25 Temmuz 2017 Salı

Ünlü profesör büyük Marmara depremi için tarih verdi...

Sohbet yeri SohbetClass

Istanbul Teknik Universitesi Ogretim Uyesi Prof. Dr. Ovgun Ahmet Ercan: "Marmara'da 2045 yilinda depremle karsilasabiliriz. Deprem gelmeden bizim yapilarimizi iyilestirmemiz gerekiyor" uyarisinda bulundu.


Istanbul Teknik Universitesi Ogretim Uyesi Prof. Dr. Ovgun Ahmet Ercan, Marmara’da deprem ihtimalinin 2033 yilindan 2075 yilina kadar dagildigini ancak muhtemel yilin ise 2045 oldugun soyledi. Ercan, Bursa icin ise su anda yasanacak muhtemel bir depremde yapilarin yuzde 40'inin etkilenecegine dikkat cekti.
Bursa’daki Akpinar ve 1050 Konutlar bolgesindeki calismalari inceleyen Istanbul Teknik Universitesi Ogretim Uyesi Prof. Dr. Ovgun Ahmet Ercan, “EmlakSayfasi.com.tr Bulusmalari” kapsaminda da vatandaslarla bir araya geldi. Son zamanlarda gerceklesen depremler ve Bursa'nin icinde bulundugu depremsellik durumu hakkinda onemli aciklamalarda bulunan Ercan, “Bugune kadar Bursa’nin bulundugu yer yasanan depremlerle 11-12 kilometre saga dogru kaymistir. Kuzey Marmara’nin oldugu yerde ise goreceli olarak 25 kilometre guney kismi Ege Deniz’ine dogru kaymistir. Yani buralar hep gergindir. Ozellikle Bursa’nin bulundugu yer, hem Marmara’nin yanal atimli deprem isleyislerinden etkilenebilir hem de Bati Anadolu ve Ege Bolgesi’nin dusey atimli kiriklarindan etkilenebilir. Bodrum’da yapilan deprem dusey atimli kiriklarinin en guneyde olanidir. En kuzeyde olani ise Bursa’dir” dedi.

“Marmara'da 2045 yilinda depremle karsilasabiliriz”

Marmara’da deprem ihtimali 2033 yilindan 2075 yilina kadar dagildigini ifade eden Ercan, “Ama en muhtemel yil 2045 yilidir. Turkiye Cumhuriyeti Devleti, her bireyini yasatmak durumundadir. Dolayisi ile senin fikrini sormamasi gerekiyor. Yani bu yapiyi yikip yapalim mi? Ya da kentsel donusumu sokalim mi? Dememesi gerekiyor. Devletin bu konuda daha yaptirimci olmasi gerekiyor” seklinde konustu.



Kaynak:Milliyet


SohbetClass

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder