23 Eylül 2017 Cumartesi

Kadir Topbaş'ın yerine kim gelecek? İşte yeni isim...

Istanbul Buyuksehir Belediyesi AKP Meclis Grubu’nun gonderdigi imar degisIkliklerini iade eden Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, gorevinden istifa etti. Boylelikle Topbas’in gorevinden istifa ettigini dun duyuran CHP Istanbul milletvekili Baris Yarkadas’in iddiasi dogru cikmis oldu. Kadir Topbas'in istifasi sonrasinda gozler o koltuga kimin gececegine cevrilirken, herkes 'Kadir Topbas'in yerine kim gelecek?' diye soruyor. Iste gundemdeki o yeni isim...







Istanbul Buyuksehir Belediyesi AKP Meclis Grubu'nun gonderdigi imar degisIkliklerini iade eden Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani Kadir Topbas, gorevinden istifa etti. Boylelikle Topbas'in gorevinden istifa ettigini dun duyuran CHP Istanbul milletvekili Baris Yarkadas'in iddiasi dogru cikmis oldu.

Topbas'la IBB AKP Grubu arasindaki son kriz, Temmuz ayindaki Meclis Toplantisi'nda kabul edilen bes imar degisIkligini bu ay geri iade etmesiyle su yuzune cikti. Topbas'in 13

Eylul'de iade ettigi dosyalar dun (21 Eylul) Meclis Genel Kurulu'nda IBB AKP Grubu tarafindan hicbir degisIklik yapilmadan kabul edilerek yeniden baskanlik makamina gonderildi.

Oylama oncesi Belediye Meclisi'nde bir konusma yapan CHP Meclis Grup Baskan Vekili Ertugrul Gulsever, Topbas'in iade gerekcelerinin AKP Grubu tarafindan ogrenilmemis olmasini elestirdi. Buna karsilik AK Parti Grup Baskan Vekili Temel Basalan ise "Sayin Baskan iade gerekcesi belirtmedigi icin, komisyon daha onceki hazirladigi raporlar dogrultusunda hazirlamis. Konu bundan ibaret. CHP'ye buradan ekmek cikmaz” dedi.

TOPBAS: BU ISTIFADAN CHP'YE EKMEK CIKMAZ

2004 yilindan beri 13 yildir Istanbul Buyuksehir Belediye Baskanligi gorevinde bulunan Kadir Topbas istifa konusmasinda birkac kez Basalan'in "CHP'ye buradan ekmek cikmaz” sozunu yineledi.
Cumhurbaskani Erdogan'a tesekkur edip Istanbul halkindan musaade isteyen Topbas, "Muhalefet buradan siyaset uretmek istiyor. Buna musaade etmem. Asla etmem. Ben bugun itibariyla buradaki belediye baskanlik gorevimden ayrildim, istifa ettim. Ama asla siyasi partimle bir bag eksIkligim yok. Su anda partimin bir uyesiyim. Buradan muhalefete ekmek cikmaz. Siyasette kirginlik olmaz. Kirginligim yok. Her zaman partimin yanindayim siyasetin icindeyim. Asla birtakim soylentilere firsat vermek istemem” dedi.

Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani, aslinda bu sozleriyle AKP Grubu'nu karsisina aldigi icin "Kendi partililerin sana kumpas kuruyor. Cesur ol kararini idare mahkemesine tasi. Yanindayiz” diyen CHP Istanbul milletvekili Gursel Tekin'e de bir yanit vermis oldu.

'HATA ILE IHANETIN BIRBIRINE KARISTIRILMAMASI GEREKIR'

Istifa kararini neden aldigini, kendisini bu karara zorlayan surecin nasil

ilerledigine deginmeyen Topbas'in bir baska sozu de dikkat cekiciydi.

"Bir damla suya muhtac oldugumuz, hava kirliliginin had safhaya ciktigi, copten gecilmeyen Istanbul, sayin genel baskanimizin vizyonuyla gelisti. Ayni kulvardan yuruduk. Hata etmemeye ozen gosterdik. Hata yaparsak telafisi zordur. Hata ile ihanet birbirine karistirilmamasi gerekir. Ihaneti affetme duygusunu gosteremeyiz.”

Topbas'in bu sozleri FETO sorusturmasi nedeniyle once tutuklanan sonra serbest birakilan ardindan yeniden tutuklanan damadi ve Aydinli Grup Yonetim Kurulu Baskani Omer Faruk Kavurmaci'yla ilgili Fatih Tezcan ve Abdurrahman Dilipak gibi AKP'ye yakin gazetecilerin elestirileri ve Istanbul Buyuksehir Belediye Baskani'nin yanitini akillara getirdi.

Kavurmaci ilk tutuklulugunun ardindan Mayis ayinda tahliye edildiginde Topbas,"Peygamber efendimizin buyurdugu gibi ‘Kizim Fatima da olsa kolunu keserim' diye. Biz bu ahlaktayiz. Bu anlayistayiz. Su anda ben bir aile reisiyim. Su anda yarginin halen devam etmekte olan konusu ve konulariyla ilgili ki burada zaman zaman beni de itham eden, belediyemle de ilgili davalar olsun- asla bu davalar uzerinde konusmayi, degerlendirmeyi dogru bulmuyorum. Yargi ve adalete guveniyorum. Bu adaletin herkese esit mesafede oldugunu biliyorum” demisti.

TOPBAS'IN VETO ETTIGI DEGISIKLIKLER NEYDI?

Topbas'in "Hesap sorulur” diye veto ettigi dosyada bes imar degisIkligi vardi. Bunlar; BesIktas Ortakoy'deki 1641 metrekarelik arazinin insaat hakkinin yaklasIk 500 metrekare artirilmasi, Pendik Gokcebeyli Mahallesi'ndeki Ciftlik Kent Arsa ve Konut Yapi Kooperatifi'ne ait yapilasmis tarla ve ozel orman vasifli arazilerin bir kisminin insaata acilmasi, Zekeriyakoy'deki anaokulu yapilmak icin ayrilan parselin konut alanina cevrilmesi, Bayrampasa'da toplam buyuklugu 5 bin 500 metrekarelik parsellerde kamusal saglik tesis alaninin ozel saglik tesis alani olarak planlara islenmesi ve Kartal Soganlik mahallesinde 2 bin 400 metrekarelik park alaninin ticaret ve konut alanina donusturulmesiydi.

TOPBAS'IN YERINE GUMUSDAG MI GELIYOR?

Kulislerde Kadir Topbas'in yerine Goksel Gumusdag'in gelecegi konusuluyor. Cumhurbaskani Erdogan'in esi Emine Erdogan'in agabeyi Hasan Gulbaran'in kiziyla evli olan Gumusdag, 2004 yilindan beri Istanbul Buyuksehir Belediyesi'nde Belediye Meclis Uyesi.

2006 yilindan bu yana araliksiz olarak Istanbul Buyuksehir Belediyesi'nde Meclis Ikinci Baskanligi gorevinde bulunan Gumusdag, ayni zamanda Istanbul Basaksehir Spor Kulubu'nun baskanligini yurutuyor. Gumusdag, 2014-2017 arasinda Kulupler Birligi Vakfi'nin da baskanligini ustlenmisti

Yarkadas: Devlet yonetimi iki damadi ayni anda kaldirmaz, Cumhurbaskani da bunu gayet iyi bilir

Topbas'in istifa edecegi yonundeki bilgiyi dun kamuoyuyla paylasan CHP Istanbul milletvekili Baris Yarkadas, Amerika'nin Sesi'ne yaptigi aciklamada Goksel Gumusdag isminin kesin olmadigini soyledi.

"Turkiye ayni anda iki damadin devlet yonetiminde olmasini kaldirmaz. Cumhurbaskani Erdogan da bunu gayet iyi biliyor. Istanbul Buyuksehir Belediye Baskanligi icin baska adaylar da gundemde”


Bir erken secim olmazsa 2019 yilinda yapilacak yerel secimlerde Istanbul Buyukeshir Belediye Baskanligi'na adaylik icin Binali Yildirim ve Berat Albayrak'in da isimleri konusuyor.


Kaynak:MYnet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder