28 Temmuz 2017 Cuma

Son dakika: AKOM'dan çok önemli uyarı! İstanbul'un 4 ilçesinde...

Istanbul'un 4 ilcesi icin AKOM'dan uyari geldi. AKOM Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla icin siddetli yagis uyarisinda bulundu.



Ayrica Balikesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya cevrelerinde yasanacak saganak yagis icin vatandaslar, sel, su baskini, yildirim dusmesi ve ulasimda aksama gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olmalari konusunda uyarildi.

Istanbul Buyuksehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) 4 ilce icin siddetli yagis uyarisi geldi. Kentin Asya Yakasi'ndaki Kartal, Pendik, Adalar ve Tuzla'da siddetli yagis beklendigi ve yasanabilecek olumsuz durumlara karsi AKOM ekiplerinin bolgelerde tedbir aldigi belirtildi.

Bu arada, Istanbul'da dun aksam saatlerinden itibaren etkili olan saganak ve firtinada olusan hasarlar giderilmeye calisiliyor.

MARMARA BOLGESINDE bugun KUVVETLI YAGIS BEKLENIYOR

Yapilan son degerlendirmelere gore, yurdun kuzey, ic ve bati kesimlerinin parcali yer yer cok bulutlu, Marmara'nin guney ve dogusu, Kuzey ve Ic Ege, Ic Anadolu'nun kuzeybatisi, Bati ve Dogu Karadeniz ile Kirklareli, Tekirdag, Aydin ve Corum cevrelerinin yerel olmak uzere saganak ve gok gurultulu saganak yagisli, diger yerlerin az bulutlu gececegi tahmin ediliyor. Yagislarin; ogle saatlerine kadar Balikesir, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova cevrelerinde yerel olmak uzere kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olmasi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Mudurlugu'nden alinan tahminlere gore, hava sicakliginin kuzey, ic ve bati kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) azalacagi, diger yerlerde degismeyecegi tahmin ediliyor.
Ruzgarin ise genellikle guney ve guneybati, Orta Karadeniz Kiyilari ile zamanla ic ve bati kesimlerde kuzey ve kuzeybati yonlerden hafif ara sira orta kuvvette, Bati ve Orta Karadeniz kiyilari ile Ic Anadolu'nun kuzeybatisinda yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esecegi tahmin ediliyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla gunun en yuksek sicakliklari ise soyle:

Ankara: Parcali yer yer cok bulutlu, ogle saatlerinden sonra kisa sureli ve yerel olmak uzere saganak ve gok gurultulu saganak yagisli  31

Istanbul: Parcali cok bulutlu, aralikli saganak ve gok gurultulu saganak yagisli 28

Izmir: Parcali cok bulutlu, aralikli saganak ve gok gurultulu saganak yagisli  30

Adana: Az bulutlu ve acik, zamanla ic kesimleri parcali bulutlu  35

Bursa: Parcali cok bulutlu, aralikli saganak ve gok gurultulu saganak yagisli gececegi tahmin ediliyor. Yagislarin ogle saatlerine kadar kuvvetli (metrekareye 21-50 kg) olmasi bekleniyor.  28

Antalya: Az bulutlu ve acik, zamanla ic kesimleri parcali bulutlu  34

Samsun: Parcali bulutlu  29

Trabzon: Parcali, yer yer cok bulutlu, ogle saatlerinde ic ve daglik kesimleri ile gece saatlerinden sonra il geneli yerel olmak uzere saganak ve gok gurultulu saganak yagisli  31

Erzurum: Az bulutlu ve acik  33

Diyarbakir: Az bulutlu ve acik  40


Kaynak:Milliyet


SohbetClass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder