16 Temmuz 2017 Pazar

Türkiye'nin Konya Hamlesi Almanya'yı İkiye Böldü!

Turkiye'nin Alman milletvekillerinin Konya'daki askeri ustte bulunan Alman askerlerini ziyaret iznini iptal etmesi, Alman siyasetinde yanki uyandirdi.


Türkiye'nin Konya Hamlesi Almanya'yı İkiye Böldü!


Koalisyon hukumetinin ortagi Sosyal Demokratlar ve muhalefet partileri, ziyaret izni olmaksizin Alman askerlerinin Turkiye'de kalmasinin soz konusu olamayacagini dile getirirken, Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) yeni bir ziyaret icin randevu verilmesini talep etti, ancak askerlerin Konya'dan cekilmesinin "tehlikeli" olacagi uyarisinda bulundu.
"ASKERLER KONYA'DA KALAMAZ"

"Ziyaret izni olmadan Alman askerleri Konya'da kalamaz" diyen Sosyal Demokrat Parti Federal Meclis Grup Baskani Thomas Oppermann, bunun esnetilemeyecek bir standart oldugunu soyledi. Sol Parti Federal Milletvekili Sevim Dagdelen ise "Ziyaret yoksa, Konya da yok" dedi.
"ASKERLERI CEKMEK DAR GORUSLULUK"

Hristiyan Birlik partilerinin dis politika sozcusu Jurgen Hardt ve savunma politikalari sozcusu Henning Otte, "Alman askerlerinin Konya'dan cekilmesi"nin "dar goruslu ve tehlikeli" bir adim olacagini vurguladi ve Alman askerlerinin Konya'da ikili bir misyon degil, DAES ile mucadele kapsaminda yurutulen bir NATO misyonu olduguna dikkat cektiler.
"KONYA, INCIRLIK USSU'NDEN FARKLI"

Hardt ve Otte, Konya'daki durumun, Alman askerlerinin cekilmeye basladigi Incirlik Ussu'nden farkli oldugunu belirtti.
TURKIYE'NIN SON HAMLESI ALMANLARI KARSI KARSIYA GETIRDI

Turkiye, cuma gunu Alman vekillerin Konya'daki NATO ussundeki askerlerini ziyaret talebini reddetmisti.
TURKIYE'NIN KARARLI DURUSU ALMANLARIN ASKERLERINI INCIRLIK'TEN CEKMESINE NEDEN OLMUSTU

Incirlik krizinde de Alman milletvekillerine askerleri ziyaret izni verilmemesinin ardindan, Almanya askerlerini usten cekme karari almisti.


Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder