4 Ağustos 2017 Cuma

Başakşehir'in rakibi Sevilla'yı tanıyalım...

UEFA Sampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Medipol Basaksehir'in rakibi, Ispanya'nin koklu kuluplerinden Sevilla oldu.  Endulus Kulubu, son olarak Fenerbahce'den Simon Kjaer'i transfer etmisti. Gelin hep birlikte Sevilla'yi taniyalim...




Tarihinde ilk kez UEFA Sampiyonlar Ligi Play-Off'larinda yer alan Medipol Basaksehir, Ispanya'nin dev kuluplerinden Sevilla ile eslesti.

127 yillik bir gecmisse sahip olan Endulus Kulubu, karsilasmalarini 42.500 kapasiteli Ramon Sanchez Pizjuan'da oynuyor.

Gectigimiz sezonu Ispanya La Liga'da 4. sirada tamamlayarak Sampiyonlar Ligi Play-Off'larina katilmaya hak kazanan Sevilla'da, teknik direktorluk gorevini Eduardo Berizzo ustleniyor.

Endulus bolgesinin en basarili kulubu olarak dikkat ceken Sevilla, Ispanya'dan cok, Avrupa Kupalari'ndaki basarilari ile dikkat cekiyor.

Ispanya Ligi'ni tarihinde yalnizca bir kez kazanan (1945-1946) Sevilla, Ispanya Kupasi'nda 5 kez zafere uzandi.

Son 10 yilda UEFA Avrupa Ligi'ne damga vurdu!

Beyaz-Kirmizili ekip en buyuk basarilari ise UEFA Kupasi'nda kazandi.

2006 ve 2007 yillarinda 2 kez ust uste, daha sonra 2014-2015 ve 2016 yillarinda 3 kez ust uste UEFA Avrupa Ligi'ni muzesine goturen Sevilla, bu alanda onemli bir rekora sahip.

Sevilla kadrosunda Steven N'Zonzi, Ever Banega, Franco Vazquez, Jesus Navas, Luis Muriel ve Wissam Ben Yedder ve Nolito gibi yildiz isimleri bulunduruyor.




Kaynak:Fanatik 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder