15 Ağustos 2018 Çarşamba

Köprülü Kanyon-Antalya

Isparta’dan başlayan Antalya’da denize dökülen Köprüçayın vadisidir. Köprüçay üzerinde her yıl rafting yapılmaktadır.






Çay üzerinde iki tane tarihi köprü bulunduğu için Köprülü Kanyon ismini almıştır. Bu köprülerden büyük olanı usta küçük olanı ise ustanın çırağı tarafından yapılmıştır.

Köprüçay’ın coşkulu akan sularında rafting yapabilirsiniz. Ayrıca Köprülü Kanyonunda harika manzaralara şahit olacaksınız.


Köprülü Kanyon Milli Parkı Nerede ve Nasıl Gidilir

Köprülü Kanyona Nasıl Gidilir?
Antalya’ dan 90 km uzaklıkta bulunur. Gidiş yolunuz Antalya üzerinden ise Serik ve Manavgat arasındaki yol kullanılarak Toroslara doğru devam etmelisiniz. Bu yola girdiğiniz zaman 38 km sonra köprülü kalyonda olabilirsiniz. Yol eski bir yol olmasından dolayı bozuk bir yapıya sahip dikkatli olunmanızı tavsiye ederiz.

Isparta istikametine daha yakın bir yol güzergâhınız var ise Isparta ilçe sine geldiğinizde kanyon tabelaları size yol gösterecektir. Araba gidiş yolları tehlikeli ve eski olduğu için dikkatli olmanız gerekir. Kanyona vardığınızda size yardımcı olan kişiler bulunmaktadır. Arabanızı bıraktığınız bölgeden sonra 5 dakikalık yürüyüş mesafesinden sonra rafting alanlarına varabilirsiniz. Bu parkur biraz dik olduğu için tırmanma gibide düşünebilirsiniz. Bu yolun bitiminde sizi merdivenli bir bölge karşılar. Merdivenler suyun çıktığı bölgeye kadar devam eder. Raffting yapanların başlangıç noktası olan yer inişlerde tehlike arz ediyor.

Köprülü Kanyon ‘da Nerede Kalınır?
Kanyon konaklama için size sadece kamp yapabilme olanağı sağlaya bilir. Kendi çadırlarınız ile gelebilir. Nehir boyunca kurulu olan çadırlardan da ücret karşılığı yararlanabilirsiniz. Ücretleri konusunda şuan için bilgi vermeyi okta doğru bulmuyorum. Bu ücretler mevsimsel veya zaman ile değişiklik gösterebilirler.






Bunun yanı sıra Beş konak ve Karabük köyünde bungalovlar ev tipinde olup yatak sayısı sıkıntısı tısı olmadığı süre size imkânları ile yardımcı olacaktır. Bunun dışında yapabileceğiniz, Manavgat, Side, Belek vb. çevresinde konaklama imkânlarını bulunan yerlerden yararlanmaktır. Antalya’ dan günü birlik turlarla da bu imkânlara sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder