15 Kasım 2017 Çarşamba

Trabzon'da mutlaka gezilmesi gereken 10 yer

Trabzon'da mutlaka gezilmesi gereken 10 yer
Tarihi ve doğasıyla muhteşem bir şehir olan Trabzon'da mutlaka gezilip görülmesi gereken 10 yer

1) SÜMELA MANASTIRI





Trabzon'un Maçka ilçesinde yer alan Sümela Manastırı’nın tam olarak yapım tarihi bilinmese de M.S. 365-395 yılları arasında yapıldığı sanılmaktadır. Aynı gece iki rahip rüyalarında, Sümela Manastırı’nın bulunduğu yerde Hz. İsa ve Hz. Meryem'i görmüş ve gördükleri yere manastırı inşa etmişlerdir. Sümela Manastırı, mimarisi ve muhteşem manzarasıyla Trabzon'da mutlaka görülmesi gereken turistik bir yer.

2) TRABZON KALESİ
Trabzon Kalesi şehrin en yüksek tepesinde yer almaktadır. Denizden gelebilecek olan saldırıları önlemek amacıyla inşa edilen Trabzon Kalesi, yukarı hisar, orta hisar ve aşağı hisar olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Bir tarafı deniz, bir tarafı yeşilliklerle çevrili olan kale, Trabzon'un gezilmesi gereken en turistik yerlerinden biri.

3) VAZELON MANASTIRI

Vazelon Manastırı’nın kuruluş tarihi tam olarak bilinmese de M.S. 270 yılında kurularak İncil'deki Vaftizci Yahya Peygamber'e adandığı söylenmektedir. Bölgenin en eski manastırı olma özelliğini taşıyan Vazelon Manastırı Trabzon'un önde gelen tarihi ve turistik yerlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

4) UZUN GÖL
Uzun Göl, heyelan sonucu dere yatağının tabii baraj şeklinde kapanması sonucu oluşmuştur. Sık ormanları ve doğal güzelliğiyle turistler açısından oldukça cezbedici bir yerdir. Doğaseverler için burada doğa yürüyüşü, bisiklet turları yapma imkanı da bulunmaktadır.

5) AYASOFYA MÜZESİ

1250-1260 yılları arasında, Trabzon imparatorluğunun Komnenos Ailesinden Kral I. Manuel tarafından kilise olarak yaptırılmıştır. Daha sonraki yıllarda hastane ve cami olarak kullanılan kilise, restorasyon çalışmaları sonucu günümüzde müze olarak kullanılmakta ve Trabzon'un en çok ziyaret edilen noktalarından biri olarak yer almaktadır.

6) PERİSTERA MANASTIRI
Manastır 752 yılında 250 metrelik bir kayanın üzerine inşaa edilmiştir. Temiz havası ve eşsiz manzarasıyla Trabzon'a gelen turistlerin oldukça yoğun ilgi gösterdiği yerlerden biridir.

7) BEDESTEN
Bedesten Osmanlı döneminin kapalı çarşıları olarak bilinir. Trabzon'da şehir merkezinde yer alan bedesten, şehrin en eski yapılarından biridir. Yavuz Sultan Selim'in annesi Gülbahar Hatun vakıfları arasında yer alan bedesten Türk Bedestenleri içerisinde tek kubbeli tek örnektir.

8) BOZTEPE
Eğer uçsuz bucaksız Karadeniz manzarasını ve Trabzon'u tepeden görmek istiyorsanız, mutlaka Boztepe'yi ziyaret etmelisiniz .Boztepe, muhteşem gün batımı manzarasıyla ve temiz havasıyla, turistler tarafından oldukça ilgi gören bir yer.

9) YAYLALARI
Tarihiyle olduğu kadar doğasıyla da ünlü bir şehir Trabzon. Şehir, birbirinden güzel yaylalarıyla doğaseverlerin akınına uğramakta. Özellikle Lapazan Yaylası, Garester Yaylası, Haldizen Yaylası, Şerah Köyü, Şekersu Yaylası bunlardan bir kaçı.

Sera Gölü Yaylası, Maçka-Mavura Yaylası , Maçka-Kiraz Yaylası, şehrin oldukça fazla turist çeken önemli yaylalarından bazıları.

10) ST.ANNA(KÜÇÜK AYVASIL) KİLİSESİ
7. yüzyılda inşa edilmiş kilise Trabzon'da ayakta kalabilen en eski kiliselerdendir. Yapı, üç nefli ve üç apsisli bir bazilikadır ve yapının içerisinde fresk kalıntıları bulunmaktadır. Kilise şehrin önemli tarihi yapıları arasında yer almaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder