8 Ağustos 2017 Salı

Eroğlu’yla İstanbul’un suyu 2071’e kadar ‘garanti’: 2021’de kuraklık yaşanacak

Orman ve Su Isleri Bakani Veysel Eroglu, 2020 ya da 2021’de kuraklik ongoruldugunu belirterek, “Istanbul’un suyunu 2071 yilina kadar garanti altina alacagiz” dedi.




Eroglu, Istanbul’da su kitligi yasanacagina yonelik verilere, 2016 yilinin subat ayinda “Istanbul’da Malazgirt Zaferi’nin bininci yili 2071’e kadar kadar suyumuz var” sozleriyle yanit vermisti.

Eroglu, bundan yaklasIk iki yil once Istanbul’da ‘su kesintisi’ yasanmayacagini, “Aksi takdirde biyiklarimi kesmek durumunda kalacagim” sozleriyle savunmustu.

Eroglu, Sakarya’da yapimina 2014 yilinda baslanan Melen Baraji insaatinda incelemelerde bulundu. Barajin butun Istanbul’un su ihtiyacini karsilayacak kapasitede oldugunu belirten bakan, Istanbul’un, “2071 yilina kadar artik garanti altina aliyoruz Istanbul’un suyunu. ‘2071 yilindan sonra ne olacak diyorlar?’, kardesim o zaman da bir mektup birakacagim diger bakana” dedi.

2020 ya da 2021’de yasanmasi ongorulen kuraklik icin tedbir aldiklarini savunan Eroglu, yedi yilda bir oldugunu hesapladiklari kuraklik icin 2014 yilinda hazirlanan planla tedbir aldiklarini aktardi: “Su sIkintisi yasatmayacagiz, susuz birakmadik, susuz birakmayacagiz.”

‘Peskes’ iddialarini yalanlayan bakan ‘ic rahatlatti’: Bir yilda agaclandiriyoruz

Basbakan ‘ic rahatlatti’: Turkiye orman varligini arttirabilen sayili ulkelerden biri,


Kaynak:Diken.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder