pilav


Kozlenmis Patlicanli Pilav Malzemeler:
2 adet patlican
2 su bardagi sut
1 cay kasigi kimyon
2 su bardagi pirinc



1 tatli kasigi limon suyu
2 corba kasigi zeytinyagi
1 corba kasigi tereyagi
1 corba kasigi soguk tereyagi (buzdolabindan yeni cikmis olmali)
3 su bardagi sicak su
3 dal taze sogan
Tuz, taze cekilmis karabiber
Kozlenmis Patlicanli Pilav Hazirlanisi:
Patlicanlari alacali soyup yarim parmak uzunlugunda ve kalinliginda kesin. Patlicanlari sut ve kimyon ilave edilmis kabin icinde yarim saat kadar bekletin. Daha sonra suzup yagli kagit uzerine yayin. Tuz serpin. Onceden isitilmis 200 dere – ceye ayarli firinda 20 dakika kadar kozleyin. Pirinci 1’er tatli kasigi tuz ve limon suyu ilave edilmis ilik suda yarim saat bekletin. Daha sonra pirinci akan suyun altinda yikayip suzun. 1 corba kasigi tereyagi ile 2 corba kasigi zeytinyagini tencerede isitin. Pirinci 5 dakika boyunca surekli karistirarak kavurun. Sicak suyu ve tuzunu ekleyin. Yuksek ateste 1-2 dakika kaynatip atesi kisin. Ten – cerenin kapagini kapatin. Pirincler goz goz olunca pilavi ocaktan alin. Kalan 1 corba kasigi buzdolabindan yeni cikarmis oldugunuz tereyagini pilavin uzerine kucuk kucuk parca – lar halinde serpin. Kozlenmis patli – cani ve ince dogranmis taze sogani da tereyagin uzerine serpin. Pilavi karistirmadan tencerenin kapagini kapatin. Pilavi 10 dakika demlendir – dikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder