28 Temmuz 2017 Cuma

Gta 6 Nasıl Olacak? İşte Tüm Bilinenler!

GTA 6 icin ilk bilgiler ortaya cikmaya basladi.


GTA 6 icin ilk bilgiler ortaya cikmaya basladi. Rockstar Games"in oyun dunyasina damga vuran serisi yeni oyunla ile yoluna devam etmeye hazirlaniyor. Peki, GTA 6 ne zaman cikacak ve nasil bir oyun olacak? Iste tum bilinenleri bir araya getiriyoruz.

GTA 6 hakkinda tum bilinenler

GTA 6 haberleri ve sizan bilgileri uzun bir zamandir internette dolaniyor. Ama bunun oncesinde, biraz GTA 5 uzerinden gitmek gerekiyor. 2013 yilinda cikan GTA 5, yeni oyun icin de onemli bir yol gosterici olma potansiyeline sahip.

Eylul 2013"te bizlerle bulusan GTA 5, inanilmaz bir basari yakalamayi basarmisti. Aslina bakarsaniz halen internetin en unlu oyunlarindan biri konumunda. GTA Online uzerinde yapilan guncellemeler ve eklentiler, oyunun heyecanini en ust duzeyde tutmayi basardi.

Ilk 24 saatinde rekor kiran oyun, bu sure icerisinde 1 milyar dolarlik gelir saglamayi da basarmisti. Iste tum bunlarin isiginda GTA 6 nihayet kendini belli etmeye basladi. Yine de hizimizi yavaslatmamiz gerekiyor cunku Rockstar su siralar Red Dead Redemption 2"nin cikis sureci ilgileniyor. Bu yuzden uzunca bir sure daha resmi agizlardan yeni oyun aciklamalari gormeyi beklemiyoruz. Ama bunun oncesinde ortaya cikan bilgiler, bizlere ne bekleyebilecegimiz konusunda yol gosteriyor.


GTA 6 hakkinda ilk somut bilgi ise oyunun muhtemel seslendirme sanatcisi tarafindan basina sizdirildi. NeoGaf forumlarina dusen bilgiye gore, Tim Neff"in paylastigi CV"de ilginc bir detay goze carpiyor. Neff, kisa bir zaman oncesine kadar Red Dead Redemption 2 ve GTA 6 icin mo-cap calismalarina katilmis. Asagidaki gorsel uzerinden de bu cok rahatlikla gorulebiliyor

Olayin ortaya cikmasi ile calismalara katilan aktor ile dogal olarak iletisime gecildi. Sitedeki CV bilgileri hizla degistirilken, Tim Neff soz konusu bilgilerin sahte oldugu konusunda aciklama yapti.


Sadece yillar oncesinde GTA 5 icin calistigini belirten aktor, Red Dead Redemption 2 hakkinda ise bilgi vermekten kacindi. Her ne kadar taraflar oyunun gelistirme asamasinda oldugunu yalanliyor olsa da GTA 5"in de ayni sekilde sizdirildigini unutmamak gerekiyor. 2011 yilinda bircok aktor CV listelerinde yeni GTA oyununa yer vermisler ama bunu bir sekilde yalanlamislardi.

Su siralar yapim asamasinda olan GTA 6 oynamak icin elbette beklememiz gerekiyor. GTA 5"in hemen ardindan on yapim asamasina gecen oyun hakkinda Rockstar patronu onemli aciklamalarda bulunmustu. Peki, bu aciklamalar nasildi?

Uzun suredir Amerikan Ruyasi modelini benimseyen Grand Theft Auto serisi, ilk kez yeni seyler deneyebilir. Bu da oyunun ulke disina cikmasi anlamina geliyor. Daha onceleri GTA: San Andreas, GTA 4 ve GTA: Vice City ile farkli bolgelere macerayi tasiyan Rockstar bu kez ulke disina cikarak tuketim kulturunu farkli noktalarda elestirebilir.

GTA 6 hangi sehirde olacak?

GTA 4 ile Amerika Ruyasi modelini mukemmele ulastiran seri, bu kez ulkenin disina cikarak Tokyo"ya gidebilir. Bu buyuk ve onemli bir ihtimal olarak goze carpiyor. Eger yurt disina cikilacaksa, Amerikan Kulturu"nu benimseyen bir ulke olan Japonya"ya gidilmesi ihtimaller dahilinde gorunuyor.

Ustelik bunu kafamizdan uydurmuyoruz. 2000"lerin basinda cikacak olan GTA: Tokyo son anda serinin yapimcilari tarafindan iptal edilmis ve rafa kalkmisti. PlayStation 2 icin cikacak olan Japonya temali GTA oyununun, bu kez yepyeni teknolojiler ile karsimiza cikmasi hayli muhtemel bir secenek.

Gectigimiz yil Rockstar"dan istifa eden Leslie Benzies ise GTA planlarini daha onceleri aciklamisti. Dan Houser"in ardindan en bilinen isimlerden biri olan Benzies, ellerindeki fikirlerin daha bircok GTA oyununa konu olacagini aciklayarak hepimizi sevindirmisti.

Tokyo disindaki diger bir secenek ise farkli bir Amerika eyaletinde bulunmak. Evet, bazi yerlerde oyunun tum ABD"de gececegi soylense de, bizce bu ihtimal dahilinde olmayan bir secenek. En fazla tipki, San Andreas"ta oldugu gibi eyalet uzerinden ilerlenebilir.

GTA 6 ana karakteri

Iste en cok tartisilan noktalardan biri. Leslie Benzies uzunca bir sure GTA bas karakterlerinin kadin olmasi konusunda Rockstar"da araya tas koyan isimdi. Oyunun yapisinin kadin ana karakteri kaldirmadigini ve Amerikan Ruyasi konseptinin sadece erkek karakterlerle saglanabilecegi dusuncesi, yapimi bu noktaya suruklemisti.

Eh, artik firmada Leslie Benzies yok ve GTA 6 icin simdiden kadin karakter dedikodulari duymaya basladik. Ustelik oyunun ana karakterini seslendirecek kisinin de Eva Mendes olmadi gundeme geldi. Kuba asilli Amerikali aktris, daha onceleri Daha Hizli ve Daha Ofkeli filmiyle herkese ismini duyurmustu.



Kaynak:Haberler
Kaynak:Shiftdelete



SohbetClass Sohbet et .... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder