7 Ağustos 2017 Pazartesi

Venezuela'da Darbe Bastırıldı! Darbecilerin Fotoğrafları Dünyaya Servis Edildi

Venezuela'da hukumete bagli gucler darbe girisimini bastirdi. Gozaltina alinan darbecilerin fotograflari dunyaya servis edildi.



Ordu Komutani Jesus Suarez Chourio, devlet televizyonundan yayinlanan videoda, askeri birliklerin, saldirganlara "tek yumrukla" karsilik verdigini ve "ayak takiminin bir kez daha yenilgiye ugratildigini" belirtti. Chourio, Paramacay askeri ussune saldiran "paramiliter" grubun, "mevcut durumdan fayda sagladigini" ifade etti.
ASKERI MERKEZE SALDIRI DUZENLENDI

Gerilimin had safhada oldugu Venezuela'nin ucuncu buyuk kenti Valencia'da dun sabah bir askeri merkeze saldiri oldugu ve saldirganlardan birkacinin yakalandigi aciklandi. Aciklamayi Devlet Baskani Nicolas Maduro'nun lideri oldugu Sosyalist Parti'nin Baskan Yardimcisi Diosdado Cabello yapti.
ASIRI SAGCILAR AZMETTIRMIS

Venezuela Savunma Bakani Vladimir Padrino Lopez, askeri usse saldiran kucuk grubun, aralarinda ordudan uzaklastirilmis bir tegmenin disinda, asker uniformasi giymis sivillerden olustugunu acikladi. Saldirganlarin, bilinmeyen yabanci hukumetlerle iliskileri olan "asiri sagcilar" tarafindan azmettirildigini savunan Lopez, bu kisilerin ordu silahlarindan bir kismini calmayi basardigini da sozlerine ekledi.
DARBECILERIN FOTOGRAFLARI DUNYAYA SERVIS EDILDI

Valencia kentindeki usse yapilan saldirida goaltina alinan 7 kisinin askeri mahkemelerde yargilanmasi bekleniyor. Ote yandan gozaltina alinan darbecilerin fotograflari Venezuela Hukumeti tarafindan dunyaya servis edildi.


Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder