5 Eylül 2017 Salı

Ogretmen atamalari ne zaman? Bakan Yilmaz'dan aciklama

Atama bekleyen binlerce ogretmenin atama beklentisine yanit Milli Egitim Bakani Ismet Yilmaz'dan geldi. Yilmaz, ogretmen atamasi konusunda calisma yapacaklarini belirterek, 'Butce Meclis'e sunulsun. Meclis'ten cikacak rakamdan sonra 2018 yilinda ogretmen atamasini gerceklestirecegiz.' dedi.


Memleketi Sivas'in Gurun ilcesinde katildigi bayramlasma programinin ardindan bir gazetecinin ogretmen atamalarina iliskin sorusu uzerine Yilmaz, bu yil atama ongorulmedigini ifade etti.   Yilmaz, "2018 yilinda ogretmen atamasi yapacagiz. Butce Meclis'e sunulsun, Meclis'ten cikacak rakami da dikkate alarak 2018 yilinda ogretmen atamasini gerceklestirecegiz." dedi.

'BAYRAMLAR BIR EGITIMDIR'

Bayramlarin toplum uzerindeki onemine deginen Bakan Yilmaz, "Bu bayramlar bir egitimdir. Egitimin amaci toplumun degerlerini, kulturunu okullar marifetiyle nesilden nesile yasatmaktir. Egitim 4 duvar arasinda olmaz. Bu Kurban Bayrami'nin degeri nedir? Sila-i rahim. Nedir Sila-i rahim? Anneyi, babayi, akrabayi ziyaret etmektir. Nerede olursaniz olun. Bir bayram gelmisse, bayramda akrabayi ziyaret etmek lazim. Onlarla bayramlasmak lazim. Kuskunlukleri unutmak, dostluklari artirmak lazim, kimsesizlerin kimsesizi olmak lazim. Bir olacagiz, beraber olacagiz ki toplumumuz guclu olsun. En guclu toplumlar birlik ve beraberlik icinde davrananlardir. Onemli olan birlik beraberliktir. Iste bu bayramlar birlik ve beraberligimize vesile olan rahmet gunleridir. Bunlari degerlendirmek lazim. Eger Gurun'de bayramlasma var deniliyorsa, bir hastalik bir de cenaze durumu haric mutlaka ve mutlaka bir bayramlasma icin gidebilmek lazim. Ibadet tek basina olabilir ama bayramlar tek basina olmaz. Degerlerimizi yasattigimiz halde kimsenin suphesi olmasin 21'inci Yuzyil Tukiye'nin yuzyili olacaktir" dedi. Konusmanin ardindan Bakan Yilmaz hemsehrileriyle bayramlasti.


Kaynak:Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder