6 Ağustos 2017 Pazar

Erdoğan: Suriye'de çok önemli adımlarımız olacak

Cumhurbaskani Erdogan, "Firat Kalkani Harekati ile Suriye'deki teror olusumu projesinin kalbine soktugumuz hanceri, yeni hamlelerle genisletmekte kararliyiz. Cok yakinda bu konuda yeni ve onemli adimlarimiz olacak." dedi.


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Malatya Buyuksehir Belediye Binasi yaninda bulunan miting alaninda duzenlenen, "Malatya Stadyumu ve Yapimi Tamamlanan Diger Tesislerin" toplu acilis toreninde vatandaslara hitap etti.

Cumhurbaskani Erdogan buradaki konusmasina, "Malatya, 15 Temmuz darbe girisimine karsi en yurekli, en cesur ve en kararli durusu gosteren sehirlerimizden biriydi. Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi vatanlari, ezanlari, bayraklari, istiklalleri ve istikballeri ugruna olumu goze alarak sokaklari, meydanlari dolduran tum Malatyali kardeslerime buradan bir kez daha tesekkur ediyorum." sozleriyle basladi.

’SURIYE’DE SUREC BOYLE DEVAM ETMEYECEK’

Konusmasinda Suriye’de yasananlara da deginen Cumhurbaskani Erdogan, sunlari soyledi:

"Firat Kalkani Harekati ile Suriye’deki teror olusumu projesinin kalbine soktugumuz hanceri, yeni hamlelerle genisletmekte kararliyiz. Cok yakinda bu konuda yeni ve onemli adimlarimiz olacak. Suriye’deki meselenin bir teror orgutu ile mucadele sinirlarinin cok otesine tastigi artik acikca ortadadir.

Suriye’de etkisiz hale getirilen terorist sayisinda 50, 100 kat daha fazla sivil olum yasaniyor olmasini kimse izah edemez. Insanligin ortak gorevi bu katliama dur demektir. Uzerimize duseni yapiyoruz. Istiklalimize ve istikbalimize yonelik senaryolari bozmanin bedelini kendi topraklarimizda odemektense Suriye ve Irak’ta odemeyi tercih ederiz. Buralarda yasayan kardeslerimizin feryatlarina kulak tikama hakkina da sahip degiliz. Ayni durum ile karsilasmamiz halinde felaketi hesaplamasi lazim. Az once Recep Tayyip Erdogan adinda bir yavru ile tanistim. Suriyeli, annesi de orada. Suriye’de bu surec boyle devam etmeyecek. Bu FETO ihanetini nasil basarisizliga ugrattiysak, mucadelemizi durdurmak veya rayindan cikarmak icin atilabilecek diger adimlari da akamete ugratacak guce ve inanca sahibiz. Tum kurumlarini milli ve yerli bir anlayis ile yeniden duzenleyen Turkiye’nin hareket kabiliyeti artik cok daha fazla genistir. Dostlarimiz, muttefiklerimiz ile daha guvenli, huzurlu, daha mureffeh bir dunya icin calismalarimizi yurutecegiz."

"BUNLAR BU SEKILDE TUM DUNYAYA TANITILACAK"

Cumhurbaskani Erdogan, bu oyunu bozabilecek tek ulkenin Turkiye oldugunu vurgulayarak, sozlerini soyle surdurdu:

"Bizi saf disi birakamayacaklarini gordukleri icin basimiza yeni dertler acmaya calisiyorlar. FETO ihanet cetesinin 15 Temmuz darbe girisimini bu gelismelerden bagimsiz gormemek lazim. Bu alcaklar eliyle ulkemize diz cokturebileceklerini sandilar. Hamdolsun milletimizle birlikte bu girisimi bosa cikardik.

15 Temmuz ihanetine ortak olanlar simdi mahkemelerde hesap veriyor. Yalan ustune yalan. Hakim diyor ki 'Kim bu?', 'Ben degilim.' diyor. Pantolonun ayni, gomlegin ayni... ama simdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz fakat bu tek tip elbise renk olarak badem var ya badem, badem icinin koyusu bir renk olacak. Iki tip olacak. Bir tulum olacak, bir de ceket pantolon olacak. Bunlarin bir kismi diyelim ki darbeciler tulum giyecek, digerleri de yani teroristler ceket pantolon giyecek. Artik bundan sonra istedikleri gibi giyinip gelme yok. Bunlar bu sekilde tum dunyaya tanitilacak."

"DURUSMALARDA SOYTARILIK YAPIYORLAR"

Cumhurbaskani Erdogan, hainlerin en iyi bildikleri seyi yaptigina, surekli yalanla, inkarla, takiyyeyle kendilerince bir taktik uyguladiklarina isaret ederek, "Artik mizrak cuvala sigmaz. Bunlarin ihaneti, ellerine bulasan kan, yuzlerine bulasan kara leke acikca ortadadir. Mahkemeler bu hakikatlere gore kararlarini vereceklerdir." degerlendirmesinde bulundu.

Erdogan, sunlari kaydetti:

"Durusmalarda soytarilik yapiyorlar. Yaptiklari ihanetin, isledikleri cinayetlerin karsiligi olan cezalari alip hapishanelerde, tutuklu degil hukumlu olarak gittiklerinde, gercegin soguk yuzuyle tanisacaklar. Gittikleri yerde artik pismanlik da fayda etmeyecek. Bugun hala onlara el altindan moral ve belki de destek verenler yakinda emin olun birer birer ortadan kaybolacaklar. Iste o zaman simdi mahkemelerde sov yapan bu hainler goreceksiniz aci akibetleriyle bas basa kalacaklar. Uzuntum odur ki kendileriyle birlikte ailelerinin de mahvina bunlar yol acacaklar. Dort duvar arasinda cururken butun bunlari dusunecek cok zamanlari olacak. Darbeyi milletimizin gucuyle engelleyen Turkiye, darbecilerin cezalarini da hukuk devleti sinirlari dahilinde verecektir."



Kaynak:Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder