22 Temmuz 2017 Cumartesi

AB, Türkiye'yi tehdit etti!

Sohbetin Class Yeri , Sohbet Et

Gocmenlerin sinirlarina yigilmasindan odu kopan uluslararasi orgut, buna ragmen iki yil onceye gore Ankara'ya daha az bagimli oldugunu savundu. AB Komisyonu'nun genislemeden sorumlu uyesi Hahn, Turkiye'nin sinirlarini acmasi halinde bile akin yasanmayacagini ileri surerek, "Avrupa Birligi kendisinin santaja maruz birakilmasina izin vermeyecektir" dedi.,


Turkiye ile gecen yil gocmen anlasmasi yapan Avrupa Birligi (AB), milyonlarca Suriyeliye ev sahipligi yapan ve gocmen akinini durduran Ankara'yi hedef aldi.

Alman Spiegel dergisine konusan AB Komisyonu'nun genislemeden sorumlu uyesi Johannes Hahn, AB'nin multeciler konusunda eskiye gore Turkiye'ye daha az bagimli oldugunu savundu.

Iki yil onceye gore uluslararasi orgutun daha tedbirli oldugunu belirten Hahn, "2015 senesinde oyle bir konumdaydik ki multecilerin cogu kontrol edilmeden AB sinirlari icine girdi ancak bu arada durum degisti" dedi.

Turkiye'nin sinirlarini acmasi halinde bile iki sene onceki gibi bir akin yasanmayacagini ileri suren Hahn, "Avrupa Birligi kendisinin santaja maruz birakilmasina izin vermeyecektir" dedi.

AB, bugune kadar Suriyeliler icin Ankara'ya vaat ettigi finansal yardimin cok azini gondermis durumda. Turkiye, kendi imkanlariyla 3 milyonu askin Suriyeli siginmaciyi barindiriyor.

Gocmenlerin sinira yigilmasindan korkan Avrupa Birligi, buna ragmen her firsatta Turkiye'yi tehdit ediyor.

Birlik, son olarak Libya-Italya hattindan Akdeniz'i asmayi deneyen gocmenlerin onunu kesmek icin Libya'ya bot satisini yasaklamisti.


Kaynak:Milliyet


Sohbet Et

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder