20 Temmuz 2017 Perşembe

Dışişleri Bakanlığı: Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor

Almanya Hukumeti'nin Buyukada tutuklamalari ile ilgili aciklamalarina Cumhurbaskanligi, Basbakan Yardimcisi ve Disisleri Bakanligi'ndan pes pese sert tepkiler geldi. Disisleri Bakanligi "Almanya kabul edilemez taleplerde bulunuyor" aciklamasi yapti.


Almanya Disisleri Bakani Sigmar Gabriel'in Buyukada tutuklamalariyal ilgili yaptigi aciklamalara Cumhurbaskanligi Sozcusu Ibrahim Kalin'in ardindan Basbakan Yardimcisi Recep Akdag ve Disisleri Bakanligi'ndan da sert tepki geldi.

Disisleri Bakanligi'ndan yapilan aciklamada, "Almanya kabul edilemez taleplerde bulunmaktadir. Iliskiler tehditle degil uluslararasi normlarda yurutulmeli.: Almanya ile son donemde iliskilerimizde ciddi bir guven bunalimi yasanmaktadir" ifadeleri kullanildi.

ALMANLAR YANLIS YAPIYOR...

Basbakan yardimcisi Recep Akdag da yaptigi aciklamada "Almanlar yanlis yapiyorlar. Yanlis bir gerginlik politikasi izliyorlar. Umut ederim ki bunlardan vazgecerler. Biz isin rasyonel politika tarafina cok onem veriyoruz. Elbette iliskilerimizin iyi olmasini arzu ederiz ama hakikaten bunlari zedeleyebilecek ifadeler zikredildiginde de bunlari kabul etmemiz mumkun degildir" dedi.

IBRAHIM KALIN: TURK YARGISINA KARSI SAYGISIZLIKTIR

Bu talihsiz aciklamalarin Almanya'daki yaklasan secimlerle alakali oldugunu dusunuyoruz. Almanya'da bu moda haline geldi. Turkiye karsitliginin prim yaptigini gorenler, kendilerince puan tiplamaya calisiyorlar. Bence daha rasyonel dusunmeleri gerekiyor. Bir cok masum vatandasimiza casus muamelesi yapiliyor. Alman kanunlarina gore kurulan STK'lara karsi haksiz uygulamalar yapiliyor. PKK ve FETO'nun Almanya yapilanmasini herkes biliyor. Biz bunu defalarca Alman makamlarinin onune koyduk. Son 10 yilda PKK orgutlemesinin nasil genisledigini kendileri soyluyorlar. FETO kackinlarinin en cok gittigi yerlerden biri Almanya nasil oluyor? Turkiye'de yargi bagimsizligina saygi duymuyorlar. Bu Turk yargisina karsi bir saygisizliktir.




Kaynak:Mamurlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder