6 Ağustos 2017 Pazar

Beşiktaş - Konyaspor süper kupa finali hangi kanalda canlı yayınlanacak? Muhtemel 11'ler

Son iki yilin sampiyonu BesIktas, Turkiye Kupasi’nin sahibi Konyaspor ile bugun Super Kupa’da kozlarini paylasacak. 2017-2018 futbol sezonu, Samsun’daki finalle perdeyi acacak. BesIktas - Konyaspor nerede ne zaman oynanacak? sorusunun yaniti bekleniyor. Futbolseverler BesIktas-Konyaspor macinin sifreli mi olup olmadigini da merak ediyor. Bu karsilasmayla ilgili tum detaylar haberimizde...




Super Lig’de iki sezondur ust uste sampiyon olan ve 3. yildizi gogsune takan BesIktas, Turkiye Kupasi’nin sahibi Atiker Konyaspor ile bugun kozlarini paylasacak. Kazanan taraf Super Kupa’yi alacak. Sezonun ilk resmi maci, Samsun’daki Yeni 19 Mayis Stadi’nda oynanacak. 33 bin kisilik stadin tiklim tiklim dolmasi bekleniyor. 2006’dan bu yana Super Kupa’yi kazanamayan BesIktas, sezonu guzel bir sekilde acmanin planlarini yapiyor. Konyaspor’un yeni hocasi Mustafa Resit Akcay ise Yesil-Beyazli camiaya kupayla ‘merhaba’ demek istiyor.

BesIktas - Konyaspor (Super Kupa) maci nerede ne zaman oynanacak?

6 Agustos 2017 Pazar gunu oynanacak karsilasma saat 20.45'te baslayacak. BesIktas - Konyaspor Super Kupa Final maci ATV'den naklen ve sifresiz olarak ekranlara gelecek.

BesIktas - Konyaspor muhtemel 11'ler:

BesIktas: Fabri Beck Pepe Tosic Adriano Atiba Oguzhan Quaresma Tolgay Arslan Babel Cenk Tosun
Serkan Skubic Ali Turan Moke Erem Albayrak Ali Camdali Baurabia Omer Ali Traore Milosevic Ezekiel

Rakamlar Kartal diyor

Kagit uzerinde BesIktas favori gosterilmesine ragmen Konyaspor da kadrosuna onemli takviyeler yapti. Taraflar arasindaki bugune kadarki 38 resmi macta BesIktas’in galibiyetlerde 20’ye 7 ustunlugu var. 11 mucadele ise beraberlikle sonuclandi.

Negredo kadroda olacak

Onceki gun resmi sozlesmeye imza atan BesIktas’in yeni forveti Alvaro Negredo, Konyaspor macinin kafilesine dahil edildi. Hazir bir sekilde takima katilan ve hocasi Senol Gunes’ten forma isteyen Ispanyol yildiz, Super Kupa’da 18 kisilik kadroda olacak. Gunes, son bolumlerde Negredo’yu oynatabilir.

Gozler pepe ve Q7’de

Kartal’in flas transferi Pepe, bugun Siyah-Beyazli forma ile ilk resmi macina cikacak. 10 yil Real Madrid’de oynadiktan sonra BesIktas’a gelen Portekizli yildiz stoperin performansi merak konusu. Onun yani sira takimin bir diger Portekizli yildizi Quaresma da ilk 11’deki yerini alacak.

Yeni statta ilk resmi mac

Super Kupa’ya Samsun’daki Yeni 19 Mayis Stadi ev sahipligi yapacak. 33 bin 919 kisilik stadyumda daha once Samsunspor ile Ankaragucu ozel mac oynarken, farkli organizasyonlar da duzenlenmisti. 2017 Isitme Engelliler Olimpiyat Oyunlari’nin acilisi da Yeni 19 Mayis Stadi’nda yapilirken, ilk resmi mac ise bugun oynanacak. Tribunlerin tamamen dolmasi bekleniyor.

Kupayi Bakan verecek

Super Kupa macinda Genclik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’in protokoldeki yerini alacagi ogrenilirken, kupayi da kazanan takima bizzat verecegi ogrenildi. Ozellikle BesIktasli taraftarlar, Futbol Federasyonu Baskani Yildirim Demiroren’in kupayi vermemesi konusunda yogun elestirilerde bulunmustu.

11 yillik hasret

BesIktas, ust uste ikinci kez mucadele edecegi Super Kupa’daki 11 yillik hasretini noktalamak istiyor. Ilk olarak 2006’da gerceklestirilen organizasyonda kupayi kazanan Siyah- Beyazlilar, sonrasinda bu sevinci tekrarlayamadi. 2006’dan sonra 3 kez daha Super Kupa’da boy gosteren Kartal, 3 finali de kaybetti. BesIktas bugun kazanip hasreti bitirmek amacinda.

Aydinus’un 2. finali

20.45’te baslayacak olan Super Kupa macini Firat Aydinus yonetecek. Tecrubeli hakemin yardimciliklarini Serkan Ok ve Aleks Tascioglu yapacak. Aydinus daha once 2007’de Fenerbahce ile BesIktas arasindaki Super Kupa karsilasmasinda duduk calmisti. Mucadeleyi Sari- Lacivertliler 2-1 kazanmisti.

Kartal'da son dakika

Kartal’da Gokhan Tore, Atinc Nukan ve Gokhan Gonul sakatliklarindan dolayi Super Kupa’da oynayamayacak. Talisca’nin linsansi yetismezken, Pedro Franco ve Milosevic kadroya alinmadi.

Konyaspor'da son dakika

Takimin en golcu ismi Bajic Udinese’ye satilirken, Yesil- Beyazlilar’da sakat ve cezali futbolcu bulunmuyor. Mustafa Resit Akcay, yeni transferler Moke, Eren Albayrak, Baurabia, Traore ve Ezekiel’in 11’de olmasi bekleniyor.

Aralarindaki resmi maclar

Super Lig 32 18 10 4 66 28
Turkiye Kupasi 6 2 1 3 8 9
Toplam 38 20 11 7 74 37
(Not: Tablo, BesIktas’a gore duzenlenmistir.)

Senol Gunes: Baslangiclar onemlidir

Super Kupa’yi istediklerini soyleyen Senol Gunes, “Hazirlik karsilasmalarini kazanamadik umarim yarin (bugun) kazaniriz. Galibiyetle baslamak cok onemli” diyerek basin toplantisina basladi. Talisca konusuna deginen Senol hoca, “Bildigim kadariyla onemli bir problem degil. Kiralik ama bizim oyuncumuz. Sali gunune kadar halledilir” dedi.

‘Zorlarlarsa gelirdim’

Lucescu’nun A Milli Takim’in basina gecmesiyle ilgili de konusan Gunes, “Benim beklentim, Turk antrenorun gelmesiydi. Ama yabancilar icinde en dogru isim Lucescu. Ben iki isi yapmayi dogru bulmadim. Karari baskanin verecegini ama mutlaka zorlarlarsa gelebilecegimi soyledim” diye konustu.

Akcay: Umarim yukselisimiz surer

Konyaspor Teknik Direktoru Mustafa Resit Akcay, iyi bir mucadeleye hazir olduklarini belirtti. Basarili calistirici, “Konyaspor olarak lig sampiyonu BesIktas ile boyle bir finalde karsilasmak keyif veriyor. Camiamiz 2-3 yildan beri yukseliste. Umarim bu surer” dedi. Senol hocaya ovgude bulunan Akcay, “Turk antrenorune guven duyulsa, bunun karsiligi eksIk olmayacaktir. 25 bin uyesi olan sektorden ikinci bir Senol hoca cikaramadik” dedi.

‘Range Rover gibi...’

Yabanci oyuncularla ilgili de ayri parantez acan basarili hoca, “Burayi plaj gibi gormeleri canimi sIkiyor. Range Rover’a binen adam sahada Range Rover gibi olacak” diye gorus bildirdi.

Turkiye Super Kupasi

Turkiye Super Kupasi ya da sponsorluk anlasmalari geregince Turkcell Super Kupasi, Turkiye'de yeni sezon baslamadan once Super Lig sampiyonu ile Turkiye Kupasi sampiyonu takimlarin arasinda oynanan futbol organizasyonu.

1966 yilinda Cumhurbaskanligi Kupasi ismiyle oynanmaya baslanan organizasyon, 1998 yilinda ara verilene kadar kesintisiz olarak her yil duzenlendi. 1998 yilinda kaldirildiktan sonra 2006 yilindan itibaren Turkiye Super Kupasi ismiyle tekrar organize edilmeye baslandi. Super Kupa, yeniden duzenlenmeye baslandiktan sonra ilk olarak 2006 yilinda oynandi. Super Lig sampiyonu ile Turkiye Kupasi sampiyonu arasinda oynanan organizasyon, iki kupayi da ayni takimin kazanmasi durumunda Super Lig sampiyonu takim ile Turkiye Kupasi'ni kaybeden finalist takim arasinda oynanir. Bunun ilk ornegi 2009 yilinda yasandi.

Galatasaray 23 kere mucadele ettigi organizasyonda elde ettigi 15 sampiyonluk ile en basarili takim konumundadir.

Tarihce...

Turkiye'de lig sampiyonu ile kupa sampiyonunu karsi karsiya getiren bir organizasyon ilk kez 1965-66 sezonunda organize edildi. Cumhurbaskanligi Kupasi ismi ile 1966 yilinda, 1965-66 Turkiye 1. Futbol Ligi sampiyonu BesIktas ile 1965-66 Turkiye Kupasi sampiyonu Galatasaray arasinda oynanan macla birlikte organizasyon baslamis oldu. Galatasaray 2-0'lik galibiyetle birlikte kupayi kazanan ilk takim oldu. Cumhurbaskanligi Kupasi, 12 Eylul Darbesinin yapildigi donemde 1981 ve 1982 yillarinda iki defa Devlet Baskanligi Kupasi ismiyle olmak uzere 1998 yilina kadar 33 defa organize edildi. Galatasaray, 1998 yilina kadar duzenlenen Cumhurbaskanligi Kupasi'ni 10 defayla en cok kazanan takim oldu.

Cumhurbaskanligi Kupasi, son kez 1998 yilinda duzenlendikten sonra kaldirildi. 9 yil aranin ardindan Super Kupa ismini alarak Turkiye Futbol Federasyonu tarafindan tekrar lig sampiyonu ile kupa sampiyonu arasinda oynatilmaya baslandi. Daha onceki duzenlenen organizasyonlar genellikle Mayis ile Haziran tarihlerinde oynanirken, Super Kupa Agustos ayinda yeni sezonun baslamasindan kisa bir sure once organize edilmeye baslandi. Cumhurbaskanligi Kupasi her yil Ankara sinirlari icerisinde oynanirken, Super Kupa hem yurt disinda hemde Turkiye'nin farkli illerinde duzenlendi.

Turkiye Super Kupasi organizasyonu 2006'da BesIktas, 2007'de Fenerbahce, 2008'de Galatasaray, 2009'da Fenerbahce ve 2010'da da Trabzonspor kazandi. 2011 yilindaki karsilasma sIke davasi sebebiyle yapilmadi. 2012 ile 2013 yillarinda Galatasaray organizasyonu ust uste 2 kez kazandi. Organizasyon bugune kadar 3 kez Almanya'da, 2 kez Istanbul'da, birer kez de Ankara, Erzurum, Manisa ve Kayseri'de duzenlendi. 2014'te Fenerbahce, Galatasaray'i penaltilarda maglup etti. 2015 ve 2016 yillarinda Galatasaray kupayi ust uste 2 kez yeniden kazandi.

Organizasyonda elde edilen en farkli skor 5'er kez ile 3-0 olurken, 8 kez ile en fazla gorulen skor ise 1-0 oldu. 2015 yilinda Bursaspor ile Galatasaray'in arasinda oynanan Turkiye Super Kupasi maci 1-0'lik Galatasaray galibiyeti ile sonuclandi. 2016 yilinda BesIktas ile Galatasaray'in arasinda oynanan son Turkiye Super Kupasi maci normal suresi 0-0, uzatmalarda 1-1 sona erdi. Galatasaray, Besitas'i penaltilarda 3-0 maglup etti ve kupayi ust uste 2 kez yeniden kazandi ve toplamda 15. kez kupayi muzesine goturdu.

16.10.2015 tarihinde Turkcell ile isim sponsorlugu konusunda anlasma saglanmis ve organizasyon Turkcell Super Kupasi ismini almistir.



Kaynak:Fanatik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder