22 Temmuz 2017 Cumartesi

Memur-Sen Teşkilatlarından Kudüs Açıklaması

Israil rejiminin Mescid-i Aksa’ya yonelik uyguladigi cuma namazi yasagi Memur-Sen teskilatlari tarafindan yurt genelinde protesto edildi.


Israil rejiminin Mescid-i Aksa'ya yonelik uyguladigi cuma namazi yasagi Memur-Sen teskilatlari tarafindan yurt genelinde protesto edildi. 81 ilde duzenlenen basin aciklamalarinda Kudus'un ve Mescid-i Aksa'nin Muslumanlarin onur meselesi oldugu mesaji verildi, zalimler telin edildi.

Memur-Sen teskilatlari 81 ilde cuma namazindan sonra bir araya gelerek Israil rejiminin Mescid-i Aksa'ya yonelik uyguladigi yasaklari protesto etti. Pek cok STK ile ortak duzenlenen protestolarda Israil'e karsi ofke vardi.

Protestolarin Ankara ayaginda Haci Bayram-i Veli Camii'nde bir araya gelen STK mensuplari Filistin ve Turk bayraklariyla kardeslik ve dayanisma mesaji verdiler. Giyabi cenaze namazinin ardindan baslayan basin aciklamalari sIk sIk slogan ve tekbirlerle kesildi. Ankara Haci Bayram-i Veli Camii'ndeki protestoya Memur-Sen ve bagli sendikalarin genel baskan ve genel baskan yardimcilari, Memur-Sen Onursal Baskani, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gundogdu ve AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez de katildi.

Ankara'daki basin aciklamasinda konusan Memur-Sen Genel Baskan Yardimcisi Gunay Kaya, Israil'in insan haklari ihlallerine bir yenisini daha ekledigini kaydetti. Kaya, Muslumanlarin ilk kiblesi olan Mescid-i Aksa'nin Siyonistlerin kirli postallari altinda ezilmesinin kabul edilemeyecegini soyledi. Mescid-i Aksa ile birlikte Muslumanlarin namusunun da kirletildigini vurgulayan Kaya, Siyonizm'in asil amacina adim adim ilerledigini ifade etti.

Kaya, Siyonizmin hedefine dogru adim adim ilerledigini belirterek, "Yuzyillarca yasadigi gettolarda olusturdugu kin dolu ideolojisiyle kurdugu devletinin buyuk hedeflerini yani Buyuk Israil Projesini gerceklestirmek icin Allah'in bize emanet ettigi ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksa'yi ortadan kaldirmak icin kirli bir tezgah kurdu" diye konustu.

Bu yasaklarin Israil'in guvenligi bahanesiyle uygulaniyor olmasinin gercekci olmadiginin altini cizen Kaya, "Biz Israil'in guvenlik kavramindan ne anladigini iyi biliyoruz. Mescid-i Aksa'da son zamanlarda yasananlar, Israil'in yuruttugu kirli savasin en onemli halkasidir. Ceyrek asirdir bolgemizde yasanan kirli stratejinin de en stratejik ayaklarindan biri Mescid-i Aksa'nin isgal girisimidir. Yani, Mescid-i Aksa'ya yapilan saldirilar, Afganistan, Irak ve nihayet Suriye'de yasananlardan bagimsiz ele alinamaz. Kimileri inkar etse de, emperyalizmin cirkef curufu bizim bolgemize bosaltilirken, Israil, simdi tam zamani diyerek Mescid-i Aksa'ya saldirmistir" aciklamasini yapti.

Mescid-i Aksa'nin 1969'dan bu yana Israil'in hedefi oldugunu belirten Kaya, Aksa'nin Israil stratejisi acisindan onemine dikkat cekti.

Kaya, sozlerini soyle surdurdu:

"Islam dunyasinin bolunmuslugunu ifade eden en son Katar krizinden sonra dugmeye basti. Suriye'deki emperyalist projesinin olusturdugu kaos da onun motivasyonu oldu. ABD'nin Suriye kaosundan yararlanarak destekledigi PYD teror orgutu dahi bu oyunun parcasi. Hatta DEAS, FETO Emperyalizmin kurguladigi Israil'in uyguladigi stratejinin bir parcasi."

Mescid-i Aksa'nin bir onur ve varolus meselesi oldugunu dile getiren Kaya, "Mescid-i Aksa, bizden uzak zannedenler, sadece bu uc orgutun yaptiklarina baksalar, neyin hedeflendigini acik secik goreceklerdir. Onun icin, Mescid-i Aksa kirletilirken, biz de kirletiliyoruz, kolelestiriliyoruz diyoruz. Cunku bugun insanligin ozgurlugu ancak Kudus'un ozgurluguyle mumkun. Cunku serefle muhurlenmis insan denilen varligin namusu Mescid-i Aksa'ya yapilan saldirilarin puskurtulmesiyle teminat altina alinabilir" degerlendirmelerinde bulundu.

"Uluslararasi hukuk cozum uretemiyor"

Dunya kamuoyunun sessizligine de tepki gosteren Kaya, "Emperyalist kurgunun tam ortasina oturmus "uluslararasi hukuk" denilen kandirmacaya dayanip, olayin cozulmesi mumkun degil artik bugun. Rachel Corrie'ler bu hakikati gordukleri icin Israil'e karsi mucadele ettiler. Cunku Israil, emperyalist kurgunun bir urunudur. Yahudileri yuz yillarca gettolara iten, onlari otekilestiren emperyalist ulkeler, kendi irkci dusuncelerinden beslenen Siyonizm'i desteklediler ve bugunku Israil devletini kurdurttular. Sonra da adim adim bu devletin genislemesinin kilifini hazirladilar. Bu hukukun adi uluslararasi hukuktu. Ne hikmetse, bu hukuk, hicbir zaman Filistin halki ve Filistin devletinin lehine islemedi. Bizim hukuk anlayisimiz guclunun degil hakikatin lehine isler. Ama genelde Islam dunyasi ozelde de Filistin icin uluslararasi hukuk, zalimin elindeki silah olmustur. Bugun de aynisi gecerlidir" seklinde konustu.

"Baris ve adalet istiyoruz"

Basta Kudus olmak uzere butun Islam cografyasinda barisin ve adaletin hakim olmasi gerektigini dile getiren Kaya, bu kaos ortaminin dunyayi bir felakete surukleyecegi uyarisinda bulundu.

Kaya, mucadelelerinin sadece kendileri icin degil insanlik icin oldugunu soyleyerek, "Eger Mescid-i Aksa saldirilari devam ederse, Kudus Israil'in isgalinden kurtulmazsa, korkariz ki emperyalizmin olusturdugu kaostan dolayi yorulan dunyamiz daha buyuk felakete ducar olacaktir. Israil'in kararlari sadece politik degil dini bir temeli de var. Israil'in keskin inanclari, irkci politikalari stratejik bir arac olmanin otesinde bir anlam tasiyor. Mescid-i Aksa isgali, onlarin mitolojik inanclarinin bir yansimasi ayni zamanda. Sozde Suleyman Mabedi'ni ortaya cikararak yeni bir armagedon olusturacaklar. Mesihci inancin dogasi budur. Bu yuzden butun insanliga cagrida bulunuyoruz" dedi.

Tum dunyanin, Israil'in bu irkci tutumuna karsi ortak tepki gostermesi gerektigini belirten Kaya "Daha fazla gec olmadan katil Israil durdurulmali, Kudus ve Mescid-i Aksa ozgurlestirilmelidir. O yuzden buradan tum dunyaya haykiriyoruz! Siyonist korsanlarin Mescid-i Aksa'yi temelluk etmesine izin vermeyecegiz! Aksa isgalinin nereye varacagindan gafil olanlar Sabra, Satilla, Cenin, Eh Halil gibi katliamlara baksinlar. Biliyoruz ki Siyonistler uluslararasi toplumdan, uluslararasi hukuktan degil sadece ve sadece ummetten, Muslumanlarin ofkesinden cekiniyor. Ayaga kalktigimizda zalimlerin nasil diz cokecegini 15 Temmuz'da gosterdik. Bugun de Aksa icin ayaga kalkma gunudur" ifadelerini kullandi. - ANKARA



Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder