25 Temmuz 2017 Salı

İRC BOT - Eggdrop

Sohbet Bizim İşimiz

Giriş
Bu belge, bot Eggdrop başlamak için gerekli olan temel bilgiler verilmektedir.


Eggdrop ait nedir
Eggdrop haritası - daha az veya ortak bir platform (Unix, win32, amiga, vs için erişilebilir C dilinde yazılmış IRC-bot vardır ...). Tcl dil ( "Gıdı") sıkı entegrasyonu, belirli bir programlama becerileri altında neredeyse sınırsız olanaklar açar, yüksek bot işlevselliğini genişletmek için kendi el yazısı yazmak için izin verir.
bot orada gündelik kullanımda Tcl performansında keyfi iyi senaryo daha hızlıdır C, eklentiler yazmak için bir API, ancak hata ayıklama ve değişimin karmaşıklığı ve yüksek genellikle üstünlük görmeleriyle de bile, unutulmamalıdır çok dikkat kullanıcıları.

Çalışmak için gerekenler
bot kabuğunu ihtiyacı için. Eğer bir kullanıcı olarak çalışma hakkına sahip sunucunun (tipik Unix tabanlı Sunucular) Kabuk sahip erişimi tarafından çağrılan (tabii ki, yükleme, silme oluşturmak, dosyaları kopyalamak ve çalıştırın).
: Genellikle, kabuk hesap aşağıdaki yollarla elde edilebilir
1) Satın (majör sağlayıcıların en kabuk account'y satmak)
2), hack, ücretsiz (kazan al çalmak)
3) Sunucu genelde her şeyi (sahipleri biliyordu atın)
4) ağ günde 24 saat) o, sunucu "yükseltmek" (veya yerel makinede bot çalıştırmak

Tarih Eggdrop
geniş uygulama için ilk sürümü Eggdrop bot Aralık 1993 çıktı. Sonra sürüm 0.6 idi ve onun yazarı şimdiden Robey Pointer (Robey Pointer), iyi biliniyordu. Eggdrop bot Kargaşa adını taşıyordu robot, bir "doğmuş" dair kanıtlar mevcuttur. Ve sürümü 0.6 için Eggdrop üzerinde çalışma birkaç yıldır yürütülmüştür.
O zamandan beri, Eggdrop IRC için en gelişmiş ve çok fonksiyonlu bot. Onun için, yazılı birkaç bin komut yeteneklerini genişletmek.
versiyon 1.2 bot öncesinde Robie kendisi geliştirdi, ancak sürüm 1.3 ile bu takım Beldina (beldin geliştirme ekibi) yerini alır. Bu adamlar kesinlikle talihsiz Eggdrop2 projedir yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar bolca vardı bu yenilikleri ve hatalar, sevmiyorum, bu yüzden Eggdrop2 ve doğum olmadan "öldü". Beldina etkinlik sürümüne 1.3.23 sona eren
Eggdrop eggheads takımda almaya karar verdi ayrıntılı gelişimini. Çoğunlukla, aktif bot kullanıcılar oluşur. Kaynak kodu eser üzerinde yürütülmüştür CVS (Eşzamanlı Sürüm Sistemi), yayınlanmıştır. zaman içinde bu noktada hala var ve bu projeye önderlik.
: Artık Eggdrop gelişme iki dalı vardır
gündelik kullanım (KARARLI) için bot sürümünü debug - 1.6
deneysel sürümü (GELİŞTİRME) - 1.7. Tekne "sıfırdan" yeniden yazılmış bir programlama dillerinin çeşitliliği (şimdi komut sadece Tcl'de yazılabilir) ve diğer önemli değişiklikler desteklemek için modüler bir sistemi ekledi. Bu şubenin sürüm 1.8 olacaktır.
Not: Eggdrop adı tarifi "Eggdrop çorbası" verildi yemek kitabı, alınmıştır.

(C) 2002 Efim Shuvikov <boing@amiga.org.ru>

Windows kullanıcıları için, botlar Windrop vardır.

botlara yüklemeye Yardım:

· Yükleme ve Windrop yapılandırmak
· eggdrop derleme
· Eggdrop / Windrop ait Yapılandırma bot
· onların yazılı botlar ve yardım için TCL-komut
· Temel kabuk Unix komutları
· kopipaster





SohbetClass 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder