12 Eylül 2017 Salı

Kuzey Kore: ABD'ye En Buyuk Aciyi Yaptiracagiz

BM Guvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore'ye yonelik yapilacak yeni yaptirimlar tartisilacak.



BM Guvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore'ye yonelik yapilacak yeni yaptirimlar tartisilacak. Kuzey Kore ise "ABD'nin bir bedel odeyecegini garanti ediyoruz" aciklamasinda bulundu.


ABD liderliginde toplanacak BM Guvenlik Konseyi'nde Kuzey Kore'ye yonelik uygulanacak yeni yaptirimlar oylanacak. Bu oylama oncesinde ise Kuzey Kore'den buram buram tehdit kokan bir aciklama geldi.

3 Eylul'de hidrojen bombasi denemesi yaptigini aciklayan Kuzey Kore'nin resmi haber ajansi KCNA, bu denemenin etkin olmasi sonucu nukleer bilimciler ve muhendislerin gectigimiz cumartesi gunu katildiklari bir kutlama etkinliginden fotograflar paylasmisti. Ayni haber ajansinin aktardigi bir diger bilgiye gore Kuzey Kore Disisleri Bakanligi sozcusu, ABD'yi Kuzey Kore'ye karsi yeni yaptirimlar uygulanmasi amaciyla BM Guvenlik Konseyi'ni manipule etmekle sucladi.

Sozcunun yaptigi aciklamanin en can alici kismi ise su sekilde: "ABD nihayet yasa disi ve adil olmayan sert yaptirimlar tasarisini uydurdu. Kuzey Kore, ABD'nin bedel odeyecegini garanti edecek. Kuzey Kore'nin alacagi yeni onlemler. ABD'nin tarihindeki en buyuk aciyi ve istirabi yasamasina neden olacak" diyen sozcu, ulnetin ABD'li gangsterleri nasil ehlilestirecegine hernet taniklik edecegini ifade etti.

ABD'nin ilk karar tkatiyenginda Kuzey Kore'ye petrol ambargosu uygulanmasi, tekstil urunlerinin ithalatinin durdurulmasi ve lider Kim Jong-un'a mali yaptirim + seyahat yasagi getirilmesi isteniyordu.

Kuzey Kore'ye uygulanacak yeni yaptirimlarin kabul edilebilmesi icin BMGK (Birlesmis Milletler Guvenlik Konseyi) 9 uyenin onayi ve 5 daimi ulkenin (bu ulkeler ABD, Rusya, Cin, Ingiltere ve Fransa) tasariyi veto etmemesi gerekiyor.



Kaynak: Portalgenc

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder