12 Eylül 2017 Salı

Erdoğan: S-400'ler İçin Rusya'ya Kapora Verildi

Kazakistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 füzeleriyle ilgili Rusya'ya kapora verildiğini söyledi.



Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdoagn, Kazakistan donusu ucakta gazetecilere onemli aciklamalarda bulundu.
14 Eylul'de Kazakistan'in baskenti Astana'da yapilacak Rusya, Turkiye ve Iran'in katilacagi gorusmesinin bolgenin gelecegi icin kritik bir oneme sahip oldugunu belirten Erdogan, Rusya'dan alinmasi icin calismarin surdugu S-400'ler icin kapora verildigini soyledi.
"SUREC ISLIYOR"

Erdogan, Suan her seyin olumlu bir istikamette ilerlediginin altini cizerek, "Ozellikle Idlib hakkinda sunu soyleyebilirim. Ayin 14'unde yapilacak Astana Zirvesi onem arz ediyor. Su anda Idlib'te Rusya ile daha once mutabik kaldigimiz gibi sureci isletiyoruz ve bu sekilde surec su an calisiyor. Rusya ile bu konuda aramizda herhangi bir ihtilaf soz konusu degil. Iran ile de yaptigimiz gorusmede ihtilafa konu olabilecek herhangi bir baslik gundeme gelmedi. Oyle zannediyorum ki Astana zirvesi sonrasinda da aramizdaki saglikli gorusmeler bu sekilde devam edecektir. Gelismeler olumlu istikamette devam ediyor." dedi.

"ESAD'LA GORUSMEDIM, GORUSMEYE DE NIYETIM YOK"

Erdogan gazetecilerin "Sosyal medyada siz ile Esad arasinda bir gorusme oldugu yonunde iddialar dolasti. Ozel olarak birileri mi dolastiriyor bu tur iddialari?" sorusuna "Herhalde birileri ozel dolastiriyor. Ben Esad ile gorusmedim, gorusmeye de pek niyetim yok." aciklamasinda bulundu.
"S-400 ICIN KAPORA VERILDI"

Iste Erdogan'in aciklamalarindan satirbaslari:

Arkadaslar S-400 ile ilgili arkadaslarimiz imzalarini attilar, kapora verildi. Bundan sonraki surec de zaten Rusya'dan bize aktarilacak kredi ile ilgili devam edecek bir surectir. Gerek Sayin Putin, gerekse sahsimin bu konuda kararliligimiz var. Turkiye Cumhuriyeti'nin savunma sanayi veya savunmasiyla ilgili bagimsizlik ilkelerini veya bagimsiz kararini herhalde kimsenin tartismaya hakki yoktur.
"BASIMIZIN CARESINE BAKACAGIZ"

Biz kendi bagimsizligimizla ilgili kararimizi kendimiz veririz; ulkemizi savunmak icin koruma tedbirlerini de, guvenlik tedbirlerini de kendimiz almakla mukellefiz. Eger bir yerlerden bu noktada herhangi bir savunma unsurunu tedarikte zorluk cekiyorsak, girisimlerimiz cogu kez engellemelere takiliyorsa biz ne yapacagiz, basimizin caresine bakacagiz.

"HAMDOLSUN IHA'MIZI URETIR HALE GELDIK"

Mesela, silahsiz hava araclarini maalesef dostlardan alamiyorduk biz, cok da yuksek paralar istiyorlardi, bedava da istemiyorduk ustelik. Ama teror orgutune tank, top, zirhli araclar veriyorlar; ama biz parasiyla istedigimiz halde bazi ihtiyaclarimizi tedarik edemiyoruz. Sonucta ne oldu? Hamdolsun insansiz hava aracini da kendi ulkemin insani uretir hale geldi, silahlisini da uretir hale geldi.
"90 TERORIST OLDURULDU"

Son bir haftada 90 terorist olduruldu. Ama bakiyorsun bir milletvekili cikmis ana muhalefet partisinden bundan rahatsiz oluyor! Kazakistan'a gelirken de soyledim: Sen kimden yanasin? Teroristten yana misin yoksa benim guvenlik guclerimden yana misin? Ne yapacaktik, benim bu kadar vatandasim, guvenlik gucu, askerim, polisim, subayim sehit edildi; adamin takindigi tavra bak.
Tabi ki bunlarin uzerine gidecegiz, kusura bakmasinlar. Bu konuda savcilarimizin sorusturma acmasini da takdirle karsiliyorum. Boyle bir durumda, ana muhalefetin basindaki zat, kalkip o milletvekilini bizzat kendi uyarmaliydi, sen ne yapiyorsun, ne diyorsun diye.

Kaynak:Haberler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder