23 Temmuz 2017 Pazar

Salep Dondurma


2,5 SB süt
1 SB krema
1 SB salep
2-3 YK kakao


3-5 YK şeker
Çikolata
Fıstık
Fındık
Bisküvi

Süt, krema, şekeri bir sos tenceresinde ısıtın. Sonrasında içerisine hazır sıvı salep ekleyip pişirmeye devam edin. Dilerseniz toz salep hazırlayıp onu da kullanabilirsiniz.

Bu sırada karışımı ikiye bölün ve bir kısmına kakao ilave edin. Karıştırarak kaynatın.

Kaynayan karışımların altını kapatıp soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın.

Sonrasında dondurma kalıplarını yarıya kadar karışımlarla doldurun ve buzluğa atın.

En az 3-4 saat kadar dondurup kalan karışımı da üzerine ilave edin ve bir gece dondurun.

Servis etmeden önce erimiş çikolataya batırın ve üzerini bisküvi kırıntısı, fıstık ya da fındık ile süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder