25 Temmuz 2017 Salı

Erdoğan: "Müslümanlara çağrım şu: Lütfen Kudüs'ü ziyaret edin"

BİLİMDUNYASİYİZ
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan AK Parti Grup toplantisinda onemli aciklamalarda bulundu. Erdogan, Israil'in Mescid'i Aksa'ya karsi olan tutumunu sert bir dille elestirerek, "Muslumanlara cagrim su: Lutfen Kudus'u ziyaret edin, gidemiyorsaniz da yardim edin" dedi.


Erdogan'in konusmasindan satir baslari:

TURKIYE TUM TARAFLARLA GORUSEBILEN NADIR ULKELERDEN BIRIDIR

Korfez turumuzdan dun gece donduk. Bu kardes ulkelere gerceklestirdigimiz ziyaretler hamdolsun basarili bir sekilde gecti. Ikili munasebetlerimiz yaninda Korfez bolgesindeki kriz basta olmak uzere bircok meseleyi ele alma firsati bulduk. Son ziyarette bir kez daha goruldu ki Turkiye tum taraflarla gorusebilen, koklu baglari olan nadir ulkelerden biridir. Son yillarda yaptigimiz temaslar, ust duzey ikili ziyaretler, Turkiye'nin nevi sahsina munhasir yerini daha da guclendirmistir. Ulke olarak kardeslerimiz arasinda yapay sorunlar nedeniyle gerilim yasanmasini asla arzu etmiyorum. Enerjimizi teror gibi hepimizi tehdit eden konulara harcamak yerine, bolge ici krizlerle heba etmeye gonlumuz elvermiyor.
BİLİMDUNYASİYİZ
ATALARIMIZ MESCID-I AKSA'YA 400 YIL HIZMET ETMISTIR

Muslamanlarin kavgaya degil dayanismaya ihtiyaci var. Sorunlarimizi samimiyet ve acik yureklilikle konusmanin yollarini aramamiz gerekiyor. Kardesler arasinda gereksiz gerilime neden olan krizin insallah yakin zamanda hallolacagini umit ediyorum. Gerceklestirdigimiz ziyaretin Katar krizinin cozumune katki saglayacagina inaniyorum. Muslumanlarin Mekke'deki Mescid-i Aram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'den sonraki ucuncu kutsal mabet Kudus'teki Mescid-i Aksa'dir. Bizim atalarimizin 400 yil boyunca Mescid-i Aksa'ya hizmet serefi nail olmustur.

KUDUS'U KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR BIRAKMADIK

Bolgeye isgale gelen Ingilizlere en buyuk darbelerden biri olan Kutulamare ve Fahrettin Pasa'nin Medine mudafaasi hala akillardadir. Gecmiste ders kitaplarimizda kasitli ve yanlis bir sekilde yer alan "Araplar bizi arkadan vurdu" yalanini artik bir kenara birakmanin zamani gelmistir. Bugun PKK, FETO, DHKP-C, DEAS gibi teror orgutleri yuzunden nasil toplumun belli kesimlerini toptan suclayamazsak I. Dunya Savasi'ndaki bir takim yanlisliklardan oturu toptan Araplari suclayamayiz. Kudus oluk oluk kan akittigimiz bir beldedir. Buralari kanimizin son damlasina kadar birakmak zaten mumkun degildi.Israil'in mesruiyeti kendisinin, Filistin ve Filistinin haklarina gosterdigi saygi olcusunde anlamlidir. Kudus'un uc din icin ozel statusune hele hele Harem bolgesinin mahremiyetine saygi duymayan Israil en buyuk zarari kendisinin gorecegi tehlikeli yola sapiyor demektir. Israil yonetiminin isi Harem bolgesini Muslumanlara yasaklayarak, fiili isgale kadar goturmesi bardagin tasmaya basladiginin isaretidir. Biz Muslumanlar icin mubarek beldelerimizi korumak imkan degil iman meselesidir. Israil elindeki silahlara, arkasindaki guclere yani imkanlarina bakarak boyle bir yola tevessul ediyorsa cok yaniliyor. Mescid-i Aksa'nin dort bir yaninda direnis sergileyen Filistinli ve diger Musluman kardeslerimiz dimdik ayaktadir.

MUSLUMANLARA CAGRIM SU: LUTFEN KUDUS'U ZIYARET EDIN
BİLİMDUNYASİYİZ
Buradan tum Muslumanlara cagrim, lutfen oralari ziyaret etsinler, gidememiyorlarsa kandil yagi timsali oraya yardim gondersinler. Bugun Israil askerleri basit hadiseleri bahane edip pervasizca Mescid-i Aksa'nin bahcelernii pervasizca kirletiyorsa bunun sebebi bizlerin yeteri kadar Kudus'e yeteri kadar sahip cikmiyor olusumuzdandir. Madem ki kalbimizin bir yarisi Mekke, bir yarisi Medine, uzerinde de bir tul gibi Kudus vardir, oyleyse gelin hep birlikte Kudus'e sahip cikalim. Ama tipki Mekke'ye, Medine'ye sahip cikar gibi cikalim. Ne hristiyanlarin ne de musevilerin inanclariyla, ibadetleriyle, ibadethaneleriyle bizim bir meselemiz yoktur.
BİLİMDUNYASİYİZ
SINAGOGLARA SALDIRMAK BIZIM DINIMIZCE YASAKLANMISTIR

Buradan milletimize, cesitli dusunce gruplarina, siyasi partilere sesleniyorum. Mescid-i Aksa'da boyle bir sey oldu, bunun karsiliginda buradaki sinagoglara saldirmanin hicbir anlami yoktur ve bu bizim dinimizce de yasaklanmistir. Biz ayni yanlisa ayniyla mukabelede bulunamayiz. Biz Omer Ibn-i Abdulaziz'in bir hristiyan arazisine ibadet hane yapan ve onu da bildirdiklerinde kalkip yiktiran bir anlayisin mensuplariyiz.

SU ANDA YAPILAN MESCID-I AKSA'YI MUSLUMANLARDAN ALAM GIRISIMIDIR

Turkiye en ideal cozumun 1967 sinirlari icinde baskenti Dogu Kudus olan bir Filistin devleti ile ayni sinirlar icinde baskenti Telaviv olan Israil devleti olan sinirlari savunmayi devam edecek. Mescid-i Aksa'da Muslumanlara olan son gunlerdeki tavrini siddetle kiniyorum. Terorle mucadele baglaminda bir mesele varsa bunun kendi sinirlari icinde ve dogru yontemlerle ele alinmasi gerekiyor. Kendilerine soyledim, sayin Cumhurbaskaniyla yaptigim gorusmede de soyledim, oraya ibadete giden Muslumanlara terorist muamelesi yapilmasini asla kabul edemeyiz. Ayni sekilde burada sinagoglara, havralara giden Musevilerin, Yahudilerin terorist muamelesini gormesini biz kabul edemeyiz. Bunlari birbirine karistirmamamiz gerekmektedir. Su anda yapilan Mescid-i Aksa'yi Muslumanlarin elinden alma girisimidir.

METAL DEDEKTORLER KALDIRILDI UMIT EDERIZ KI DEVAMI GELIR

Israil Cumhurbaskani'na telefonda dusuncelerimi bizzat ilettim. Bu konudaki goruslerimizi ifade eden bir aciklama yaptim Islam Isbirligi Teskilati Baskani sifatiyla. Fransa Cumhurbaskani sayin Macron'la gorustum. Dun gece doner donmez Urdun Krali ile etraflica gorusme imkanim old u. Oradaki metal dedektorlerin ittifakla kaldirilma kararini duydum, umit ederiz ki devami da gelir. Israil'den bolgede yeni catisma sebepleri uretmesini degil, bolgede ve bolgenin huzuruna katki saglayacak adimlar atmasini ozellikle bekliyoruz.
BİLİMDUNYASİYİZ
SEN CUMHURBASKANINA IZIN VERMEYECEKSIN AMA AJANLARIN BURADA CIRIT ATACAK! YOK BOYLE BIR SEY

Batililar istiyor ki, Turkiye onlar ne arzu ediyorsa, ne talep ediyorsa hemen sorgusuz sualsiz bunu yerine getirsin. Istiyorlar ki, sadece onlarin cikarlari masada olsun, biz fedakarlikta bulunalim. Istiyorlar ki, bize verilen sozler cignensin biz sesimizi cikarmayalim. Onlar bizim vatandaslarimizi orselerken onlarin ajanlari ulkemizde cirit atsinlar biz hicbir sey yapmayalim. Istiyorlar ki attiklari her tokadin ardindan cevap vermek bir yana oteki yanagimizi da donelim. Kusura bakmasinlar artik oyle bir Turkiye yok. Sen Turkiye'nin Cumhurbaskanina, Bakanlarina ulkende konusma imkani vermeyeceksin, ama ajanlarin gelip burada cirit atacak, ulkemi parselleyecekler, yok boyle bir sey. Yaptiginiz her saygisizligin cevabini alacaksiniz.



Kaynak:Sabah


BİLİMDUNYASİYİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder